- Strona główna
- Blogi
- Forum
- Materiały
- Galerie
- Kariera
- Stancja
- Kontakt
nieuzasadnione kasowanie postów po raz kolejny
Rozpoczęty przez _użytkownik usunięty_, 21 kwi 2008 21:13
18 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:38
odpowiedź jest prosta:
temat merytoryczny, w którym działa liczenie postów.
usunięte 2 posty, które nic nie wnoszą do tematu.
później 4 razy posty PAJMONA o tej samej treści, które są za każdym razem wywalane przez moderatora.
podsumowanie (wyciągnięte z kosza):
zatem ban.
usunięte 2 posty, które nic nie wnoszą do tematu.
później 4 razy posty PAJMONA o tej samej treści, które są za każdym razem wywalane przez moderatora.
podsumowanie (wyciągnięte z kosza):
Użytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:57 napisał
tak, tylko ja jestem tak uparty:P
zatem ban.
#4 _użytkownik usunięty_
Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:39
Stanowczo się zgadzam, anonimowo usunąć posta może sobie każdy, uzasadnić swoją decyzje w razie wątpliwości jak widać już nie.
żeby nie było wątpliwości: głownie zastanawia mnie dlaczego dział nazywa się "mam problem" a nie "utnijmy jak najszybciej i nabijmy se posta/pokażmy jacy fajni jesteśmy"
Usuwanie posta z pytaniem "w czym problem" czytaj: "dlaczego zależy ci żeby ominąć deklarowanie" jest niepoważne.
żeby nie było wątpliwości: głownie zastanawia mnie dlaczego dział nazywa się "mam problem" a nie "utnijmy jak najszybciej i nabijmy se posta/pokażmy jacy fajni jesteśmy"
Usuwanie posta z pytaniem "w czym problem" czytaj: "dlaczego zależy ci żeby ominąć deklarowanie" jest niepoważne.
Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:39
Nie powinienem tutaj pisać, bo ten temat powinien polecieć, ale nie ma to nic do uczciwości.
Wklejanie raz usuniętych postów jest złamaniem Regulaminu Forum i tyle.
Co do postu pierwotnego, mój post w tamtym temacie też wyleciał, nie ma co mnożyć bytów ponad potrzebę.
Wklejanie raz usuniętych postów jest złamaniem Regulaminu Forum i tyle.
Co do postu pierwotnego, mój post w tamtym temacie też wyleciał, nie ma co mnożyć bytów ponad potrzebę.
Cena pokoju w Bydgoskiej 1180 z?, w Krakowie - 600. A Rektor pisze listy.
#6 _użytkownik usunięty_
Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:40
Cytat
usunięte 2 post, które nic nie wnoszą do tematu.
usunięte 2 post, które nic nie wnoszą do tematu.
Cytat
zatem ban.
uczciwie?
uczciwie?
Nie, twoje chwalenie sie jaki jesteś fajny samorządowiec i pisanie odpowiedzi która już znajdowała się w temacie nic do niego nie wnosiło, moje pytanie o cel osoby która założyła topik mogło wnosić.
Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:10
pierwszy post usunięty:
pod tym
pod tym michala_l grożący zamknięciem tematy z racji powtarzania problemu w kolejnym wątku.
(wszystkie usunięte)
mój post, który dalej jest w temacie, a pod nim:
usunięty.
usunięty.
usunięty.
usunięty.
podstawa: Regulamin korzystania z Forum Studentów Prawa lex.edu.pl, Rozdział 2 Netykieta, § 6, Zabrania się w szczególności: j) powtórnego wysyłania uprzednio skasowanych przez moderatorów postów.
Użytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:19 napisał
Ale teraz chyba już nie ma papierowych protokołów? USOS je zastąpił..
Tak czy siak lepiej sobie zadeklarować, w czym problem?
Tak czy siak lepiej sobie zadeklarować, w czym problem?
pod tym
Użytkownik supernova dnia 21 Apr 2008, 21:22 napisał
Papierowe są, wymóg wyższy czy jakos tak.
Praktycznie to jest to awykonalne póki co na stan dzisiejszy. Był już gdzieś wątek, ale nie chce mi się szukac
Praktycznie to jest to awykonalne póki co na stan dzisiejszy. Był już gdzieś wątek, ale nie chce mi się szukac
pod tym michala_l grożący zamknięciem tematy z racji powtarzania problemu w kolejnym wątku.
(wszystkie usunięte)
mój post, który dalej jest w temacie, a pod nim:
Użytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:46 napisał
Czy w moim stwierdzeniu "USOS zastępuje protokoły, zarejestruj się skoro zdajesz bo inaczej nie ma sensu"(=/-) Znajdywało się coś obraźliwego albo nieprawdziwego czy komuś się nudzi?
usunięty.
Użytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:53 napisał
POST NR III
Cytat
Czy w moim stwierdzeniu "USOS zastępuje protokoły, zarejestruj się skoro zdajesz bo inaczej nie ma sensu"(=/-) Znajdywało się coś obraźliwego albo nieprawdziwego czy komuś się nudzi?
usunięty.
Użytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:57 napisał
POST NR IV
Cytat
usunięty.
Użytkownik PAJMON dnia 21 Apr 2008, 21:58 napisał
POST NR V
Cytat
usunięty.
podstawa: Regulamin korzystania z Forum Studentów Prawa lex.edu.pl, Rozdział 2 Netykieta, § 6, Zabrania się w szczególności: j) powtórnego wysyłania uprzednio skasowanych przez moderatorów postów.
#9 _użytkownik usunięty_
Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:16
Podstawa ble ble ble... Po pierwszym pytaniu mogłeś wyedytować swoje wyższego posta i napisać "żeby był porządek" Mogłeś też nie usuwać bezzasadnie pierwszego jakiego napisałem i dać założycielowi możliwość odpowiedzi na pytanie i dojścia czego w rzeczywistości che.
Jak ktoś pyta o możliwość X to zapewne dlatego że chce osiągnąć cel Y, który może być do osiągnięcia sposobem C.
Jak ktoś pyta o możliwość X to zapewne dlatego że chce osiągnąć cel Y, który może być do osiągnięcia sposobem C.
Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:21
Forum to nie miejsce uświęcania czyjejś twórczości, czy też miejsce na zbijanie dorobku punktowego jakim są posty (liczniki precz!).
Szczególnie istotne jest to w tematach czysto merytoryczno-technicznych np. Samorząd, bo warto, żeby dyskusja skracała się do samych konkretów, bez powtórek (dlatego też poleciał i mój post).
Kasowanie postów to nie jakaś zemsta, represja czy nie-wiadomo-co, tylko zazwyczaj czynności porządkująca stan Forum, co jest jednak istotne, żeby tutaj funkcjonować.
Jeśli ktoś nie zgadza się z decyzją moderatora może napisać do admina, który rozpatrzy skargę - wynika to z tego, że każdy może się pomylić/postąpić za ostro/etc. (uważam jednak, że tutaj nic takiego nie miało miejsca).
Ale nie jest możliwe do akceptacji wklejanie po raz n-ty już wyrzuconych postów, może się to skończyć tylko banem.
Jeszcze raz: kasowanie postów to nie kara.
Szczególnie istotne jest to w tematach czysto merytoryczno-technicznych np. Samorząd, bo warto, żeby dyskusja skracała się do samych konkretów, bez powtórek (dlatego też poleciał i mój post).
Kasowanie postów to nie jakaś zemsta, represja czy nie-wiadomo-co, tylko zazwyczaj czynności porządkująca stan Forum, co jest jednak istotne, żeby tutaj funkcjonować.
Jeśli ktoś nie zgadza się z decyzją moderatora może napisać do admina, który rozpatrzy skargę - wynika to z tego, że każdy może się pomylić/postąpić za ostro/etc. (uważam jednak, że tutaj nic takiego nie miało miejsca).
Ale nie jest możliwe do akceptacji wklejanie po raz n-ty już wyrzuconych postów, może się to skończyć tylko banem.
Jeszcze raz: kasowanie postów to nie kara.
#11 _użytkownik usunięty_
Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:24
Nie chodzi tylko o to czy "kara" ale też o to że odpowiada się na pytania użytkowników w sposób machinalny, zupełnie nie zastanawiając sie w czym leży problem(nie jest to obowiązkowe, ale jak już ktoś ma dobrą chęć zagłębić się to można odczekać aż sprawa zostanie dokładnie wyjaśniona a potem pokasować to co niepotrzebne i pozostawić w formie faq)
Napisano 21 kwiecień 2008 - 22:27
Uważam, że jednak sprawa w tej kwestii jest wystarczająco klarowna a stanowisko Samorządu (choć nie chcę się za kogoś wypowiadać) jednoznaczne.
Natomiast co do tego czy trzeba było to kasować czy nie (Twój post) powinien był się wypowiedzieć administrator i tyle.
Natomiast co do tego czy trzeba było to kasować czy nie (Twój post) powinien był się wypowiedzieć administrator i tyle.
Napisano 23 kwiecień 2008 - 23:26
Użytkownik michal_l dnia 21 Apr 2008, 23:21 napisał
Forum to nie miejsce uświęcania czyjejś twórczości, czy też miejsce na zbijanie dorobku punktowego jakim są posty (liczniki precz!).
No właśnie. To czemu raz usunięto mój post po to aby napisać dokładnie to samo? Temat dotyczył-o ile pamiętam-oddawania deklaracji po terminie marcowym. Wystarczyło dodać "potwierdzam w imieniu samorządu".
Jestem daleki od zbijania tu jakichkolwiek dorobków punktowych, co widać na załączonym obrazku
Lub robić coś. Kochaj kogoś. Nie bądź gałganem! żyj porządnie (T. Kotarbiński).
Napisano 24 kwiecień 2008 - 22:17
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Dodaj odpowiedź