Skocz do zawartości

Powrot, do kurna, dobrych obyczajow

148 odpowiedzi w tym temacie

#1 knedel

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9032 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:apl. notarialna

Napisano 02 luty 2008 - 02:05

Dawno dawno temu, kiedy jeszcze wojtas byl porzadnym userem a endiczka nie bylo nawet w planach obowiazywal na forum taki fajny obyczaj ze ostrzezenia wrzucone dla userow byly podpisane nickiem wrzucajacego. teraz tego nie ma i wydaje mi sie ze ludziom zaczelo ostro odwalac w czerep.

w ciagu tygodnia narabano mi 4 ostrzezenia, z czego 2 nie wiem nawet za co, 1 za pochwalenie sie ocena z egzaminu (ze niby post bez tresci, pf, znajde Wam tysiac piecset sto siedemset takich samych w ktorych ktos pisze cos w stylu "jeee, zdalem" albo "hurra, piatka, ide pic!") a jeden zupelnie idiotyczny za napisanie Madusi w ktoryms watku, jako odpowiedz na posta o tym ze jest glodna, ze moge jej przywiezc kielbaski spod hali.

Jesli juz ktos mi ma dawac warny, to niech mi wysle info dot. tego, zebym sie zaznajomil z postem i mial chco szanse przyznania mu racji. Tak to nawet nie mam szansy spojrzenia na swe stare posty i ujrzenia bledow popelnionych w mym nedznym zywocie.

Dodac tez nalezy ze 3 z nich dostalem w ciagu jednej doby - kurawa, faktycznie, latwiej sie wysilic piszac uzasadnienie warna (zwlaszcza odwazniacko pod szyldem redakcji) niz juz nawet dupnac na forum posta 'ej, koniec spamu bo poleca warny'

Dodatkowo dodam, iz nie zmienilem stylu swego pisania, wciaz jestem najsympatyczniejszym forumowiczem offline i przeprowadzam staruszki przez jezdnie.
W sumie to mi kolo ptaszka lata ilosc warnow, ale albo komus sie mega wyostrzylo, albo zmienil sie diametralnie regulamin forum, albo ktos po prostu w nieudolny sposob chce zwrocic na siebie moja uwage (jesli tak to moj nr gg 3889164, naprawde nie gryze, zapraszam).
Slowem - robi mi sie smutno bo zawsze przykladalem wage do tego aby me posty mialy jakas tam zawartosc merytoryczna, nie mam 6k postow jak niektorzy a ide o zaklad ze posty jednolinijkowe stanowia mniej niz 1/4 z moich 'dziel' (a te 1linijkowe sa i tak lepsze niz Wasze dluzsze, hehe)

Ja Was naprawde wszystkich lubie, i nawet jesli sie okaze ze to moj misiu pysiu bsod albo jakis inny koffany moderator ryba wali mi te warny, to nie bede mial urazy. no ale chcialbym wiedziec, bo a nuz to na przyklad zaowalowany sposob podrywu ze strony jeana albo kogos tam i trzeba spier***ac gdzie pieprz rosnie. a tak. takie beznamietne 'redakcja'...smutna sprawa.

Tak wiec postuluje:
a) albo informowanie userow o ostrzezeniach - i nie kasowanie od razu ukaranych postow, albo nie wiem, wyslanie ich na maila
b) albo zluzowanie posladow ze strony niektorych bo sranie ogniem grozi powaznymi konsekwencjami z osmoleniem rzyci wlacznie :<

Dodatkowo poprosilbym o zwiekszenie mi limitu miejsca na sygnaturke cobym znow mogl ubarwiac to forum swymi sesyjnymi sygnaturkami.

no. to tyle z mojej strony, z gory usprawiedliwiam sie ze jestem delikatnie po spozyciu ale wojtas pewno sie ze mna zgodzi a to juz wiele.

pozdrowienia dla calej redakcji, dla tego anonimowego iksa/iksy co mi wali warny takze :* :* :console:

Wasz Knedel.

ps. nie trzeba dlugo bylo czekac. Wolnosc prowadzi forumowiczow na barykady.

x2:13:08
pysiek
x 2:13:14
ale tych szmaciarzy z konca sobie zmien
x 2:13:20
bo pod styl nupowy podchodzisz:<
x 2:13:24
a tak to zgadzam sie całkowicie:)

Użytkownik eyeoftheneedle edytował ten post 02 luty 2008 - 02:14

Captain Renault: What in heaven's name brought you to Casablanca?
Rick: My health. I came to Casablanca for the waters.
Captain Renault: The waters? What waters? We're in the desert.
Rick: I was misinformed.

#2 maat

• USOSmaster

• 7217 postów
  • Rok:apl. adwokacka

Napisano 02 luty 2008 - 02:12

pochwale się:

wywaliłem dziś kilka postów hardgirl, które nic nie wnosiły - to taka satysfakcja.
pozostałem anonimowy do teraz a radość w mym sercu gości nieustannie.

#3 rubicon

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1208 postów
  • Rok:IV
  • Zajęcie:martini wstrząśnięte nie zmieszane :>

Napisano 02 luty 2008 - 02:14

w sumie racja :) może weź edytuj i zrób sondę i zobaczysz czy inni użytkownicy forum myślą podobnie ;] peace..

Użytkownik rubicon edytował ten post 02 luty 2008 - 02:22

Cytat

Trzeba z żywymi naprzód iść, Po życie sięgać nowe, A nie w uwiędłych laurów liść z uporem stroić głowę

#4 Amphi

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1162 postów
  • Zajęcie:tortury, śmierć, czarna magia, lunatykowanie, lewitacja, proroctwa, voodoo, mediumizm, egzorcyzmy

Napisano 02 luty 2008 - 02:15

Włacha. A ja sympatyczna nie bywałam (przyznam i kajam się z tego powodu), posty moje z rzadka 3 linijki przekraczają, spamuję w tematach merytorycznych, a ostrzeżenia nie uświadczyłam żadnego.
Na tym świecie nie ma już sprawedliwości.
;<
A hundred percent Death Proof.
Dołączona grafika

#5 knedel

• Prezio

• 9032 postów

Napisano 02 luty 2008 - 02:17

No ja sie Amfi tez tak chwalilem, i w ogole, a tu w momencie kiedy juz w ogole przestalem nawet pamietac ile mam postow i stalem sie mega mega do rany przyloz - zaczeto mnie ciemiezyc :<

nie ma sprawiedliwosci :<

#6 _użytkownik usunięty_

Napisano 02 luty 2008 - 02:20

Patryku, widząc, że w już w pierwszym zdaniu pojawiam się ja, postanowiłem kontynuować czytanie tegoż posta, licząc że będę w nim wielokrotnie przytaczany. Jakie było moje zaskoczenie kiedy ponownie pojawiłem się dopiero pod sam koniec. Czuję się oszukany.

A co do tego czy się zgodzę to mi jest to obojętne, bo już od jakiegoś czasu nie zaglądam w te warny i nawet nie wiem kiedy jakieś nowe się pojawiają.

#7 knedel

• Prezio

• 9032 postów

Napisano 02 luty 2008 - 02:21

Przepraszam Wojtku. Liczylem ze Twa osoba przyciagnie czytaczy.

#8 _użytkownik usunięty_

Napisano 02 luty 2008 - 02:23

No mnie przyciągnęła.

A na ten przykład tera se zajrzałem do mojej kartoteki a tam jakiś warn z 28 stycznia. <niespodzianka>

#9 gepetto

• Prezio

• 10780 postów
  • Rok:II
Napisano 02 luty 2008 - 02:53

W sumie to nie wiem czemu jest limit 10 ostrzeżeń, jak właśnie nie ma żadnych konsekwencji z tym związanych. A to oznacza, że ludzie na to srają... :huh:

I też np. nie wiem czemu nie dostaje pan Knedel ujemnych ostrzeżeń za to, że wykazuje się wielokrotnie pomocą, chociażby w temacie o WdP, albo nawet i pan Wojtas za to, że poprawia humor...
Proszę o klikanie i polubienie profilu lig - to może nam pomóc zdobyć sponsorów na nagrody ;]

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#10 Agenor

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1352 postów
  • Rok:V
Napisano 02 luty 2008 - 03:01

gepetto: Ty się już tak nie podlizuj, bo oni są ponoć hetero:P

Ale zgadzam się z ogólna wymową tego tematu: czasami moderatorzy walą warna za byle pierdołę, a czasem przymykają oko na wielkie spamerstwo. Rozumiem, że zależy to głównie od tego, kto spamuje, ale czasem i ta reguła nie działa. Więc szlag trafia:/

Druga sprawa jest taka, że jak któryś z modów ma zły dzień, to potrafi kilka stron tematu wywalić bez ostrzeżenia. Tak było na temacie o 'skandalu na kolokwum u dr Surówki' na przykład. Ostro tam było, wrzuty leciały, ale czasem trzeba komuś uświadomić, że jst debilem:/ Brzydkich słów nie było, ot - niemiłe. Można to było przenieść do 'na każdy temat', a nie od razu wywalać posty:/

I trzecia sprawa: oficjalnie protestuję przeciwko brakowi naliczania postów w 'na każdy temat'!! To oburzające i skandaliczne ze strony moderatorów i w ogóle!! Słoma z butów wychodzi!!
bansujcie sie
:P
Przecież łąka to słońce!

#11 Gryzak

• Prezio

• 9409 postów
  • Rok:kandydat
Napisano 02 luty 2008 - 03:05

Wyświetl postUżytkownik gepetto dnia 2 Feb 2008, 02:53 napisał

I też np. nie wiem czemu nie dostaje pan Knedel ujemnych ostrzeżeń za to, że wykazuje się wielokrotnie pomocą, chociażby w temacie o WdP, albo nawet i pan Wojtas za to, że poprawia humor...

Lizus...

Cudowny post Knedla!!
I go where I please and I please where I go!

#12 gepetto

• Prezio

• 10780 postów
  • Rok:II
Napisano 02 luty 2008 - 03:10

Wyświetl postUżytkownik Agenor dnia 2 Feb 2008, 03:01 napisał

gepetto: Ty się już tak nie podlizuj, bo oni są ponoć hetero:P

:blink:
Ja tylko rację przyznaje, bo w paru rzeczach mi Knedel pomógł i to nie tylko mnie, a ch*ja grzyba z tego miał...
Poza tym też dawanie banów jednej osobie po raz 10 jest moim zdaniem głupie, skoro nie powtarza tego co robił wcześniej (a z tego co udało mi się zrozumieć ostro nawrzucał całej administracjo-moderacji).

Żeby nie było, że nie dementuję pewnych informacji, to pedałem/homosiem/ciotą nie jestem, co podkreśiłem kiedyś w ankiecie, która się o tę kwestię mnie pytała... :asleep:

Druga sprawa jest taka, że jak któryś z modów ma zły dzień, to potrafi kilka stron tematu wywalić bez ostrzeżenia. Tak było na temacie o 'skandalu na kolokwum u dr Surówki' na przykład. Ostro tam było, wrzuty leciały, ale czasem trzeba komuś uświadomić, że jst debilem:/ Brzydkich słów nie było, ot - niemiłe. Można to było przenieść do 'na każdy temat', a nie od razu wywalać posty:/

No ale daj spokój, trochę spamu było... ;) I to w sumie tak parę stron. Po skasowaniu tych kilku stron, zniknęło mi ok. 10-15 postów :P

I trzecia sprawa: oficjalnie protestuję przeciwko brakowi naliczania postów w 'na każdy temat'!! To oburzające i skandaliczne ze strony moderatorów i w ogóle!! Słoma z butów wychodzi!!
bansujcie sie
:P

No ale teraz tam możesz spamować i nie dostajesz za to ostrzeżeń... ;)

P.S. Odpisałem ci w tym wdp :P

Edit

Wyświetl postUżytkownik Gryzak dnia 2 Feb 2008, 03:05 napisał

Lizus...

Próbuj się mścić, za to że oceniłem twe próby sygnaturkowe... :asleep:

Wyświetl postUżytkownik Gryzak dnia 2 Feb 2008, 03:05 napisał

Cudowny post Knedla!!

Ano właśnie :P

Użytkownik gepetto edytował ten post 02 luty 2008 - 03:14

Proszę o klikanie i polubienie profilu lig - to może nam pomóc zdobyć sponsorów na nagrody ;]

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#13 hardgirl123

• Prezio

• 7024 postów
  • Rok:absolwent
  • Zajęcie:muzyka,literatura,jezyki obce,prawo i postępowanie administracyjne,ciekawe organizacje,przyroda,masoneria, psychologia,crimes,zycie samo w sobie :)

Napisano 02 luty 2008 - 09:10

Maat,dobrze zrobiles:):)bo te kilka moich postow i tak mialo isc do wywalenia:):)
napisane zostaly pod wplywem emocji:):)
sam wiesz jak to jest jak sie czlowiek nakreci i wyrobi w sobie przekonanie ze nie cofnie sie przed niczym:)
szkoda ze nie jestes moderatotrem jedengo z portali netowych,gdzie wczroaj ostro dalam popalic:):)
SZACUN

Cytat

Wara:Jesteś osobą która bała się że CBA ją aresztuje o 5 rano

#14 Michal_L

• Prezio

• 9487 postów
  • Rok:V

Napisano 02 luty 2008 - 10:42

Szczerze to prawda, warny lecą za pierdoły, totalnie wybiórczo i bez uzasadnienia, a potem wchodzi człowiek do tematu o egzaminie czy coś, a tam i tak milion postów w stylu "ha ha" "ble ble" i np. tamarapolykara i inne tego typu osoby wrzucają pierdoły (nota bene śmieszne) i naprawdę jest burdel.
Tymczasem dobry i uczynny prawie-nie-spamer Knedel dostaje warny!

Skandal na forum!

/wiem, że warny są formą ostrzeżenia dla użytkownika i jako takiej kartoteki, ale jeśli nawet nie dostajemy informacji o takim warnie to nie wiemy do czego tu się odnosić/
Proponowałbym automatyczny e-mail do użytkownika, który dostaje takie warna czy też leci jego post, żeby można było się zapoznać.
Cena pokoju w Bydgoskiej 1180 z?, w Krakowie - 600. A Rektor pisze listy.

#15 _użytkownik usunięty_

Napisano 02 luty 2008 - 11:49

Imo i tak jest tu syf straszny - warny nie są i tak nikomu do niczego potrzebne, mogło by ich nie być, więc co Ci zależy Patryk, że ktoś Ci jakiegoś wlepi ?

A tak nawiasem mówiąc to to forum poleciało na pysk czego dowodem są tematy pod tytułem "X zdał Y" - gdyby każdy chciał sobie strzelić taki temat na tym wydziale odnośnie każdego egzaminu, to serwer by nie wytrzymał.

Więc nie jojczcie i cieszcie się że jest tak dobrze - jakbym ja był tu modem/adminem to niektórzy stali userzy spamowali by już na pudelku z braku laku tutaj.

Użytkownik Bejtman edytował ten post 02 luty 2008 - 11:50

#16 _użytkownik usunięty_

Napisano 02 luty 2008 - 12:27

Ale dzięki Bogu nie jesteś, bo wtedy zapewne forum zamieniło by się w jedną merytoryczną kupę i straciłoby cały swój urok.

A co do meritum - uważam, iż wlepiający warny powinni się podpisywac. Byłoby na pewno ciekawiej.

#17 kamakama

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1253 postów
  • Rok:absolwent
Napisano 02 luty 2008 - 12:45

też jestem za tym żeby sie podpisywali :> (cytat z warna Hardgirl, ktory moim zdaniem powinien pozostać bez komentarza: "A jak chcesz na za to kopnąc w dupę, to masz problem, bo nie wiesz kto daje.
HAHAHAHAHAHA" :/)
a poza tym można by w sumie zdejmować przedawnione warny np. sprzed roku :)

Użytkownik kamakama edytował ten post 02 luty 2008 - 12:46

Wyświetl postUżytkownik Pawellas dnia 27 Jun 2009, 17:32 napisał

KPK to nie seks - nie ma czasu na zabawę- trzeba machnąć kejsy raz dwa i do Maca na frytki!

#18 _użytkownik usunięty_

Napisano 02 luty 2008 - 12:48

Z tego warna hardgirl to się akurat uśmiałem! xD

#19 Matheus

• Prezio

• 8976 postów
  • Rok:apl. adwokacka
  • Zajęcie:ambitne, niezależne kino erotyczne

Napisano 02 luty 2008 - 12:53

Nie znam panujących tu starych obyczajów, ale z tego co wiem zwyczajem było niekontrolowane, niczym nieskrępowane spamerstwo :P
Zgadzam się jednak zdecydowanie, warny powinny być podpisane.

#20 Amphi

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1162 postów
  • Zajęcie:tortury, śmierć, czarna magia, lunatykowanie, lewitacja, proroctwa, voodoo, mediumizm, egzorcyzmy

Napisano 02 luty 2008 - 12:54

Kwestia zasadności ostrzeżeń ma drugorzędne znaczenie.
Ale to anonimowe szaleństwo ostatnimi czasy ujawiania dotkliwie brak odwagi cywilnej, nota bene jedną z naszych narodowych cech. ( ;)), choć podejrzewam, że nie jest to zamierzony efekt ze strony redakcji.

<aplikowałam bezskutecznie do UZ ;p>
A hundred percent Death Proof.
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych