Skocz do zawartości

Powrot, do kurna, dobrych obyczajow

148 odpowiedzi w tym temacie

#41 _użytkownik usunięty_

Napisano 02 luty 2008 - 21:25

Szanujmy się.

#42 Popski

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2733 postów
  • Rok:absolwent
Napisano 02 luty 2008 - 21:38

Wyświetl postUżytkownik Bejtman dnia 2 Feb 2008, 21:22 napisał

Wyświetl postUżytkownik maat dnia 2 Feb 2008, 19:37 napisał

obczaj PatryQ.
ktoś się chyba wkurzył, że zrobiłeś mi temat:<
nie jojcz PatryQ, nagotuje Ci jajek w majonezie.

Maat, zasadniczo zwisa mi czy ten temat ktoś zrobił Tobie czy nie Tobie i Kto go zrobił - po prostu wygląda to jakby niektórzy mieli tu swoją własną, prywatną listę dyskusyjną i do tego uderzałem - interesuje mnie zjawisko a nie osoby które w nim uczestniczą ;)

Jak spuścisz z tonu to może Cię, na okres próbny oczywiście, dopuścimy do naszego kręgu wzajemnej adoracji, byś razem z nami mógł leczyć swoje kompleksy.

Użytkownik Popski edytował ten post 02 luty 2008 - 21:42

#43 _użytkownik usunięty_

Napisano 03 luty 2008 - 02:23

Dobra, co mi tam. Spycę długiego posta.

Przede wszystkim tak - Bejtman - nie było w moim zamiarze urządzanie sobie tutaj personalnych wycieczek. Ale zauważyć się da, że ewidentnie nie pasuje Ci styl mojej bytności tutaj, a że jestem zwolennikiem mówienia sobie wprost wszystkiego, skorzystałem z okazji ku temu tutaj. To tak a propos wstępu.

W dalszej kolejności - jak słusznie zauważyłeś - wśród 9 tysięcy użytkowników, nie każdemu musi odpowiadać poziom tego forum. Dziwne jednak, że spośród tych właśnie 9 tysięcy, właściwie Ty jako jedyny, na każdym kroku ubolewasz nad kondycją tego forum. Powiem szczerze - jest to irytujące. Bo jak było pisane wcześniej - ktoś czegoś nie lubi - to ten ktoś tego nie robi. Irytowałoby mnie zapewne forum bravo girl, dlatego tam nie zaglądam. Proste. Weź też pod uwagę, że sporej części tego 9 tysięcznego grona użytkowników może jednak się podobać tak jak jest, więc wypadałoby czasem ugryźć się w język, a nie zasłaniać się tysiącami userów, którzy wg Ciebie NA PEWNO ubolewają również nad wyjątkowo zaniżoną klasą tutejszych postów.

Denerwują Cię tematy typu "Maat zdał konstę". Ok. A mnie na przykład wkurzają patetyczne pożegnania z prośbą o pernamentnego bana i zakładanie w tym celu osobnego tematu (jak to zrobiłeś Ty). Różnica jednak między nami jest taka, że ja potrafię to uszanować i nie robić z tego wielkiego halo. Bo właściwie to mógłbym Ci powiedzieć, że takie sprawy to się załatwia przez prywatne wiadomości, ewentualnie via gg (do którego często lubisz odsyłać użytkowników). Notabene warto byłoby zastanowić się nad stylem wypowiedzi, bo z Twojego aż bije protekcjonalizm. Nie jest to fajne.

A propos wieku i poczucia humoru. No widzisz - to chyba oczywsite, że nie będzie ten sam żart śmieszył 9 tysięcy osób. Jednego rozbawi "Twoja stara oblała test ciążowy", a innego nie. Ale należy uszanować tę część osób, ktorą to rozbawiło i pozostawić komentarz dla siebie. Mam 25 lat prawie, mam prawie 2 letnie dziecko i jakoś nie uwłacza mi, w moim mniemaniu, wklejenie czasem "kurvy" czy "chuja". Robię to z premedytacją. Bo uważam, że momentami brakuje tutaj trochę takiego właśnie, szeroko rozumianego "luzu". To jest forum STUDENTÓW, a więc osób które z reguły większość czasu poświęcają zabawie, a nie forum polityków np. PiSu, gdzie z takimi głupotami wychylać raczej się nie powinno.

Konkluzja jest taka - żyjmy i pozwólmy żyć innym. O!

P.S. Miło że stanęliście w mojej obronie. Bo o tym, że tygodniowo wysyłam ludziom po kilkanaście maili z różnymi materiałami, to raczej nikt nie pamięta, za to kilka "kurev" i 20 kilak ostrzeżeń to wypominać można zawsze.

Pozdrawiam.

#44 Scooby-Doo

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6564 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:apl. radcowska
  • Zajęcie:Posiadam liczne zainteresowania i wybór którym z nim sie zająć zajmuje mi cały wolny czas w efekcie nie robie nic .

Napisano 03 luty 2008 - 09:48

To i ja sie wypowiem..

Jest bajzel... racja...

jest kolesiostwo... racja..

jest wojtas.. racja...

jest małolat... racja...

bez nich to forumowe zycie nie miało by sensu tak naprawde.. to oni ciągną całą to machinę.. oczywiscie w tematach niemerytorycznych :P

aaa BTW. Mnie tez to denerwowało .. alem sie przyzwyczaił :P

dziękuje :)
Dwa lata na forum -13 kwietnia 2007
spokój i ukojenie

" Życie to nie próba generalna "

#45 _użytkownik usunięty_

Napisano 03 luty 2008 - 10:04

Wyświetl postUżytkownik malolat dnia 3 Feb 2008, 02:23 napisał

...a że jestem zwolennikiem mówienia sobie wprost wszystkiego, skorzystałem z okazji ku temu tutaj. To tak a propos wstępu.

I słusznie, ja również.

W dalszej kolejności - jak słusznie zauważyłeś - wśród 9 tysięcy użytkowników, nie każdemu musi odpowiadać poziom tego forum. Dziwne jednak, że spośród tych właśnie 9 tysięcy, właściwie Ty jako jedyny, na każdym kroku ubolewasz nad kondycją tego forum. Powiem szczerze - jest to irytujące. Bo jak było pisane wcześniej - ktoś czegoś nie lubi - to ten ktoś tego nie robi. Irytowałoby mnie zapewne forum bravo girl, dlatego tam nie zaglądam. Proste. Weź też pod uwagę, że sporej części tego 9 tysięcznego grona użytkowników może jednak się podobać tak jak jest, więc wypadałoby czasem ugryźć się w język, a nie zasłaniać się tysiącami userów, którzy wg Ciebie NA PEWNO ubolewają również nad wyjątkowo zaniżoną klasą tutejszych postów.

Mam prawo do swojego zdania i nie zamierzam go zmieniać tylko dlatego, że Ciebie akurat to irytuje. Na pewno masz rację pod jednym względem - części użytkowników to pasuje, ale mi np nie i WIEM, że nie jestem jedyny - dziwne zresztą, że moderacja nabiera wody w usta bo zdaje się, że to od nich dostawałeś Ty i nie tylko Ty te warny. Ja przynajmniej mam na tyle odwagi cywilnej żeby powiedzieć co mi na sercu leży i nie zamierzam siedzieć cicho tylko dlatego, że Tobie ( czy komukolwiek innemu ) podoba się tak jak jest - to nie w moim stylu.

Denerwują Cię tematy typu "Maat zdał konstę". Ok. A mnie na przykład wkurzają patetyczne pożegnania z prośbą o pernamentnego bana i zakładanie w tym celu osobnego tematu (jak to zrobiłeś Ty). Różnica jednak między nami jest taka, że ja potrafię to uszanować i nie robić z tego wielkiego halo. Bo właściwie to mógłbym Ci powiedzieć, że takie sprawy to się załatwia przez prywatne wiadomości, ewentualnie via gg (do którego często lubisz odsyłać użytkowników). Notabene warto byłoby zastanowić się nad stylem wypowiedzi, bo z Twojego aż bije protekcjonalizm. Nie jest to fajne.

Jasne, mogłem to zrobić via PM, ale chciałem się pożegnać z ludźmi bo naprawdę miałem na myśli zabanowanie sie na stałe - w końcu wróciłem po ponad miesiącu bo potrzebowałem informacji dotyczących egzaminów. Tyle tylko że prośba o ban to raczej taki dość standardowy temat.

Zresztą chcesz mi tu za przeproszeniem dosrać a sam zakładałeś temat w którym chciałeś się dowiedzieć kto Ci dupę obrabia ( niby dla wszystkich ale po 2 twoich postach już było widać o co chodzi ) - wiesz permanentny ban to kwestia stricte forumowa, ale tak vice versa mogę ci powiedzieć, że twoje personalne brudy możesz sobie prać poza forum.

Jak widzisz twój argument był nieco ex culi bo sam się do swoich rad nie stosujesz. Odnośnie stylu wypowiedzi uwaga również trochę chybiona - jak zawyżysz swój, możemy gadać o moim.

A propos wieku i poczucia humoru. No widzisz - to chyba oczywsite, że nie będzie ten sam żart śmieszył 9 tysięcy osób. Jednego rozbawi "Twoja stara oblała test ciążowy", a innego nie. Ale należy uszanować tę część osób, ktorą to rozbawiło i pozostawić komentarz dla siebie. Mam 25 lat prawie, mam prawie 2 letnie dziecko i jakoś nie uwłacza mi, w moim mniemaniu, wklejenie czasem "kurvy" czy "chuja". Robię to z premedytacją. Bo uważam, że momentami brakuje tutaj trochę takiego właśnie, szeroko rozumianego "luzu".

To że kogoś może bawić to, a kogoś tamto to chyba nic nowego. Miałem po prostu na myśli, że dużo więcej ostatnio widzę postów które nic nie wnoszą do żadnej dyskusji niż czegokolwiek innego, a to wziąłem za przykład. Dla mnie to nie jest nawet problem konkretnych userów bo ludzie jak im się pozwala na dużo, pozwalają sobie na dużo - to normalne - ale imo, tak po prostu forum w moim mniemaniu nie powinno działać i korzystając z wolności słowa wyrażam tylko moje zdanie na ten temat - nie podoba Ci się to trudno. Z mojej strony eot bo widzę już w jakim kierunku ten temat idzie ( skończy się na masowym poklepywaniu Cię po plecach i zakrzykiwaniu mnie ;) ). Oczywiście przeczytam odpowiedź jeśli taką napiszesz. Na koniec chciałem tylko zaznaczyć, że o to mi konkretnie chodziło:

Wyświetl postUżytkownik Scooby-Doo dnia 3 Feb 2008, 09:48 napisał

To i ja sie wypowiem..

Jest bajzel... racja...

jest kolesiostwo... racja..

I miło że ktoś poza mną to zauważa.

Pozdrawiam.

#46 _użytkownik usunięty_

Napisano 03 luty 2008 - 10:35

Mnie nie chodzi o to, żeby zabierać Ci prawo głosu. Trochę przesadzasz. Rozchodzi się o to, że czasem można sobie podarować komentarz dla ogólnej higieny sytuacji.

A propos tego Twojego tematu - nie, nie chciałem Ci dosrać, tylko uzmysłowić że najwyraźniej Ty też robisz sobie tutaj prywatne podwórko, co wypominasz Maatowi czy teraz mnie. Jak bym chciał Ci "dosrać" to bym to zrobił w tamtym temacie. Tutaj to była tylko reakcja. Więc tutaj z kolei nie wyolbrzymiaj.

No a co do stylu wypowiedzi, to hmm.. jeśli w domyśle miałeś to, że powinienem zawyżyć swój żeby móc z Tobą dyskutować to chyba za dużo Ci się z lekka wydaje.

Użytkownik malolat edytował ten post 03 luty 2008 - 10:35

#47 maat

• USOSmaster

• 7217 postów
  • Rok:apl. adwokacka

Napisano 03 luty 2008 - 16:56

w związku z akcja jasne zasady=dobre forum, oto ja dziś:

wywaliłem/ w sensie usunąłem:

14 postów z tematu o studiach w 4 lata.
robiłem to nawet z sensem, bo wywaliłem dużo Agenora, który pisał tam jaki I roczny nic nie wnosząc a dziwnie komentując. O dziwo pozostawiłem Pajmona. Wywaliłem natomiast 1 spamerski post Czesia - ale on pije zimne kakao więc mu się należy.

pozdro_698

#48 Sharx

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 1881 postów
Napisano 03 luty 2008 - 19:48

Ze swojej sotrny powiem tak:
Nie przeszkadza mi ze ktos pisze duzo i bez sensu, ale liczy sie to, zeby pisal NA POZIOMIE

Bo jezeli czytam post w ktorym ktos sie pyta co bylo na zadanie albo jakie byly pytania na ostatnim terminie a ktos z "masterów" CHAMSKO odpowiada ze byly pytania o czerwonym kapturku albo inne tego typu naprawde PRYMITYWNE brednie to aż żalll

Jestem na kilku forach, na ktorych byly te same problemy co tutaj - nabijanie postow, bezsensowne tematy. Wiecie co pomoglo? Wyłączenie licznika. Nikt juz nie pisal na sile, nikt sie nie lansował na gwiazdę, wszyscy się uspokoili i atmosfera też. Ja wiem, że tutaj to nie przejdzie, ale mysle, ze gdyby naliczanie znikło, to ludzie daliby sobie na wstrzymanie, a przynajmniej niektorzy...

A co do warnów dla Knedla jestem jak najbardziej przeciwny, sa osoby, ktore pisza idiotyzmy i nie dostaja

#49 Falk von breslau

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 4691 postów

Napisano 03 luty 2008 - 22:13

Ja też pozwolę sobie zabrać głos.

Zgadzam się z Bejtmanem. Uważam, że Na każdy temat zaczyna przypominać bezsensowną paplaninę, a niebagatelny w tym wkład Małolata i Wojtasa właśnie, choć nie tylko ich.

Co mnie wkurza? Od tematów w stylu Patryk, nie śpisz? czy Maatowi gratulujemy konsty niemal trafia mnie szlag. Wiem, że Knedel, maat i kilku innych to rodzaj forumowych celebrities, ale przecież, do cholery, gdyby ktoś z szeregowych użytkowników założył taki temat, to poleciałby niemal od razu. A te? Trzymają się nieźle.

Tematy typu Co cię boli/raduje, się nie czepiam, czasem się przydają, choć i one potrafią przekształcić się w chat. Trudno.

Wkurzają mnie posty niemalże nic nie wnoszące. Czasem Małolatowe kurva potrafi podziałać na spamerów jak kubeł zimnej wody, ale z reguły nic nie wnoszą.
Tak samo obrazki Wojtasa, które na początku były śmieszne, ale teraz są irytujące.

Szlag mnie trafia, gdy widzę liczniki ostrzeżeń obydwu panów. Kumoterstwo tego forum bywa naprawdę irytujące, bo zakrawa na bezkarność.

Nie chce mi się rozwodzić nad tym, jak to kiedyś było lepiej, bo to nic nie wnosi. Jednak od kiedy zawieszono moderację w Na każdy temat, jego poziom pikuje z zaskakującą prędkością.

Ktoś zauważył wcześniej, że to forum studentów. No to zachowujmy się, do kroćset, jak studenci, a nie jak gimnazjaliści.

PS. A to, że wymierzający sankcję powinien się podpisywać to chyba oczywiste? A jeśli ma pozostać tak jak jest, to proponuję zamiast suchego Redakcja, W imię Boga wszechmogącego, Święte Oficjum ;)

Użytkownik Falk von breslau edytował ten post 03 luty 2008 - 22:16

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#50 _użytkownik usunięty_

Napisano 03 luty 2008 - 22:17

Wyświetl postUżytkownik Falk von breslau dnia 3 Feb 2008, 22:13 napisał

Szlag mnie trafia, gdy widzę liczniki ostrzeżeń obydwu panów. Kumoterstwo tego forum bywa naprawdę irytujące, bo zakrawa na bezkarność.

Czyli mamy przez to rozumieć, iż życzyłbyś sobie abyśmy obaj, czyli ja i Wojtek, wyhaczyli po banie i na dobre zniknęli z tego forum?

#51 Falk von breslau

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 4691 postów

Napisano 03 luty 2008 - 22:37

Aż tak to nie :)

Ale ban czasowy by mnie nie zmartwił. Naprawdę często przeginacie, a jakoś modom brakuje odwagi Wam to pokazać.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#52 _użytkownik usunięty_

Napisano 03 luty 2008 - 22:39

np. ja biore sobie co jakiś czas na jakiś czas bany czasowe i na forum nikt nie pisze głupot:P

#53 Madika

• Prezio

• 7061 postów
  • Rok:V
Napisano 03 luty 2008 - 22:47

zadalam sobie trud przeczytania calego tego temtu i chyba sie nawet wypowiem. merytorycznie zeby nie bylo.

PatryczQ, masz racje. Warny sa dodawane kompletnie bez sensu. Czesc dzialow merytorycznych nie jest w ogole moderowana (chyba te, z ktorych moderatorzy nie zadeklarowali przedmiotow...), pokusilam sie pare razy do wyslania raportu do redakcji - reakcja byla (choc nie zawsze) juz po kilku (sic!) dniach...

Oprocz wyrywkowej moderacji dzialow, o tematach juz nie wspomne... (w temacie o kryminalistyce sa strony, na ktorych w ogole nie ma merytorycznych informacji...).

I racja, uwazam, ze w dzialach merytorycznych powinien byc porzadek i powinny byc na bierzaco moderowane. Bo jak sie potem widzi temat z 1000stron to szlag chce trafic, a nie ochota na przegladanie go i szukanie ewentualnych pytan, ktore sie pojawily.

Co do najezdzania na spam w Na kazdy temat - sorry, wylaczyli liczniki, jest to taki jakby Hyde Park... nie jest to dzial niemerytoryczny, nie rozumiem czemu tematy typu Patryk, nie spisz czy Maat zdal konste mialyby z niego zniknac. Przeciez kazdy moze sobie cos tam w nich napisac, albo w ogole ich nie czytac, bo po tytule wie czego sie mniej wiecej spodziewac...

Do do kumoterstwa.. jest, jest, jest. Kiedys tez sie wkurzalam, ze niektorzy (pzdr malolat i wojtas) maja x warnow i nic sie z tym nie dzieje. Totalnie nie rozumiem koncepcji tego. Mozze ma to byc jakis rodzaj informacji o uzytkowniku dla redakcji? W takim razie po co pseudo limit? Uwazam, ze to trzeba koniecznie jakos wyjasnic... albo wyzerujcie wszystkim, zrobcie jasne zasady i zacznijcie egzekwowac i przestrzegac limitu... albo zlikwidujcie je tak samo jak 'fenksiki'.

No i sprawa podpisow... 'redakcja' wydaje mi sie absurdalna. Chyba czesc z niej czuje sie dzieki temu bezkarna i strzela warny wg. wlasnych upodobac vel. humorow.

No i jeszcze sprawa powiadamiania... chyba warto by bylo... biorac sprawe Patryka - skad mial wiedziec, ze dostal juz jednego, dwa bany i miec sie na bacznosci i przesta spamowac? O swoich trzech warnach dowiedzial sie jak dostal bana - zenua.

A ja sie o swoim punkciku ujemnym (ktorego nie widac :<) dowiedzialam z tego tematu. Dzieki Maat ;*

edit:
aha, i dzieki temu oto tematowi dowiedzialam sie, ze malolat umie pisac dlugie, sensowne posty i to bez przeklinania <magik>

Użytkownik Madika edytował ten post 03 luty 2008 - 22:51

The world is changed. I feel it in the water.
I feel it in the earth. I smell it in the air.
Much that once was is lost, for none now live who remember it.

#54 Falk von breslau

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 4691 postów

Napisano 03 luty 2008 - 22:50

Cytat

Co do najezdzania na spam w Na kazdy temat - sorry, wylaczyli liczniki, jest to taki jakby Hyde Park... nie jest to dzial niemerytoryczny, nie rozumiem czemu tematy typu Patryk, nie spisz czy Maat zdal konste mialyby z niego zniknac. Przeciez kazdy moze sobie cos tam w nich napisac, albo w ogole ich nie czytac, bo po tytule wie czego sie mniej wiecej spodziewac...

Bo większość to bezsensowny bełkot...?
Bo, nie wiedzieć czemu, uważam takie tematy za niestosowne.
Lubię to forum, ale naprawdę grozą mnie napawa, jakie bzdury ludzie potrafią wpisywać.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#55 dodod

• Mafia Kurdwanowska

• 9686 postów
  • Rok:doktorant
Napisano 03 luty 2008 - 22:52

Nasze forum pływa sobie aktualnie w rynsztoku. Zapewne można jeszcze bardziej obniżyć jego poziom i zapewne tak będzie, bo wątpię, że nastąpi poprawa, albo admini w jakiś sposób zareagują (z jednej strony nie dziwię się, że wyłączyli moderację i licznik postów, z drugiej jednak - widzą, że najtwardszym roz*******czom forum to nie przeszkadza, a właściwie pomaga).

Lex.edu.pl od zawsze był (jak każde forum) kółeczkiem wzajemnej adoracji. To zrozumiałe, że część osób korzysta z forum tylko w celu doinformowania się, a część osób opiera na forum swoje życie towarzyskie.

Ale obecnie:
1. Na forum ciężko dla osoby rzadko tutaj bywającej (powiedzmy nie częściej jak np. raz w tygodniu) znaleźć informację, z powodu zalewu debilnego spamu.

2. Nie można o niczym tak naprawdę podyskutować. Nie warto odzywać się w tematach merytorycznych, ale nie naukowych, gdyż człowiek zaraz zostanie zalany morzem szydery niskich lotów czy wręcz chamstwem i idiotyzmami. Inną sprawą jest to, że z coraz większą liczbą osób nie da się podyskutować raz ze względów niskiego poziomu intelektualnego dwa - przez zatwardziałość poglądów.

3. Zamiast stosować w miarę inteligentną ironię czy dowcip większość osób ucieka się do słownych przepychanek, wulgaryzmów i bezwzględnej, żałosnej szydery, co zniechęca użytkowników, którzy rzadziej tu bywają.

4. Powstają idiotyczne tematy (jak choćby "Patryk, nie śpisz?"), a tematy, które może nie są zbyt fortunne, ale można je w jakiś sensowny sposób rozwinąć (np. ostatnio MIŁOŚĆ) zamiast iść w górę - sięgają dna. Doszłam do wniosku, że nie ma sensu odpisywać w tym temacie Aloszy, który jakoś pociągną w miarę sensowną dyskusję dalej, bo na jeden jego post przypada głupi chat i obrzucanie się błotem. Dodam jeszcze, że szczytem było relacjonowanie na bieżąco popijawy u Knedla, w której brali udział maat, Dyzik i reszta, ale to już świadczy o osobach, które w tej rzeźni brały udział. Wyżyną intelektualną jest teraz np. to, że AdSinistram napisze coś o pedałach :P
Co do "To co nas boli/raduje..." - ten temat czytają tak naprawdę tylko nieliczni, a jeżeli już, to wybiórczo. Posty mańki, altowiolistki, Agaciury, Falka czy abigail są jak najbardziej do przeczytania - reszta to w większości bełkot albo chat.
Jest shoutbox, jest gadu-gadu. Nie trzeba tego wszystkiego wywalać na forum.

5. Użytkownicy - kiedyś myślałam, że posty OliNumerek czy Jade nie trzymają poziomu. Teraz posty Jade, jeżeli jakieś się pojawią, czytam wręcz z przyjemnością, bo przynajmniej jest co poczytać. Ba, nawet diljam bym coś z chęcią przeczytała...
Nie pisze, albo pisze już bardzo mało sporo starszych użytkowników - to jest kwestia tego, że forum im obrzydło. Zamiast nich pojawili się użytkownicy, którzy piszą głównie o łojeniu wódy, o tym, że im się sznurówka rozwiązała, albo rzucają kurvami.
Wojtas i małolat, hardgirl123 powinni mieć bezterminowego bana, albo ograniczenie w pisaniu postów (do 10). Czesław tym bardziej powinien mieć takie ograniczenie.

Piszę sobie to tak naprawdę na nic, bo i tak się nic nie zmieni, gdyż przyczyna leży głęboko - poziom inteligencji emocjonalnej użytkowników drastycznie się obniża i będzie obniżał.

A to, że akurat Knedel założył ten temat i przypieprzył się nie do poziomu forum, ale do tego, że dostaje za dużo warnów i niepodpisanych, to też o czymś świadczy. Jasne, ostrzeżenia mogłyby być podpisywane, ale na warny chyba zasłużyłeś, Patryku.

#56 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów
  • Rok:kandydat
  • Zajęcie:haft krzyżykowy, gobeliny, kinga., moda, fitness, kiedyś wizaż

Napisano 03 luty 2008 - 23:01

Madika napisał:

pokusilam sie pare razy do wyslania raportu do redakcji - reakcja byla (choc nie zawsze) juz po kilku (sic!) dniach...

klamiesz. wyslalas w sumie 5 raportow. jeden dzien po tym, jak temat po prostu sam zdechl, bo zainteresowana osoba uzyskala odpowiedz. jeden na uzytkownika, ktory po dwoch dniach braku odpowiedzi na jego pytanie zdecydowal sie sprobowac w innym temacie. w pozostalych trzech przypadkach akcje moderatorskie byly podejmowane w ciagu 2-3 godzin od wyslania raportu.

#57 wara2003

• Salonowiec

• 1574 postów
  • Rok:IV
Napisano 03 luty 2008 - 23:22

Ja mam pretensje o to że czasami za ironie albo przenośnie itp można dostać warna ...jeżeli sprawa jest sporna to może wypadało by zapytać co autor chciał przez to przekazać...potem mam pretensje o niską zdolność poznawczą moderatorów- czy jak tam się zowią... :P

Cytat

redakcja Ostrzeżony 6 Jan 2008, 12:31
Dodano do poziomu ostrzeżenia post pod postem

bo w 1 poście można tylko 5 obrazków a ja miałem więcej - to co niby miałem zrobić nie potrafiłem zdecydować co wywalić... !!! :asleep:

Cytat

redakcja Ostrzeżony 24 Nov 2007, 15:40
Dodano do poziomu ostrzeżenia Obrazanie innych uzytkownikow poprzez odwolywanie sie do tresci faszystowskich.

chciałem ukazać konsekwencje/skompromitować szerzenie podziałów/niechęci do ludzi na podstawie kryteriów takich jak :
zaoczni / dzienni
żydzi / aryjczycy
i podobieństwo obu tych postaw... :asleep:

Cytat

redakcja Ostrzeżony 28 Jan 2008, 03:06
Dodano do poziomu ostrzeżenia k

nie wiem o co chodziło - chyba użyłem literki k :P
...bo zupa była za słona...

Użytkownik wara2003 edytował ten post 03 luty 2008 - 23:29

Dołączona grafika

#58 gepetto

• Prezio

• 10780 postów
  • Rok:II
Napisano 03 luty 2008 - 23:44

Zróbcie też jakiegoś moda wśród pierwszaków... ;< Bo trochę spamu się w tematach takich jak wdp czy hdpip pojawiało drzewiej. No i strach myśleć co będzie przy np. takim temacie logice. A w ten sposób byłaby jedna osoba, która będąc sama zainteresowana tymi tematami robiłaby jako taki porządek... :<

Użytkownik gepetto edytował ten post 03 luty 2008 - 23:46

Proszę o klikanie i polubienie profilu lig - to może nam pomóc zdobyć sponsorów na nagrody ;]

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#59 _użytkownik usunięty_

Napisano 03 luty 2008 - 23:49

Wyświetl postUżytkownik Madika dnia 3 Feb 2008, 22:47 napisał

nie rozumiem czemu tematy typu Patryk, nie spisz czy Maat zdal konste mialyby z niego zniknac. Przeciez kazdy moze sobie cos tam w nich napisac, albo w ogole ich nie czytac, bo po tytule wie czego sie mniej wiecej spodziewac...

Bo to nie jest czat albo blog ? Patryka lubię, Maata w sumie nie znam, ale pomógł mi kiedyś bardzo z USOSem i dalej jestem mu za to wdzięczny. Natomiast za robienie z forum jakiegoś przedłużenia własnej meliny wpakowałbym swemu rodzonemu bratu bana, więc niech nikt nie żywi do mnie urazy że mnie coś takiego irytuje bo nie zamierzam zwracając temu komuś uwagę dokuczyć mu tylko zwracam uwagę na to, że robi syf.

Poza tym podpisuję się pod tym co napisał Falk i dodod.

Pozdrawiam.

#60 Michal_L

• Prezio

• 9487 postów
  • Rok:V

Napisano 03 luty 2008 - 23:58

Ja akurat do tematów a la Patryk, nie śpisz? nawet nie zaglądam, ale jak chcę zobaczyć "ostatnie posty" to i tak mam do przerzucenia 5 stron przez 1 dzień (!), a to męczy. Może by chociaż w funkcji "ostatnie posty" nie pojawiały się te z pierdołami (bez urazy Patryk)?
Nie wypowiadam się czy takie tematy powinny się ciągnąć, ja bym je wykasował, ale ja modem nie jestem (niestety :P ), więc mogę tylko powiedzieć, że HydePark hajdparkiem ale jednak są pewne granice.
Na pewno albo modów powinno być więcej, ale powinni częściej reagować, bo OK niech będzie zalew spamu w "po godzinach" ale czemu mamy tego doświadczać w ważnych tematach?

I nie spinajcie się tak, każdy ma swoją wizję forum. Zresztą mamy nowy regulamin, może on będzie respektowany, prawa Gagamel? :D :D :D

Uważam, po prostu, że w tematach merytorycznych bezwzględnie powinna występować ostra moderacja, bo inaczej nie ma sensu żeby te tematy istniały.
Cena pokoju w Bydgoskiej 1180 z?, w Krakowie - 600. A Rektor pisze listy.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych