Skocz do zawartości

Komu sie nudzi?

65 odpowiedzi w tym temacie

#1 anizielona

• Wyga

• PipPipPip
  • 124 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:absolwent
Napisano 19 luty 2008 - 23:44

O co chodzi do jasnej anieli, z tym usuwaniem postow?
Juz nic nie mozna napisac, co chwila ktos usuwa moj post i troche mam tego dosyc, bo nie uwazam ze pisze jakies spamy to raz
dwa dziele sie przemysleniami prosze o pomoc pytam o rade...
i co mailik: twoj post zostal usuniety
i tak zupelnie bez powodu, bo nawet nie chce sie nikomu uzasadnic,
a ja sie z tym nie zgadzam!
i wkurza mnie to...
i w ogole pozwe Was...
:P
Bo ja jestem prosze pana na zakrecie...

#2 Agaciura

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5857 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet im. Adama Mickiewicza
  • Rok:V
Napisano 20 luty 2008 - 00:26

1) Redakcja nie uzasadnia każdego wywalenia posta. Inaczej musielibyśmy zatrudnić z 759 niewolników, żeby się tym zajmowali.
2) Skoro wylecialy, to znaczy, że mialy wylecieć.
3) Zanim znowu o coś zapytasz w temacie merytorycznym, przejrzyj go, prawdopodobnie 7 osób przed tobą już o to pytalo, a kolejne 19 udzielilo odpowiedzi.
Jeśli chcesz o coś poprosić na maila,to zglaszaj to na prv. Nie wiem, czy akurat tego typu posty ci polecialy, ale to najczęstsze powody kasowania. A! Jeszcze wypowiedzi typu "dziękuję" lecą.
Chodzi o to, żeby wątki o egzaminach byly w miarę przejrzyste, żeby dalo się w nich cokolwiek odszukać.
Pozdrawiam także, A.

#3 zakochana_złośnica

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1297 postów
Napisano 20 luty 2008 - 00:33

Stare watki tez usuwacie... i to w calosci :angry: Oszczedzacie miejsce czy jak?
"Rób co chcesz, a ludzie niech gadają."

#4 anizielona

• Wyga

• PipPipPip
  • 124 postów
Napisano 20 luty 2008 - 00:33

Phii..
to ja wam moge za darmo spolecznie pisac uzasadnienia do kasowanych postow..
co by przynajmniej ludzie wiedzieli za co ich slowa sa nic nie warte...
btw posty typu dziekuje sa rownie wazne, swiadcza o kulturze danej osoby o checi wyrazenia wdziecznosci takze publicznie a nie po kryjomu i umiejetnosci docenienia pomocy innych
a o pomoc nie zawsze mozna prosic na priva, bo czasami kieruje sie to do niezindetyfikowanego grona osob,
przykro mi ale Twoje wyjasnienie nie jest dla mnie zadowalajace...
tylko ze cos mi sie wydaje, ze i tak jest to malo wazne
bo moje posty i tak beda leciec...
jiz..co za forum..

a przejrzystosci to tu zawsze byl jest i bedzie brak...!
Bo ja jestem prosze pana na zakrecie...

#5 suszi

• Prezio

• 5742 postów
  • Rok:apl. radcowska

Napisano 20 luty 2008 - 00:42

Ludu, czy post to jest naprawdę jakiś święty byt, któremu należy oddawać cześć?

Dołączona grafika

Citations.pl - Guide to Polish Legal Citation

#6 mp

• Admin

• 1671 postów
  • Zajęcie:prawo cywilne, prawo internetu :) webdesigning, photoshop

Napisano 20 luty 2008 - 00:54

Każdy z członków Redakcji Forum dba o to aby to Forum służyło Wam jak najlepiej. Posty kasowane są z góry określonych powód, nie określonych arbitralnie przez moderatora. Jeżeli nie zgadzasz się z tym, że Twój post został skasowany to mi bardzo przykro - natomiast jeśli nie zgadzasz się z tym, że Twój post został skasowany i uważasz, że przedstawia poprzez swą treść dużą wartość (np. został skasowany przez pomyłkę), napisz do jednego z administratorów podając numer ID posta.
mp@lex.edu.pl

Naczelny Cenzor Forum
Dołączona grafika

#7 Ryba

• Lady Macbeth

• 6304 postów
  • Rok:kandydat
Napisano 20 luty 2008 - 01:16

Agaciura dobrze i jasno to wytłumaczyła. Posty, które nic nie wnoszą do tematów merytorycznych - tak będą lecieć. Jak ktoś ma z tym tak wielki psychiczny problem - polecam zgłaszanie sie do adminów. My naprawdę nie kasujemy tu na złość, tylko staramy się, abyście Wy mieli lepszy dostęp do informacji. I tyle.

Ryba.
So life's a bitch. What do you want to do, cry about it?

#8 Agaciura

• Prezio

• 5857 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet im. Adama Mickiewicza
Napisano 20 luty 2008 - 02:14

Cytat

btw posty typu dziekuje sa rownie wazne, swiadcza o kulturze danej osoby o checi wyrazenia wdziecznosci takze publicznie a nie po kryjomu i umiejetnosci docenienia pomocy innych

apropos:

Cytat

(Regulamin)
§ 7

Wszelkie podziękowania, sugestie etc. skierowane do użytkownika lub członka redakcji należy przesyłać poprzez PW lub inne komunikatory.

chodzi o większą przejrzystość tematów.

#9 lagattanera

• Prezio

• 6878 postów

Napisano 20 luty 2008 - 02:39

ok, świetnie, że chcecie żeby było jasno, czystko i przejrzyście, ale:
1. kasowane są nie tylko posty z tematów merytorycznych (np. leciał z tematu "Cytaty PzB"-litości, no chyba nikt nie będzie tam szukał ważnych treści naukowych!?)
2. czyszczone są stare tematy (usuwanie postów napisanych 3 miesiące temu, które teraz i tak nie są już dla nikogo bieżącą informacją)
3. włączenie liczników w tematach spamerskich, a wyłączenie ich w tematach merytorycznych ograniczyłoby ilość spamu gdzie nie trzeba-wilk syty i owca cała

"Nie należę do pań, które się klepie po pupie."/Monica Bellucci

Dołączona grafika

Si chiama "faccia" perchè la "faccio" proprio io.

#10 Madusia

• Prezio

• 13979 postów
  • Rok:IV

Napisano 20 luty 2008 - 02:41

ja tylko dodam, że to porządkowanie cieszy, bo naprawdę chwilami spamu jest dużo ;)
ale jak tak patrzę po tym mailach, to kasowanie niektórych postów to gruba przesada :P
tak naprawdę ważna jest tylko chwila...

#11 gepetto

• Prezio

• 10780 postów
  • Rok:II
Napisano 20 luty 2008 - 02:45

Ja dostałem warna za to, że pisałem sobie o pączkach w temacie o Wdp. Generalnie sobie czegoś takiego nie przypominam, a poza tym to też jak piszę jakąś głupotę to staram się poza tym napisać coś do tematu zawsze, a nie tak sucho o pączkach... :<

@lagattanera - ciekawy pomysł :ph34r:

Użytkownik gepetto edytował ten post 20 luty 2008 - 02:46

Proszę o klikanie i polubienie profilu lig - to może nam pomóc zdobyć sponsorów na nagrody ;]

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#12 Loginus

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 1915 postów
  • Rok:spoza WPiA
Napisano 20 luty 2008 - 02:49

Po pierwsze przejrzystość :). Odchudzenie niektórym tematom się przydało. Np po czyszczeniu w temacie o ćw u dr. Dziadzio z 54 zostało ok 30. W tym temacie poleciały posty sprzed 4 miesięcy, które dotyczyły dr Małeckiego co myliło czytających.Proponuję zamknąć temat...

Użytkownik Loginus edytował ten post 20 luty 2008 - 02:55

#13 lagattanera

• Prezio

• 6878 postów

Napisano 20 luty 2008 - 02:51

A od kiedy jesteś Krystian takim specjalistą od pisania merytorycznego?... :]

Dołączona grafika

#14 Loginus

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 1915 postów
Napisano 20 luty 2008 - 02:54

Z taką spamerką jaką byłaś kiedyś to nie mam szans... teraz weszłas na drogę porządnej userki :]. Później jak przyjdzie nowy I rok to jako przykład dla pierwszaków będziesz służyć ;)

Użytkownik Loginus edytował ten post 20 luty 2008 - 02:59

#15 Madusia

• Prezio

• 13979 postów
  • Rok:IV

Napisano 20 luty 2008 - 02:59

okej, przejrzystość i odchudzanie tematów jest potrzebne i temu nikt nie zaprzecza
Tylko popadanie w przesadę w tym odchudzaniu też nie jest zbyt dobre :/
i tu wcale nie chodzi o liczbę postów, ile kto ma :P
tak naprawdę ważna jest tylko chwila...

#16 lagattanera

• Prezio

• 6878 postów

Napisano 20 luty 2008 - 03:02

Wyświetl postUżytkownik Loginus dnia 20 Feb 2008, 02:54 napisał

Z taką spamerką jaką byłaś kiedyś to nie mam szans... teraz weszłas na drogę porządnej userki :]. Później jak przyjdzie nowy I rok to jako przykład dla pierwszaków będziesz służyć ;)

Wcale nie weszłam, po prostu przy takim systemie przestało mnie to bawić, bo niedługo okaże się, że zostało mi 5 postów na krzyż, bo ktoś w nocy pokasował resztę, bo uznał za niemerytoryczną... :rolleyes:

Dołączona grafika

#17 Loginus

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 1915 postów
Napisano 20 luty 2008 - 03:04

Wiem, nie napisałem przecież, że trzeba wszystko usuwać jak leci... ale 5 pytań o to samo w temacie majacym np. 40-50 postow to chyba przesada :)

EDIT: W tematach niemerytorycznych posty z zasady nie powinny być kasowane... ale nie może być też tak, że w temacie o Kosowie (nie czytałem go) sa np. posty o tym kto co miał na obiad, które zakłócają dyskusję i nic nowego nie wnoszą.

lagattanera przecież wiesz o tym, że nikt złośliwie Twoich postów nie kasuje, moje 2-3 posty też poleciały ... glowa do góry :)

Użytkownik Loginus edytował ten post 20 luty 2008 - 03:33

#18 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 20 luty 2008 - 03:21

Cytat

Ja dostałem warna za to, że pisałem sobie o pączkach w temacie o Wdp. Generalnie sobie czegoś takiego nie przypominam, a poza tym to też jak piszę jakąś głupotę to staram się poza tym napisać coś do tematu zawsze, a nie tak sucho o pączkach... :<

Warna dałem ja. Bardzo chętnie znajdę Ci jutro tego posta. Jeżeli była w nim jakaś sensowna treść, niesprzeczna z regulaminem, to obniżę Ci warna.

Cytat

ale nie może być też tak, że w temacie o Kosowie (nie czytałem go) sa posty o tym kto co miał na obiad, które zakłócają dyskusję.

Temat o Kosowie jest w dziale "całkiem poważnie", więc podlega moderacji na takich samych zasadach jak tematy w działach merytorycznych.
aniazielona: Twoje posty były raportowane, sprawdzę jutro Kosz i przekleję przykłady spamu.
Dziękować można na priva. Jak ktoś będzie za miesiąć czytał temat, to będzie miał głęboko gdzieś podziękowania, adresy e-mail itd., a będzie szukał np. pytań.
Dołączona grafika
Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje

#19 _użytkownik usunięty_

Napisano 20 luty 2008 - 03:45

jean napisał:

Dziękować można na priva. Jak ktoś będzie za miesiąć czytał temat, to będzie miał głęboko gdzieś podziękowania, adresy e-mail itd., a będzie szukał np. pytań.

a ja nie mogę mieć go gdzieś, tak?;] mnie nigdy nie przeszkadzały podziękowania jak i różne, mniej lub bardziej luźne dyskusje okołoprzedmiotowe, czy też wymiana wrażeń. posty muszą być tylko skierowanymi do przyszłej, bliżej nieokreślonej grupy czytaczy, suchymi, wyselekcjonowanymi informacjami? wszystko się kręci wokół potencjalnych czytaczy;p

Ryba napisał:

Jak ktoś ma z tym tak wielki psychiczny problem - polecam zgłaszanie sie do adminów.

no chyba tak zrobię;p

Madusia napisał:

ja tylko dodam, że to porządkowanie cieszy, bo naprawdę chwilami spamu jest dużo

e, czy ja wiem;p

lagattanera napisał:

włączenie liczników w tematach spamerskich, a wyłączenie ich w tematach merytorycznych ograniczyłoby ilość spamu gdzie nie trzeba-wilk syty i owca cała

wierzyć mi się nie chce, że ktoś pisze jakieś bzdury w merytorycznych tylko po to żeby mu licznik skoczył. jak ktoś ma ochotę napisać głupotę, to ją po prostu napisze;p
a fakt wyłączenia liczników w na każdy temat, nie spowodował różnicy tzn. spadku w ilości pisanych postów w tym dziale, czy też wzmożenie tych głupich w merytorycznych. a przynajmniej ja się nie spotkałam;p

Użytkownik kinga. edytował ten post 20 luty 2008 - 04:45

#20 mańka

• Prezio

• 5831 postów
Napisano 20 luty 2008 - 07:51

Wyświetl postUżytkownik kinga. dnia 20 Feb 2008, 03:45 napisał

czy też wzmożenie tych głupich w merytorycznych. a przynajmniej ja się nie spotkałam;p

a temat o wphw? ;]

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych