Otóż tak na prawdę żadnego skandalu nie było...oczywiście pewne tam nieścisłości były i zamieszanie, ale jak to bywa na kolokwiach i egzaminach...a tak na prawdę moim celem było sprawdzenie jak się miewa nasze forum i co ludzie o tym sądzą...i dochodzę do zaskakujących wniosków:
1. Każdy na tym forum może sobie napisać co mu się żywnie podoba i nikt nawet tego nie sprawdzi czy to jest prawda czy nie...wtedy w tym poście zaledwie parę osób zwróciło uwagę,że nic takiego nie miało miejsca...czyli post mógłbym zatytułować jak łatwo zmanipulować ludzi na forum....dużo osób rzucało się o formę postu,że przestarzały że to że siamto,ale nikomu nie przyszło do głowy,że to jest specjalne wyolbrzymienie i przesada...
2.Większość nie skupiła się w ogóle na treści posta tylko zaczęła nawalać na siebie nawzajem, jakby to im sprawiało radość...tutaj należy wyróżnić użytkownika agenora który w tej kwestii zdobył mistrzostwo świata...
3.Tak jak już było to poruszane na tym forum ilość wyrzuconych postów przekroczyła zdecydowanie 2/3 tematu...więc jak tu sobie wyrobić ewentualną późniejszą opinię nie wiedząc co było napisane...to albo zamykam temat albo pozwalam mu się rozwijać, niezależnie od poziomu postów i zawartości merytorycznej...
4.Jedno jest pocieszające, co świadczy na korzyść forum...pocztą pantoflową wieść szybko się rozniosła i dotarła do jednej z osób, która miała przeszkadzać..to świadczy o tym,że nasze kochane forum jest bardzo czytelne:D i nawet przybyły Wam jeden dodatkowy użytkownik o nicku svensson, którego chyba muszę przeprosić, bo trochę za ostro się wyraziłem, ale gdyby nie to to na pewno nie poznałbym opinii innych...
W sumie moim błędem było to,że umieściłem posta w dziale Prawa Konstytucyjnego...ale również wtedy nie byłoby to tak czytelne i nie wzbudzałoby takich emocji jak wtedy...
Reasumując wszystkie te posty i wnioski to chciałbym zwrócić uwagę moderatorom na ilość takich prowokacji na forum i spamu jaki powstaje w związku z nim...co ciekawe, ostrzeżenie dostałem za zupełnie inny post w innym temacie i żeby było ciekawiej jakieś 2 tygodnie po napisaniu postu:) to także pozostawię bez komentarza...
Pzdr
Użytkownik Snape edytował ten post 20 luty 2008 - 11:24

Dodaj odpowiedź