Skocz do zawartości

nieuzasadnione kasowanie postów po raz kolejny

18 odpowiedzi w tym temacie

#1 _użytkownik usunięty_

Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:13

Wedle jakiej nowej zasady mody usuwają posty w "mam problem" na ich miejsce pisząc odpowiedz w 99% taką samą?

#2 Agaciura

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5857 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet im. Adama Mickiewicza
  • Rok:V
Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:33

Jeśli masz jakieś wątpliwości, skontaktuj się z adminami. Tu nie będziemy tego roztrząsać. Amen.

#3 maat

• USOSmaster

• 7217 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:apl. adwokacka

Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:38

odpowiedź jest prosta:

temat merytoryczny, w którym działa liczenie postów.
usunięte 2 posty, które nic nie wnoszą do tematu.

później 4 razy posty PAJMONA o tej samej treści, które są za każdym razem wywalane przez moderatora.

podsumowanie (wyciągnięte z kosza):

Wyświetl postUżytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:57 napisał

tak, tylko ja jestem tak uparty:P

zatem ban.

#4 _użytkownik usunięty_

Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:39

Stanowczo się zgadzam, anonimowo usunąć posta może sobie każdy, uzasadnić swoją decyzje w razie wątpliwości jak widać już nie.

żeby nie było wątpliwości: głownie zastanawia mnie dlaczego dział nazywa się "mam problem" a nie "utnijmy jak najszybciej i nabijmy se posta/pokażmy jacy fajni jesteśmy"
Usuwanie posta z pytaniem "w czym problem" czytaj: "dlaczego zależy ci żeby ominąć deklarowanie" jest niepoważne.

#5 Michal_L

• Prezio

• 9487 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:39

Nie powinienem tutaj pisać, bo ten temat powinien polecieć, ale nie ma to nic do uczciwości.
Wklejanie raz usuniętych postów jest złamaniem Regulaminu Forum i tyle.
Co do postu pierwotnego, mój post w tamtym temacie też wyleciał, nie ma co mnożyć bytów ponad potrzebę.
Cena pokoju w Bydgoskiej 1180 z?, w Krakowie - 600. A Rektor pisze listy.

#6 _użytkownik usunięty_

Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:40

Cytat

temat merytoryczny, w którym działa liczenie postów.
usunięte 2 post, które nic nie wnoszą do tematu.

Cytat

zatem ban.
uczciwie?

Nie, twoje chwalenie sie jaki jesteś fajny samorządowiec i pisanie odpowiedzi która już znajdowała się w temacie nic do niego nie wnosiło, moje pytanie o cel osoby która założyła topik mogło wnosić.

#7 _użytkownik usunięty_

Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:42

Michal: dopiero po moim:P

cytat to będzie +/- tak(pierwotnego)

"a czy przypadkiem nie jest tak że usos zastąpił papierowe protokoły? jak chcesz zdawać to się zarejestruj, w czym problem"

#8 maat

• USOSmaster

• 7217 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:apl. adwokacka

Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:10

pierwszy post usunięty:

Wyświetl postUżytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:19 napisał

Ale teraz chyba już nie ma papierowych protokołów? USOS je zastąpił..
Tak czy siak lepiej sobie zadeklarować, w czym problem?

pod tym

Wyświetl postUżytkownik supernova dnia 21 Apr 2008, 21:22 napisał

Papierowe są, wymóg wyższy czy jakos tak.

Praktycznie to jest to awykonalne póki co na stan dzisiejszy. Był już gdzieś wątek, ale nie chce mi się szukac :P

pod tym michala_l grożący zamknięciem tematy z racji powtarzania problemu w kolejnym wątku.
(wszystkie usunięte)

mój post, który dalej jest w temacie, a pod nim:

Wyświetl postUżytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:46 napisał

Czy w moim stwierdzeniu "USOS zastępuje protokoły, zarejestruj się skoro zdajesz bo inaczej nie ma sensu"(=/-) Znajdywało się coś obraźliwego albo nieprawdziwego czy komuś się nudzi?

usunięty.

Wyświetl postUżytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:53 napisał

POST NR III

Cytat

Czy w moim stwierdzeniu "USOS zastępuje protokoły, zarejestruj się skoro zdajesz bo inaczej nie ma sensu"(=/-) Znajdywało się coś obraźliwego albo nieprawdziwego czy komuś się nudzi?

usunięty.

Wyświetl postUżytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:57 napisał

POST NR IV

Cytat

tak, tylko ja jestem tak uparty:P

usunięty.

Wyświetl postUżytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:58 napisał

POST NR V

Cytat

usunięty.

podstawa: Regulamin korzystania z Forum Studentów Prawa lex.edu.pl, Rozdział 2 Netykieta, § 6, Zabrania się w szczególności: j) powtórnego wysyłania uprzednio skasowanych przez moderatorów postów.

#9 _użytkownik usunięty_

Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:16

Podstawa ble ble ble... Po pierwszym pytaniu mogłeś wyedytować swoje wyższego posta i napisać "żeby był porządek" Mogłeś też nie usuwać bezzasadnie pierwszego jakiego napisałem i dać założycielowi możliwość odpowiedzi na pytanie i dojścia czego w rzeczywistości che.
Jak ktoś pyta o możliwość X to zapewne dlatego że chce osiągnąć cel Y, który może być do osiągnięcia sposobem C.

#10 Michal_L

• Prezio

• 9487 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:21

Forum to nie miejsce uświęcania czyjejś twórczości, czy też miejsce na zbijanie dorobku punktowego jakim są posty (liczniki precz!).
Szczególnie istotne jest to w tematach czysto merytoryczno-technicznych np. Samorząd, bo warto, żeby dyskusja skracała się do samych konkretów, bez powtórek (dlatego też poleciał i mój post).
Kasowanie postów to nie jakaś zemsta, represja czy nie-wiadomo-co, tylko zazwyczaj czynności porządkująca stan Forum, co jest jednak istotne, żeby tutaj funkcjonować.
Jeśli ktoś nie zgadza się z decyzją moderatora może napisać do admina, który rozpatrzy skargę - wynika to z tego, że każdy może się pomylić/postąpić za ostro/etc. (uważam jednak, że tutaj nic takiego nie miało miejsca).
Ale nie jest możliwe do akceptacji wklejanie po raz n-ty już wyrzuconych postów, może się to skończyć tylko banem.

Jeszcze raz: kasowanie postów to nie kara.

#11 _użytkownik usunięty_

Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:24

Nie chodzi tylko o to czy "kara" ale też o to że odpowiada się na pytania użytkowników w sposób machinalny, zupełnie nie zastanawiając sie w czym leży problem(nie jest to obowiązkowe, ale jak już ktoś ma dobrą chęć zagłębić się to można odczekać aż sprawa zostanie dokładnie wyjaśniona a potem pokasować to co niepotrzebne i pozostawić w formie faq)

#12 Michal_L

• Prezio

• 9487 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:27

Uważam, że jednak sprawa w tej kwestii jest wystarczająco klarowna a stanowisko Samorządu (choć nie chcę się za kogoś wypowiadać) jednoznaczne.

Natomiast co do tego czy trzeba było to kasować czy nie (Twój post) powinien był się wypowiedzieć administrator i tyle.

#13 _użytkownik usunięty_

Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:29

Jak dla mnie stanowisko nie może być w pełni klarowne dopóki nie wiem po ciężka cholerę zdawać egzamin poza deklaracją kiedy jeszcze jest otwarta rejestracja.

#14 Agaciura

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5857 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet im. Adama Mickiewicza
Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:32

I Kartę Praw Dziecka :P

#15 paul86

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 374 postów
  • Rok:absolwent
  • Zajęcie:Typ odkrywcy. Chyba genetyczny, bo ani moi rodzice nie pochodzą z miasta, w którym się urodziłem, ani moi dziadkowie nie pochodzą z miejsc urodzenia moich rodziców. Lubię być w ruchu, szczególnie na rowerze albo na górskim szlaku. Ale lubię też się wyłączyć patrząc w nocne niebo albo słuchając dobrej muzyki. Złożony charakter...może chce ktoś rozgryźć? :-)

Napisano 23 kwiecień 2008 - 23:26

Wyświetl postUżytkownik michal_l dnia 21 Apr 2008, 23:21 napisał

Forum to nie miejsce uświęcania czyjejś twórczości, czy też miejsce na zbijanie dorobku punktowego jakim są posty (liczniki precz!).
Szczególnie istotne jest to w tematach czysto merytoryczno-technicznych np. Samorząd, bo warto, żeby dyskusja skracała się do samych konkretów, bez powtórek (dlatego też poleciał i mój post).
Kasowanie postów to nie jakaś zemsta, represja czy nie-wiadomo-co, tylko zazwyczaj czynności porządkująca stan Forum, co jest jednak istotne, żeby tutaj funkcjonować.

No właśnie. To czemu raz usunięto mój post po to aby napisać dokładnie to samo? Temat dotyczył-o ile pamiętam-oddawania deklaracji po terminie marcowym. Wystarczyło dodać "potwierdzam w imieniu samorządu".
Jestem daleki od zbijania tu jakichkolwiek dorobków punktowych, co widać na załączonym obrazku :P
Lub robić coś. Kochaj kogoś. Nie bądź gałganem! żyj porządnie (T. Kotarbiński).

#16 Necro

• Arcykapłan

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2327 postów
Napisano 24 kwiecień 2008 - 22:07

Hehe, półtorej roku mnie nie było, a tutaj wszystko bez zmian!
pozdrówka!

ps, świat poza wirtualnym jest na prawdę piękny!
www.zdalny.biz

#17 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów
  • Rok:kandydat
  • Zajęcie:haft krzyżykowy, gobeliny, kinga., moda, fitness, kiedyś wizaż

Napisano 24 kwiecień 2008 - 22:17

klamczuszek. byles tutaj tydzien temu. i dwa tygodnie temu. nawet marnego pol roku nie wytrzymales.

#18 Necro

• Arcykapłan

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2327 postów
Napisano 25 kwiecień 2008 - 08:53

To prawda, sam sobie nie dam rady z usosem ;)

Nie mniej, nic się nie zmieniło :P
www.zdalny.biz

#19 _użytkownik usunięty_

Napisano 05 maj 2008 - 21:11

Wyświetl postUżytkownik Agaciura dnia 21 Apr 2008, 22:32 napisał

I Kartę Praw Dziecka :P

I regulamin knajpy na rynku, no!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych