Skocz do zawartości

Adnotacja do wcześniejszego postu z konstytucji

43 odpowiedzi w tym temacie

#1 Snape

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 678 postów
  • Rok:III
Napisano 20 luty 2008 - 10:35

Nie wiedziałem za bardzo w jakim temacie to napisać, dlatego zdecydowałem się tutaj, chociaż ten post i temat odnosi się głównie do mojego poprzedniego ze skandalem na konstytucji z 16:45 u dr Surówki...
Otóż tak na prawdę żadnego skandalu nie było...oczywiście pewne tam nieścisłości były i zamieszanie, ale jak to bywa na kolokwiach i egzaminach...a tak na prawdę moim celem było sprawdzenie jak się miewa nasze forum i co ludzie o tym sądzą...i dochodzę do zaskakujących wniosków:
1. Każdy na tym forum może sobie napisać co mu się żywnie podoba i nikt nawet tego nie sprawdzi czy to jest prawda czy nie...wtedy w tym poście zaledwie parę osób zwróciło uwagę,że nic takiego nie miało miejsca...czyli post mógłbym zatytułować jak łatwo zmanipulować ludzi na forum....dużo osób rzucało się o formę postu,że przestarzały że to że siamto,ale nikomu nie przyszło do głowy,że to jest specjalne wyolbrzymienie i przesada...
2.Większość nie skupiła się w ogóle na treści posta tylko zaczęła nawalać na siebie nawzajem, jakby to im sprawiało radość...tutaj należy wyróżnić użytkownika agenora który w tej kwestii zdobył mistrzostwo świata...
3.Tak jak już było to poruszane na tym forum ilość wyrzuconych postów przekroczyła zdecydowanie 2/3 tematu...więc jak tu sobie wyrobić ewentualną późniejszą opinię nie wiedząc co było napisane...to albo zamykam temat albo pozwalam mu się rozwijać, niezależnie od poziomu postów i zawartości merytorycznej...
4.Jedno jest pocieszające, co świadczy na korzyść forum...pocztą pantoflową wieść szybko się rozniosła i dotarła do jednej z osób, która miała przeszkadzać..to świadczy o tym,że nasze kochane forum jest bardzo czytelne:D i nawet przybyły Wam jeden dodatkowy użytkownik o nicku svensson, którego chyba muszę przeprosić, bo trochę za ostro się wyraziłem, ale gdyby nie to to na pewno nie poznałbym opinii innych...

W sumie moim błędem było to,że umieściłem posta w dziale Prawa Konstytucyjnego...ale również wtedy nie byłoby to tak czytelne i nie wzbudzałoby takich emocji jak wtedy...

Reasumując wszystkie te posty i wnioski to chciałbym zwrócić uwagę moderatorom na ilość takich prowokacji na forum i spamu jaki powstaje w związku z nim...co ciekawe, ostrzeżenie dostałem za zupełnie inny post w innym temacie i żeby było ciekawiej jakieś 2 tygodnie po napisaniu postu:) to także pozostawię bez komentarza...
Pzdr

Użytkownik Snape edytował ten post 20 luty 2008 - 11:24

#2 Gabi!

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 postów
  • Rok:V
Napisano 20 luty 2008 - 10:38

Niesamowita historia. Spryciarz z Ciebie.

#3 supernova

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2471 postów
  • Rok:IV
  • Zajęcie:Krzyż Południa, cuda Wschodu, Śniegi Północy, prerie Dzikiego Zachodu(...) Błyszczące plamki pierwszych kropli deszczu. Słońce. Chleb i wino. Podskakiwanie na jednej nodze. Wielkanoc. Żyłki na liściach. Falująca trawka. Barwy kamieni. Kamienie na dnie strumienia. Biały obrus schnący na wietrze. Niedzielny spokój. Horyzont. Światło pokoju w ogrodzie. Nocny lot. Jazda na rowerze bez trzymania. Ojciec, matka. Piękny nieznajomy. Mąż, dziecko...

Napisano 20 luty 2008 - 10:42

Cytat

Każdy na tym forum może sobie napisać co mu się żywnie podoba i nikt nawet tego nie sprawdzi czy to jest prawda czy nie

Wolność słowa :D a kto sprawdza to o czym gadają np w TV ?

Cytat

Większość nie skupiła się w ogóle na treści posta tylko zaczęła nawalać na siebie nawzajem, jakby to im sprawiało radość.

Jak to w życiu, wszędzie się z tym spotkasz, tacy chyba są ludzie, nie mówię, że wszyscy, ale czasem mam wrażenie, że większość.

Cytat

Reasumując wszystkie te posty i wnioski to chciałbym zwrócić uwagę moderatorom na ilość takich prowokacji na forum i spamu jaki powstaje w związku z nim...

Ile osób tyle opinii, gdzieś tam na forumie ludzie jęczą, że posty lecą.

:/

C'est la vie!

#4 mirasek

• Wyga

• PipPipPipPip
  • 172 postów
  • Rok:kandydat
Napisano 20 luty 2008 - 10:44

wez sie Snape nie pogrążaj jeszcze bardziej... :]

Użytkownik mirasek edytował ten post 20 luty 2008 - 10:45

#5 Snape

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 678 postów
Napisano 20 luty 2008 - 10:46

Jeżeli uważasz,że to pogrążanie to współczuję...bo potem rosną dzieci, które chcą przepraszać za zachowanie jednostki, tak jak to miało miejsce w temacie o WDP...

#6 viamortis

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 3443 postów
  • Rok:I
Napisano 20 luty 2008 - 10:51

Cytat

Każdy na tym forum może sobie napisać co mu się żywnie podoba i nikt nawet tego nie sprawdzi czy to jest prawda czy nie

Na tym polega forum.

Cytat

Większość nie skupiła się w ogóle na treści posta tylko zaczęła nawalać na siebie nawzajem, jakby to im sprawiało radość.

Na tym polega forum.

Generalnie Twoje wnioski są trafne, ale myślę, że bez zakładania "skandalizującego" tematu również mógłbyś dojść do tego wniosku przez prostą obserwację ;). Ale teraz masz wyniki w 100% sprawdzone.

Cytat

4.Jedno jest pocieszające, co świadczy na korzyść forum...

Jest sporo pocieszających aspektów tego forum, ale musisz pamiętać (i wszyscy muszą), że to tylko forum. Wszelkie próby idealizacji, czy traktowania forum jak wspaniałego medium, są z góry skazane na klęskę. Wielu się rozczarowało... :asleep:
Stary ale jary...

#7 Matheus

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8976 postów
  • Rok:apl. adwokacka
  • Zajęcie:ambitne, niezależne kino erotyczne

Napisano 20 luty 2008 - 10:51

Wyświetl postUżytkownik Snape dnia 20 Feb 2008, 10:35 napisał

Otóż tak na prawdę żadnego skandalu nie było...oczywiście pewne tam nieścisłości były i zamieszanie, ale jak to bywa

I również teraz żadnego skandalu na forum nie ma, więc zmień nazwę swojego tematu, bo robisz to samo o co innych oskarżasz.

Nie widziałeś tego, że wszyscy traktowali to niepoważnie? 3/4 postów userów było pisanych z przymrużeniem oka ;)

Ale to racja, że nazwę tematu chociaż należało zmienić, bo odwiedzają to forum różne osoby i mogą sobie na pierwszy rzut oka nie wchodząc w temat wyrobić sobie niesłusznie złe zdanie o danym pracowniku naukowym.

#8 Snape

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 678 postów
Napisano 20 luty 2008 - 10:53

Mathaeus tak tak:D nie było ale większość pamięta temat poprzedniego, więc żeby było prościej tak samo zatytułowałem:)

#9 _użytkownik usunięty_

Napisano 20 luty 2008 - 10:54

Cytat

co ciekawe, ostrzeżenie dostałem za zupełnie inny post w innym temacie i żeby było ciekawiej jakieś 2 tygodnie po napisaniu postu:) to także pozostawię bez komentarza...

oj, myślę, że nic straconego;p

#10 Snape

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 678 postów
Napisano 20 luty 2008 - 10:55

Viamortis...muszę Ci się przyznać,że mogłem z obserwacji, ale chciałem pójść krok dalej i zobaczyć co się stanie...trochę mnie to przerosło, przyznaję się...ale czego się ciekawego dowiedziałem :D

#11 _użytkownik usunięty_

Napisano 20 luty 2008 - 11:00

Ale o co tak właściwie chodzi?

#12 Snape

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 678 postów
Napisano 20 luty 2008 - 11:07

Chodzi o jeden wielki burd..... na tym forum

#13 _użytkownik usunięty_

Napisano 20 luty 2008 - 11:09

Co to jest burd?

#14 supernova

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2471 postów
  • Rok:IV
  • Zajęcie:Krzyż Południa, cuda Wschodu, Śniegi Północy, prerie Dzikiego Zachodu(...) Błyszczące plamki pierwszych kropli deszczu. Słońce. Chleb i wino. Podskakiwanie na jednej nodze. Wielkanoc. Żyłki na liściach. Falująca trawka. Barwy kamieni. Kamienie na dnie strumienia. Biały obrus schnący na wietrze. Niedzielny spokój. Horyzont. Światło pokoju w ogrodzie. Nocny lot. Jazda na rowerze bez trzymania. Ojciec, matka. Piękny nieznajomy. Mąż, dziecko...

Napisano 20 luty 2008 - 11:10

C'est la vie! :D
Przyzwyczaj się, a nie jakieś rewolucje moralne chcesz wprowadzać, które i tak nie zadziałaja bo tak wygląda demokracja i wolność wypowiedzi :P

Cytat

Co to jest burd?

Że brud, c'nie, brudno na forumie.

Użytkownik supernova edytował ten post 20 luty 2008 - 11:10

C'est la vie!

#15 mirasek

• Wyga

• PipPipPipPip
  • 172 postów
  • Rok:kandydat
Napisano 20 luty 2008 - 11:13

@malolat
o to że jacys kolesie gadali na kolosie z konsty i Snape sie pozniej o to strasznie rzucal na forum:

Cytat

Uważam,że zachowanie niektórych osób na kolokwium semestralnym w środę o 16:45 u dr Surówki było SKANDALICZNE!!!Już na początku zajęć były tego symptomy,ale po rozdaniu testów to dopiero się towarzystwo rozochociło...gadanie,docinki,głośny śmiech w czasie pisania kolokwium,bardzo przeszkadzało w napisaniu kolokwium.Dotknęło to również i mnie, gdyż przez pierwsze 10 minut atmosfera była tak swobodna, że w ogóle nie mogłem skupić się na pytania testowych...dziwił mnie trochę brak reakcji dr Surówki,która ograniczyła się do udzielania ostrożnych upomnień, a nie huknęła na jednego i drugiego,że jak jeszcze otworzą mordę,to wylecą...ich podejście do przedmiotów to ich sprawa,ale wyznaje zasadę, że jak się sam nie nauczyłem, to nie przeszkadzam innym!!!tak trudno trzymać dzioby na kłódkę???jestem mocno tym zbulwersowany,gdyż myślałem że ten kierunek wybierają raczej ludzie poważni i w miarę zdyscyplinowania a tutaj okazało się, że niektórzy to na prawdę duże palanty i chamy!dobrze, że znalazły się wtedy w grupie osoby,które zwracały uwagę tym osobom,lecz niestety to powinno być zadaniem prowadzącego ćwiczenia,a nie studentów piszących kolokwium...
przy okazji pozdrowienia dla dr Surówki,bo niestety były to nasze ostatnie zajęcia i będę Panią Surówkę bardzo miło wspominał jako bardzo miłą i przyjaźnie nastawioną osobęicon_wink_new.gif
Pozdro;)

:lol:
a teraz pisze że to była niby jakaś prowokacja czy cos ;D

#16 _użytkownik usunięty_

Napisano 20 luty 2008 - 11:14

Aha, no to ja się nie dałem sprowokować. A burdu na forumie nie dostrzegam.

#17 altowiolistka

• Wiceprezes Klubu Wrześniowych Masterów

• 9879 postów
  • Rok:apl. radcowska

Napisano 20 luty 2008 - 11:14

A ja sobie zadaję pytanie: jak bardzo musi się nudzić człowiekowi, żeby robić sobie w takim wypadku świadomą prowokację i robić z innych kretynów. Osobiście nie miałam nic do powiedzenia w tej kwestii, ale wątek widziałam i jedyne, co z tego wyniosłam, to wyrobienie sobie opinii o jego założycielu. Snape, gratuluję, pogrążyłeś się teraz tak, że bardziej już chyba nie można. Weź się lepiej za naukę, dzieciaku, a nie za manipulowanie ludźmi dla własnej uciechy.
Dan dan dance, then rendez-vous
Olé! This is a pose of victory, lan la lan!
Shake shake shake, let's look for it!
We shouldn't end it with the rhythm of bye-bye.

ビオラ休みの日には, いつもゴロゴロ。

#18 Matheus

• Prezio

• 8976 postów
  • Rok:apl. adwokacka
  • Zajęcie:ambitne, niezależne kino erotyczne

Napisano 20 luty 2008 - 11:16

Wyświetl postUżytkownik Snape dnia 20 Feb 2008, 10:35 napisał

1. Każdy na tym forum może sobie napisać co mu się żywnie podoba i nikt nawet tego nie sprawdzi czy to jest prawda czy nie...wtedy w tym poście zaledwie parę osób zwróciło uwagę,że nic takiego nie miało miejsca...czyli post mógłbym zatytułować jak łatwo zmanipulować ludzi na forum....dużo osób rzucało się o formę postu,że przestarzały że to że siamto,ale nikomu nie przyszło do głowy,że to jest specjalne wyolbrzymienie i przesada...

Mylisz się. Jak zapewne wiesz ilość uczestników tego zdarzenia była ograniczona, no bo ile osób mogło pisać to kolokwium? 30? I myślisz, że ile z tych osób jest zarejestrowanych na forum? Może maks 10-15 osób, a z tych może 4 są jako tako aktywne, a 1-2 osób zobaczyła tylko ten temat. A więc kto miał napisać, że to zdarzenie jest nieprawdziwe, skoro nikt nie był jego świadkiem?!

Raportuję o zamknięcie tematu i ukaranie użytkownika Snape za sianie bzdurnych prowokacji.

#19 mrg

• Prezio

• 6214 postów
  • Rok:II
Napisano 20 luty 2008 - 11:17

No i po co jest ten temat? ;/ Skandal ze skandalu... to juz sie robi nudne. Przepraszam, teraz jest prowokacja :asleep:

Użytkownik mrg edytował ten post 20 luty 2008 - 11:26

nigdy papieros nie będzie tak smaczny, a wódka - taka zimna i pożywna.

#20 Popski

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2733 postów
  • Rok:absolwent
Napisano 20 luty 2008 - 11:20

Snape nadużył mojego zaufania i wnoszę o wstawienie mu pisiora w awatar!
W regulaminie stoi napisane że administracja ma prawo do zmiany awatarów, więc nie powinien to być problem, pisiora też mogę dostarczyć.

Użytkownik Popski edytował ten post 20 luty 2008 - 11:21

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych