- Strona główna
- Blogi
- Forum
- Materiały
- Galerie
- Kariera
- Stancja
- Kontakt
Usuniecie funkcji cytowania
Rozpoczęty przez _użytkownik usunięty_, 04 gru 2007 11:56
184 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 grudzień 2007 - 20:07
tak na szybko bo teraz czasu nie mam a problem jest dość złożony i trzeba łopatologicznie wyłożyć (nawet tym po paru sesjach)
-cytowanie jest zgodne z prawem o ile nie narusza dóbr osobistych osoby cytowanej (nie odnosi się to do wypowiedzi umieszczanych w prasie, gdzie dodatkowo można zastrzec autoryzację wypowiedzi). Cytowanie musi spełniać ustawowe przesłanki z Pr.autor
-umieszczanie wizerunku osoby bez jej zgody jest naruszeniem jej dóbr osobistych.
-umieszczenie zdjęcia które nie zostało upublicznione na zasadach licencji publicznej (GPL, LGPL) jest naruszeniem autorskich praw majątkowych
-cytowanie jest zgodne z prawem o ile nie narusza dóbr osobistych osoby cytowanej (nie odnosi się to do wypowiedzi umieszczanych w prasie, gdzie dodatkowo można zastrzec autoryzację wypowiedzi). Cytowanie musi spełniać ustawowe przesłanki z Pr.autor
-umieszczanie wizerunku osoby bez jej zgody jest naruszeniem jej dóbr osobistych.
-umieszczenie zdjęcia które nie zostało upublicznione na zasadach licencji publicznej (GPL, LGPL) jest naruszeniem autorskich praw majątkowych
mp@lex.edu.pl
Naczelny Cenzor Forum
Naczelny Cenzor Forum
#55 _użytkownik usunięty_
Napisano 04 grudzień 2007 - 20:38
Użytkownik mp dnia 4 Dec 2007, 20:07 napisał
tak na szybko bo teraz czasu nie mam a problem jest dość złożony i trzeba łopatologicznie wyłożyć (nawet tym po paru sesjach)
Ha! W koncu! mp, ale idac Twoim tokiem rozumowania, to "kopanie rowu jest zgodne z prawem o ile nie narusza czyichs dobr osobistych". Podobnie jak "szycie spodni" i "naciskanie na klawiature".
Z reszta jak mozna cytowac naruszajac dobra osobiste? Nie wyobrazam sobie tego, ale z gory zaznaczyc musze, ze waty miedzy Jeanem et consortes vs Martii et consortes mnie w ogolnie nie interesuja.
Ja tu sie po prostu dobrze bawie.
Napisano 04 grudzień 2007 - 20:44
mp, ale to nie jest tak ze bedac starosta/w samorzadzie/ect. ktos staje sie osoba publiczna i mozna go cytowac? 
zreszta to jest forum... mam pytac kazdego czy moge zacytowac jego wypowiedz? to byloby, przepraszam ale, smieszne troche.
zreszta to jest forum... mam pytac kazdego czy moge zacytowac jego wypowiedz? to byloby, przepraszam ale, smieszne troche.
The world is changed. I feel it in the water.
I feel it in the earth. I smell it in the air.
Much that once was is lost, for none now live who remember it.
Napisano 04 grudzień 2007 - 20:45
Użytkownik Szczypion dnia 4 Dec 2007, 20:38 napisał
Ja tu sie po prostu dobrze bawie. 
Jeee, Stary, o to chodzi:P
mipo: ja tam hetero jestem, melisy przed dziewczynami pić nie muszę
Dajcie spokój o to pytanie, głupia gadka w ogóle.
Użytkownik Agenor edytował ten post 04 grudzień 2007 - 20:47
Przecież łąka to słońce!
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Dodaj odpowiedź