Skocz do zawartości

nowy temat:"kolosy"

14 odpowiedzi w tym temacie

Napisano 30 listopad 2005 - 16:30

dział o takiej nazwie jest niezbędny.

#2 Necro

• Arcykapłan

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2327 postów
  • Rok:V
Napisano 30 listopad 2005 - 17:30

Również to wczoraj zauważyłem. Robi się bałagan, bo jedni piszą o kolosach w egzaminach, a inni w mam problem.
Możnaby jeszcze w tych działach, które są, porobić jakieś katalogi z poszczególnymi przedmiotami i ustawić je alfabetycznie, albo i nie. Byle wszystkie wątki o jednym przedmiocie wrzucić do jednego katalogu. Łatwiej by się szukało. Tak mi się wydaje.
www.zdalny.biz

#3 Raszty

• pWnzr

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 3095 postów
  • Rok:III

Napisano 30 listopad 2005 - 17:56

dzialy przedmiotami tak jak pisze Necro, bedzie to duzo praktyczniejsze od podzialu na egzaminy/kolosy

przy okazji mozna jakies materialy, pytania, cokolwiek o danym przedmiocie tam zamieszczac :)

pozdro :D

#4 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Rok:apl. radcowska
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 30 listopad 2005 - 18:52

Jak dla mnie to mozna by dodac do nazwy "egzaminy" słowa "i kolokwia". Swoją drogą to kolokwium z PMP bedzie chyba trudniejsze niz niektore z egzaminów, ktore mialem ;-)
A pytania w stylu "co na ćwiczenia we wtorek o 8.30" to albo do dzialu przedmitowego, albo do Aktualności najlepiej. W sumie nie wnoszą one wiele do forum. Informacj z nich ważne są tylko chwile i wlasnie do tego dzialu pasują.
Dołączona grafika
Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje

Napisano 30 listopad 2005 - 21:50

zdaje mi się, że ten kolos ma minimalne znaczenie...

#6 motyllo

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 956 postów
  • Rok:II
Napisano 30 listopad 2005 - 22:24

to jest dobry pomysł żeby zrobić podkatalogi i wrzucać wszystkie informacje dotyczące przedmiotu do jego katalogu. znikną wtedy egzaminy, karne, cywilne, przedmioty histroyczne i nie będzie bałaganu.
Witaj na pustyni rzeczywistości....

#7 Skipper

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 644 postów
Napisano 30 listopad 2005 - 22:52

tak odnośnie bałaganu na forum, nie byłoby problemu, gdyby z najpopularniejszych przedmiotów (głównie I rok bo on najwięcej panikuje, czyli rzym, logika, prawozn, doktryny, konsta) powstały tematy zbiorcze, najlepiej od razu 'przyklejone', a resztę tematów od razu blokować/usuwać. Ewentualnie po 2 tematy , tzn np. rzym - egzamin + rzym - ćwiczenia :oops:
everybody on earth wanna rap

#8 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Rok:apl. radcowska
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 30 listopad 2005 - 23:50

Gość: Zdaje się, że nie masz racji. Trzeba zaliczyc 3 kolokwia z 4. Jakos srednio fajnie widzi mi się oblac akurat pierwsze, kiedy w sumie nie jest jeszcze tak ciężko.
Zastanawialem sie nad tym by poprosić administratorów o rozszerzenie FAQ o podstawowe info o przedmiotach... tylko, ze nie mam czasu takiego FAQ napisac jakos (PMP, kryminalistyka, cywil, karne... rozumiecie ;-) )
Dołączona grafika
Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje

Napisano 01 grudzień 2005 - 22:20

no,ale zaliczenie to tylko 2 pkt, bez wpływu na egzamin: w sumie tyle pracy, że nie wiem co, moze lepiej olać i tylko na sam egzam się wziąć...

#10 motyllo

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 956 postów
  • Rok:II
Napisano 02 grudzień 2005 - 08:45

no wlasnie, pytanie jest dobre... czy warto poswiecac 1,5 godz na cwiczenia co tydzien, jesli w tym czasie moge zrobic dwa przedmioty za 3 pkt? a cwiczenia np. z PA powtarzaja podrecznik Zimermana...
Witaj na pustyni rzeczywistości....

Napisano 02 grudzień 2005 - 20:39

no tak, ale te ćwiczonka umożliwiają:
a) do 6pkt na egzaminek przydatne
B) 5 - i ustny: ponoć OK
c) 4 - prawo do przedterminu

za to ćw. z PMP też zawierają 4 kolosy, a do egzaminu wielkie nic: i tu się zastanawiam...

#12 Neo

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 867 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:apl. adwokacka
Napisano 16 grudzień 2005 - 13:04

Ja uważam, że powinien powstać dział przedmioty a tam wątki - każdy przedmiot miałby swój wątek i można by pisać o danym przedmiocie tylko w tym jednym wątku. Wtedy byłby porządek a tak to o jednym przedmiocie jest po kilka atków w "Egzaminy" i "Mam problem". W tym się nie można połapać. A czasami może umknąć ważna wiadomość. Najlepiej też, aby nie można było tworzyć w tym dziale ("Przedmioty) nowych wątków, aby go nie zaśmiecać. Wszelkie inne nowe wątki, można by umieszczać w dziale "Aktualności" lub "Inne". Jeżeli coś dotyczy np. Logiki to wtedy piszemy w dziale "Przedmioty" watek "Logika" - nie ważne czy o kolokwium, czy egzaminie, czy też ktoś ma ciekawe materiały. Natomiast jak ktoś chce napisać o egzaminie wstępnym, ma jakieś pytania o dni wolne itp. to pisze w dziale "Inne". Według mnie moderatorzy powinni pomyśleć o mojej propozycji.

#13 Necro

• Arcykapłan

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2327 postów
Napisano 16 grudzień 2005 - 13:12

Nowe wątki powinno się tworzyć, ponieważ forum nie ma konstrukcji drzewa i byłoby ciężko dogadać się na każdy temat tylko w jednym wątku.
www.zdalny.biz

#14 Neo

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 867 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:apl. adwokacka
Napisano 16 grudzień 2005 - 13:16

Jeśli ktoś chce pogadać o logice to powinie to robić w jednym wątku. Chodzi mi o to, żeby tylko w dziale przedmioty było zakazane zakładanie nowych wątków.

#15 Necro

• Arcykapłan

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2327 postów
Napisano 16 grudzień 2005 - 14:07

A mnie o to, że przy takiej logice jedni chcą gadać o zaliczeniu ćwiczeń, inni o pytaniach na egzamin, jeszcze inni o terminach egzaminów, z czego się uczyć, o notatkach, z czym kto ma problem i jak go rozwiązać. Ciężko byłoby odpowiadać w jednym tylko wątku. Dział przedmioty i w każdym osobny przedmiot- tak, ale nie tylko jeden wątek. Taki wątek urósłby do rozmiarów "A czy B" i nic nie można by w nim było znaleźć.
www.zdalny.biz

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych