- Strona główna
- Blogi
- Forum
- Materiały
- Galerie
- Kariera
- Stancja
- Kontakt
Odwiescie mnie
Rozpoczęty przez _użytkownik usunięty_, 28 kwi 2008 15:29
67 odpowiedzi w tym temacie
#1 _użytkownik usunięty_
Napisano 28 kwiecień 2008 - 15:29
Dobra, moze malo kto z was wie, ale dostalem quasi-bana nie wiem za co na 6 dni (do srody w kazdym badz razie).
Najprawdopodobniej za to, ze nazwalem Averita "ograniczonym intelektualnie".
Moderator, ktory dal mi za to bana na 6 dni chyba mial chwilowy black-out. Nie da sie tego inaczej wytlumaczyc, wybaczcie. Chcialbym moc znalezc jakas okolicznosc lagodzaca, cos, co pomogloby mi zrozumiec dlaczego ja dostalem bana na 6 dni, a koles, ktory nazwal moj Kosciol "scierwem" jeno ostrzezenie. Po prostu nie potrafie, wiec zrzucam to na karby zwyklej ludzkiej glupoty.
Prosze o odwiedzenie mnie, gdyz nie moge wypowiadac sie w tematach egzaminowych, przede wszystkim chodzi mi o GiH.
Przy okazji chcialbym poprosic moda, ktory mi dal tego bana o ujawnienie sie, bym mogl swoja sprawe przekazac adminom. Po prostu poziom kasowania i banowania przekroczyl juz pewna granice tolerowania, tak wiec chce ze sprawa od razu isc do "szefow".
GG swoje podalem w profilu Szczypion. Prosze tego moda o odezwe.
Najprawdopodobniej za to, ze nazwalem Averita "ograniczonym intelektualnie".
Moderator, ktory dal mi za to bana na 6 dni chyba mial chwilowy black-out. Nie da sie tego inaczej wytlumaczyc, wybaczcie. Chcialbym moc znalezc jakas okolicznosc lagodzaca, cos, co pomogloby mi zrozumiec dlaczego ja dostalem bana na 6 dni, a koles, ktory nazwal moj Kosciol "scierwem" jeno ostrzezenie. Po prostu nie potrafie, wiec zrzucam to na karby zwyklej ludzkiej glupoty.
Prosze o odwiedzenie mnie, gdyz nie moge wypowiadac sie w tematach egzaminowych, przede wszystkim chodzi mi o GiH.
Przy okazji chcialbym poprosic moda, ktory mi dal tego bana o ujawnienie sie, bym mogl swoja sprawe przekazac adminom. Po prostu poziom kasowania i banowania przekroczyl juz pewna granice tolerowania, tak wiec chce ze sprawa od razu isc do "szefow".
GG swoje podalem w profilu Szczypion. Prosze tego moda o odezwe.
Napisano 28 kwiecień 2008 - 15:36
Cytat
Twój problem. Właśnie po to dajemy bana lub blokadę pisania na całe forum, zeby to była jakaś kara.
Cytat
1. Zupełnie bezsensowna zależność. W jaki sposób możliwość zwrócenia się przez Ciebie do adminów jest uzależniona od tego, czy mod się ujawni, czy nie? Warny są anonimowe i anonimowymi pozostaną i tyle.
2. Do adminów możesz napisać już teraz i to jest właśnie sposób załatwiania tego typu spraw, a nie zakładanie tematów na forum. Jest to napisane w regulaminie.

Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje
#3 _użytkownik usunięty_
Napisano 28 kwiecień 2008 - 15:49
Ech, mialem nadzieje, ze do tego nie dojdzie, no ale dobrze, Jean.
Jesli juz chcemy jechac regulaminem:
1. Nie otrzymalem wymaganego regulaminem uzasadnienia, a przeciez:
Dodanie poziomu ostrzezenia w stylu "obrazanie innego uzytkownika" absolutnie nic mi nie mowi. Totalnie, de facto cos takiego moglbym dostawac co pol godziny swojego zycia, podejrzewam, ze podobnie jest z 99% userow na forum.
W zwiazku z par. 9 ust. 4 prosze wciaz osobe, ktora dala mi ostrzezenie o ujawnienie sie. Nie wiem, czy jest ona moderatorem, czy kims innym (samorzadowcem czy czyms takim) tak wiec nie wiem, czy znajduje tutaj zastosowanie hipoteza tego przepisu.
By wiec w sposob mozliwie najwierniejszy wypelnic tresc regulaminu, ktorego przestrzeganie jest naszym najswietszym obowiazkiem prosze te osobe o przeslanie mi na gg swojej funkcji na forum, moze to odbyc sie oczywiscie anonimowo lub za posrednictwem np. Jeana.
Jesli juz chcemy jechac regulaminem:
1. Nie otrzymalem wymaganego regulaminem uzasadnienia, a przeciez:
Cytat
3. Każde ostrzeżenie przyznawane jest wraz z krótkim uzasadnieniem
Dodanie poziomu ostrzezenia w stylu "obrazanie innego uzytkownika" absolutnie nic mi nie mowi. Totalnie, de facto cos takiego moglbym dostawac co pol godziny swojego zycia, podejrzewam, ze podobnie jest z 99% userow na forum.
Cytat
4. W razie wątpliwości co do słuszności przyznanego ostrzeżenia użytkownik ma prawo odwołać się od decyzji moderatora do jednego z administratorów.
W zwiazku z par. 9 ust. 4 prosze wciaz osobe, ktora dala mi ostrzezenie o ujawnienie sie. Nie wiem, czy jest ona moderatorem, czy kims innym (samorzadowcem czy czyms takim) tak wiec nie wiem, czy znajduje tutaj zastosowanie hipoteza tego przepisu.
By wiec w sposob mozliwie najwierniejszy wypelnic tresc regulaminu, ktorego przestrzeganie jest naszym najswietszym obowiazkiem prosze te osobe o przeslanie mi na gg swojej funkcji na forum, moze to odbyc sie oczywiscie anonimowo lub za posrednictwem np. Jeana.
Napisano 28 kwiecień 2008 - 15:55
Po prostu musisz zaakceptować, że jest to forum. Forum ma to do siebie, że padają takie czy inne, mniej lub bardziej pochlebne opinie. Ja wytłumaczyłem swoje stanowisko, ty rzucałeś mięsem [choć mógłbyś to zrobić na priv., bo nie ukrywam swojego gg]. Moderacja postąpiła słusznie, tak, jak w mojej opinii sam słusznie otrzymałem ostrzeżenie, gdyż wyraziłem się w sposób, który większość osób przyjęła personalnie.
Nie widzę też sensu y zakładać osobny temat ze swoim wielkim problemem. Znasz ludzi, roześlij wici, dowiesz się wszystkiego - proste.
Nie widzę też sensu y zakładać osobny temat ze swoim wielkim problemem. Znasz ludzi, roześlij wici, dowiesz się wszystkiego - proste.
Napisano 28 kwiecień 2008 - 15:59
Szczypion- zwróć uwagę równiez na to, że to bylo pierwsze ostrzeżenie averita, a twoje już 5 (i to po amnestii). Stąd więc różny wymiar kary,zgodny zresztą z regulaminem.
Warny są przyznawane anonimowo. Możesz zwrócić się do któregokolwiek z adminów ze skargą, nie podając danych konkretnego moda. "Samorządowcy" również posiadają status moderatorów. Ci, którzy ich nie posiadają, nie mogą nikomu dać ostrzeżenia.
Warny są przyznawane anonimowo. Możesz zwrócić się do któregokolwiek z adminów ze skargą, nie podając danych konkretnego moda. "Samorządowcy" również posiadają status moderatorów. Ci, którzy ich nie posiadają, nie mogą nikomu dać ostrzeżenia.
#6 _użytkownik usunięty_
Napisano 28 kwiecień 2008 - 16:06
Agaciura, przepis mowi o moderatorach, a ja nie wiem czy to nie byl np. admin.
Celowo natomiast stosuje taka pokretna interpretacje, bo mam juz dosc.
Dosc mam patrzenia jak wylatuje posty w "To co nas boli" (SIC!!!!). Dosc mam dostawania ostrzezen za byle gowno i to jeszcze przez nie wiadomo kogo.
Uwazam, ze system anonimowych ostrzezen jest chory. Jest popieprzony, uniemozliwia zadanie racjonalnego wytlumaczenia. Dostaje ostrzezenie za byle gowno, za cos, za co nigdy ostrzezenia sie de facto nie dostawalo, ale nagle ktos sobie ubzdural.
Wiem, ze niespecjalnie moge cos z tym zrobic. Walnac topic z ankieta? A kogo interesuje, co userzy maja do powiedzenia? Dlatego jesli ta sprawa sie nie wyjasni, to sie poddaje. Skasuje sobie konto po prostu. W ostatni miesiac zarobilem 5 ostrzezen i w ani jednym nie jestem pewien o co do konca chodzilo. Ani jednym.
Dosc mam patrzenia jak wylatuje posty w "To co nas boli" (SIC!!!!). Dosc mam dostawania ostrzezen za byle gowno i to jeszcze przez nie wiadomo kogo.
Uwazam, ze system anonimowych ostrzezen jest chory. Jest popieprzony, uniemozliwia zadanie racjonalnego wytlumaczenia. Dostaje ostrzezenie za byle gowno, za cos, za co nigdy ostrzezenia sie de facto nie dostawalo, ale nagle ktos sobie ubzdural.
Wiem, ze niespecjalnie moge cos z tym zrobic. Walnac topic z ankieta? A kogo interesuje, co userzy maja do powiedzenia? Dlatego jesli ta sprawa sie nie wyjasni, to sie poddaje. Skasuje sobie konto po prostu. W ostatni miesiac zarobilem 5 ostrzezen i w ani jednym nie jestem pewien o co do konca chodzilo. Ani jednym.
Napisano 29 kwiecień 2008 - 14:24
Cytat
Potrzebujesz więc wyłacznie informacji, czy był to admin, czy mod. Tego możesz dowiedzieć się wysyłając maila na adres ogólnoredakcyjny.
Skoro warny są anonimowe, to wszelkie inne zasady trzeba tak rozumieć, aby warny mogły anonimowymi pozostać. Bo pozostaną.
Cytat
Dostaje ostrzezenie za byle gowno,
Zgłoś sie do admina.
Cytat
za cos, za co nigdy ostrzezenia sie de facto nie dostawalo,
Zmienił się regulamin. Zmieniło się traktowanie wielu rzeczy. Małolat zebrał kilka warnów za spam w "co mnie boli", teraz za to warnów nie dajemy. Z kolei na przykład za zakładanie drugiego konta po otrzymaniu blokady wywalamy od razu.
Cytat
W ostatni miesiac zarobilem 5 ostrzezen i w ani jednym nie jestem pewien o co do konca chodzilo. Ani jednym.
W ciągu ostatniego miesiaca dostałeś tylko dwa ostrzeżenia. Piąte, licząc od najnowszego dostałeś ponad pół roku temu.
Było ono za post o treści:
Cytat
Ktos skasowal mi posta!
A brzmiało:
Cytat
Post 229 w ścianie płaczu. Spam, offtopic, po usunięciu poprzedniego posta.
Nie wiem, czego tu nie rozumieć? Aż takie to skomplikowane? Wszyscy w tym dziale otrzymywali warny za tego typu wypowiedzi.
I własnie:
Cytat
Post 229 w ścianie płaczu. Spam, offtopic, po usunięciu poprzedniego posta.
pełni funkcję tego o czym mówi:
Cytat
3. Każde ostrzeżenie przyznawane jest wraz z krótkim uzasadnieniem

Napisano 15 wrzesień 2008 - 10:32
Użytkownik Szczypion6 dnia 28 Apr 2008, 17:06 napisał
Zgadzam się!! Przemyślcie to sobie moderatorzy i administratorzy. Ja dostałem 4 ostrzeżenia w pół miesiącu i również uważam je za bezzasadne. Pozdrawiam
Napisano 15 wrzesień 2008 - 10:39
Odwolaj się do admina. Rzadko ostatnio bywają na forum, więc szansa, że każde z tych ostrzeżeń dostąłeś od tego samego admina jest niska. Jeżeli napiszesz na adres redakcji, to zobaczą to wszyscy administratorzy.

Napisano 15 wrzesień 2008 - 14:43
bez pierdół - szczypion doskonale wie, za co dostaje banany
mathieu - może to ryzykowna sugestia, ale naprawdę, nie musisz się wypowiadać w każdym temacie merytorycznym. zwłaszcza w stylu "nie wiem, ale chyba tak. pozdrawiam!"
spróbuj np. nie napisać posta i poczekać, aż odpowie ktoś, kto jest pewny, co?
mathieu - może to ryzykowna sugestia, ale naprawdę, nie musisz się wypowiadać w każdym temacie merytorycznym. zwłaszcza w stylu "nie wiem, ale chyba tak. pozdrawiam!"
ciepło dzisiaj...
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Dodaj odpowiedź