Skocz do zawartości

Podział na przedmioty

11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jesteś za osobnymi rubryczkami na przedmioty?

Jesteś za osobnymi rubryczkami na przedmioty?

Nie możesz zobaczyć wyników tej ankiety dopóki nie oddasz głosu. Proszę zaloguj się i oddaj głos by zobaczyć wyniki.
Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Necro

• Arcykapłan

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2327 postów
  • Rok:V
Napisano 07 styczeń 2006 - 14:34

Wracam do tego podziału. Naprawdę łatwiej byłoby cokolwiek znaleźć w dziale Egzaminy i Mam problem, gdyby podzielić na działy z przedmiotami i syćko o każdym przedmiocie do jednego worka. Interesuje mnie jeden przedmiot, a muszę przeszukać 16 stron, czy ile ich tam jest, żeby coś o nim znaleźć. Strata czasu i bałagan.
www.zdalny.biz

#2 Carmina

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 680 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
Napisano 07 styczeń 2006 - 14:56

Tylko tych przedmiotow jest strasznie duzooooooooo :) A i latwiej osobom ktore przegladaja forum i odpowiadaja na posty otworzyc jeden dzial egzaminy i przeczytac nowosci niz otwierac kilakdziesiat dzialow :] Moim zdaniem przy podziele na poszczegolne przedmioty zmeniszyla by sie ilosc odpoweidz w danych watkach 8)

#3 Necro

• Arcykapłan

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2327 postów
Napisano 07 styczeń 2006 - 14:59

Można dodać opcję "wyświetl nowe" czy cuś takiego. Sądzę, że da się to zrobić. Albo wątki z odpowiedziami udzielonymi w ciągu ostatnich i do wyboru: 24h, 48h, czy inne.
www.zdalny.biz

#4 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Rok:apl. radcowska
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 07 styczeń 2006 - 17:06

Zaleta bylaby taka, ze mniej byloby dublowania tematów, bo temat o jakims rzedmiocie bylby widoczny. Nie wiem czy oplaca sie robić tematy dla wszystkich przedmiotów osobno, możnaby zrobić pewne kategorie, na początek możnaby pomyślec np. o "obligach dla I roku", zeby miec wydzielone konste, logike i prawoznawstwo bo o tych rpzedmiotach powstaje w cholere tematów.
Nie mam w sumie pomysłu jak to mogloby wygladac, ale idea jest sluszna. Na poczatek trzebaby wszystkie stare tematy uporzadkowac, ale później bloby juz latwiej zadbać o porządek.
Dołączona grafika
Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje

#5 Necro

• Arcykapłan

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2327 postów
Napisano 07 styczeń 2006 - 18:13

Mnie się wydaje, że osobny dział na każdy przedmiot. I działy alfabetycznie, albo wg największego "ruchu". Albo faktycznie chociaż te, z których jest najwięcej wątków uporządkować. Szukałem Kościelnego i wyznaniowego i trafiłem po drodze na mase wątków o ćwiczeniach u mgr Florczak. Bauagan robio i tyle!
www.zdalny.biz

#6 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 07 styczeń 2006 - 18:25

Dla koscielnego możnaby robić dla calej katedry od razu osobną część, bo mają tam jeszcze przedmiot o Prawie Kościelnym w Unii.
Możnab robić nawet wiecej niz katedry, np. Prawo Międzynarodowe gdzie byloby zarówno PMP jak i PPM + Organizacje międzynarodowe itd.
Jak sie za bardzo bedziemy rozdrabniac to w natłoku tematów i tak trudno bedzie znaleźć.
Tylko niech sie wypowie ktos, kto zna sie na PHP jakie są w ogole mozliwości ;-)
Dołączona grafika
Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje

#7 Raszty

• pWnzr

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 3095 postów
  • Rok:III

Napisano 07 styczeń 2006 - 20:12

Jean mowiac PHP chyba nei chodzi Ci o historie powszechna ;) w takim wypadku raczej chodzi o mozliwosci phpbb ... znajac je proponuje podzial na katedry a w ramach katedr albo na przedmioty albo bez podzialu - w zaleznosci ile i jakie przedmioty prowadzi dana katerdra :) cos mniej wiecjej takiego:

katedra A - przedmiot A1 - tematy

katedra A - przedmiot A2 - tematy

katedra A - przedmiot A3 - tematy

katedra B - tematy

katedra C - tematy

---edit ;)
i jeszcze w jakims temacie przyklejonym liste przedmiotow z uwagami z jakich katedr sie wywodza ;)

#8 uriah

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1111 postów
  • Rok:absolwent
  • Zajęcie:Muzyka, gram na gitarze, śpiewam, komponuje. Lubie wszystko to co w jakiś sposób kreci. Nie czytam książek. Studia sa dla mnie przedłużeniem zabawy:)

Napisano 11 styczeń 2006 - 14:16

Popieram ambitną propozycję Raszty, ale wątpię, aby ktokolwiek rozeznał się już teraz który przedmiot podpada pod daną katedrę( vide. psychologia społeczna) 8) . Uważam że podział na przedmioty, proponowany pzrez Necro, będzie rozsądniejszy. Na forum jest chaos- to fakt. Sczególnie w oczy kolą przedawnione tematy, lub wątki zamknięte(a jest ich w samym dziale egzaminy ponad dwadzieścia i tu apel do moderatorów- moim zdaniem takie tematy nie powinny być zamykane, a po prostu z forum usuwane- i tak już tam nikt przecież nic więcej nie napisze )Reorganizacja struktury forum... no tak, brzmi pięknie tylko jak to zrobić? Nie sązdę by moderatorzy ot tak po prostu będą skłonni pozamykać lub usunąć wzszystkie wątki stare( nawet jeżeli miałoby to dotyczyć wyłącznie działu egzaminy) burząc tradycję :) i efekt wielu nieprzespanych nocy użytkowników forum( zaczynać od zera)- nie mówiąc już o ich grupowaniu pod nowe forum( bo weź to teraz k***a pogrupuj hehehe). No ale to nie mój już problem :) Po drugie warto zastanowić się czy taki podział rzeczywiście wiele zmieni. Problem nieadekwatności tematów nie zniknie a zostanie tylko rozrzucony( tu znowu apeluję do moderatorów- proponuję wprowadzenie zakazu umieszczania nowych tematów przez gości- wcale nie trudno jest się na forum zarejestrować :wink: , a ci często nadużywają swojej anonimowości) A co do zmian w dziale egzaminy- ja tam zawsze byłem za segregacją śmieci...

#9 mp

• Admin

• 1671 postów
  • Zajęcie:prawo cywilne, prawo internetu :) webdesigning, photoshop

Napisano 11 styczeń 2006 - 15:47

rzeczywiście forum trzeba uporządkować - ten sposób podziału postów był dobry ale jak na forum było 200 osób. Po sesji się tym zajmiemy-zostaną działy tematyczne zapewne, a znikną cywilne,historyczne i karne a w ich miejsce powstaną działy poświęcone konkretnym przedmiotom i może poddziały
mp@lex.edu.pl

Naczelny Cenzor Forum
Dołączona grafika

#10 Raszty

• pWnzr

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 3095 postów
  • Rok:III

Napisano 11 styczeń 2006 - 16:34

moze dodatkowo wprowadzic unifikacje tematow? bo ostatnio czesto zdarzaja sie tylu "pomocy", "kolos", "wazne !!!!" itp.... moze cos w stylu "przedmiot - egzamin" "przedmiot - kolokwium" i zrobic to w formie pola 'select' zamiast recznie wpisywanego tematu?? oczywiscie chodzi o dzial fora tematyczne, bo w innych raczej to nie jest potrzebne ;)
Dołączona grafika

#11 gagamel

• Salonowiec

• 1198 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:absolwent
Napisano 08 marzec 2006 - 14:27

Mysle, ze opcja zaproponowana z podforami bedzie niedlugo obowiazywac. Utworzy sie prawdopodobnie jakies ogolne kategorie typu "kryminologiczne" i tam bedzie etio, polityka, medycyna i pokrewne.
Tak trzeba przejrzec i przyporzadkowac przedmioty. Pod danym przedmiotem beda dyskusje na temat egzaminu, kolosa itp.

Juz wstepnie to przygotowalem, problem jedynie w tym ze trzeba poprzenosic tematy a jest ich sporooo.
Tutaj moja propozycja. Przenosimy te najswiezsze watki, ktore w miare "zyja", blokujemy mozliwosc dopisywania w "egzaminy", "mam problem" itp. i sukcesywnie, w miare wolnego czasu przenosimy kolejne. Co Wy na to? :)

Dolna polka pozostanie bez zmian - od "fora biezacych informacji" w dol, zmiana tylko obejmie "Fora tematyczne" bez dzialu ELSA ;P
Dołączona grafika

#12 Necro

• Arcykapłan

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2327 postów
Napisano 08 marzec 2006 - 14:59

Ja uważam, że to doskonały pomysł :P
www.zdalny.biz

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych