- Strona główna
- Blogi
- Forum
- Materiały
- Galerie
- Kariera
- Stancja
- Kontakt
Odwiescie mnie
Rozpoczęty przez _użytkownik usunięty_, 28 kwi 2008 15:29
67 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 wrzesień 2008 - 17:30
Jean jezeli moge cos dorzucic od siebie to uwazam ze niektore osoby powinny juz dawno dostac bana za chamstwo wobec innych userów i spam, ale sie tak nie dzieje - dlaczego?
No pewnie dlatego ze te osoby maja po kilka tysiecy postow... - moje domniemanie
No pewnie dlatego ze te osoby maja po kilka tysiecy postow... - moje domniemanie
Napisano 18 wrzesień 2008 - 00:05
Cytat
Tak, tak, wiem. Knedel dostał bana - Ty napisałeś, że jest kumoterstwo. Temat o tym, że Szczypion dostał bana - Ty piszesz, że jest kumoterstwo. Chyba Michał C musiałby zostać zbanowany, zebyś nie wspomniał o tym.
Przede wszystkim: Ty tak uważasz. Jak widać z tego tematu masa osób ma zdanie zgoła odmienne.
Kto ma te "kilka tysięcy postów"? Jakiś przykład?
No ja mam. Ale cóż, na razie tylko raz mod dostał karnego bana i nie byłem to ja.
Szczypion może? On czasem obrywa za chamstwo i obrażanie?
No to poczytaj ten temat, ile razy był banowany. Ma 7 ostrzeżeń, limit to 10. Ponieważ mamy już w miarę spójną wizję regulaminu, to nie będzie mam nadzieję zatarcia ani przekraczania.
Poza tym nie widze jakoś nawały Twoich raportów. I nie pisz mi trzeci raz, że nie będziesz znajomych raportował, bo jak Ty nie bedziesz ich postów raportował, to ja nie będę ich banował, bo nie będę widział, że jest za co. Dla czytelności podzieliiśmy forum na bardzo małe kawałki, co ułatwia znalezienie informacji, ale "patrolowanie" zdecydowanie utrudnia.
Malolat: masz postów niecały 1000, wiec nie o Ciebie chodzi.

Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje
Napisano 18 wrzesień 2008 - 18:38
Użytkownik Jean dnia 18 Sep 2008, 01:05 napisał
Cytat
Szczypion może? On czasem obrywa za chamstwo i obrażanie?
No to poczytaj ten temat, ile razy był banowany. Ma 7 ostrzeżeń, limit to 10. Ponieważ mamy już w miarę spójną wizję regulaminu, to nie będzie mam nadzieję zatarcia ani przekraczania.
Dlaczego nie potrafię uwierzyć w to, że ten ban, nawet jeżeli by takowy był, nie byłby na stałe...?
Cytat
Poza tym nie widze jakoś nawały Twoich raportów.
Z raportowania zrezygnowałem już jakiś czas temu, kiedy nie było żadnego odezwu. Poza tym byłoby to śmieszne skarżyć się jak w przedszkolu - aa bo ktostam cos na mnie napisał - mnie w gruncie rzeczy to wali jezeli ktos cos na mnie napisze, bo sam tez potrafię odpisać, ale jeżeli taki X lub Y pisze takie durne odzywki co 2mu użytkownikowi w danym temacie no to raz że dyskusja lekko mówiąc upada, dwa, że innym użytkownikom, zwlaszcza tym ktorzy na forum są sporadycznie po prostu nie chce im sie na takie zaczepki odpisywać.
A znajomymi staram się otaczać takimi, których nie muszę raportować, nie przeszkadzają mi ich słowa wypowiedziane na uczelni i na forum, mimo, ze sa uwazani czasami za 'spammerow' to jednak mają w swoich wypowiedziach coś takiego jak kultura.
Napisano 18 wrzesień 2008 - 21:15
Cytat
Dlaczego nie potrafię uwierzyć w to, że ten ban, nawet jeżeli by takowy był, nie byłby na stałe...?
Jakby już był to na stałe. Jedynym powrotem po długim czasie był przypadek Ad Sinistrama.
Warę znałem osobiście przed tym jak go zbanowano. Nuup chyba też zna na tyle osób, że gdyby miał się po znajomości wkręcić z powrotem, to by mu się udało.
Poza tym, bez jaj? Ilością postów mielibyśmy się kierować? Wielkość biustu albo portfela - ok, rozumiem. Ale postami?
Cytat
Z raportowania zrezygnowałem już jakiś czas temu, kiedy nie było żadnego odezwu.
Z zastraszającej liczby 15 raportów jakie wysłałeś od 11.09.07 tylko 3 nie zostały "rozpatrzone pozytywnie". W jednym uznałeś post za seksistowski. W redakcji jest tyle dziewczyn, że gdyby takim był któraś by go usunęła lub zwrócila uwagę, by go usunąć. Tak się nie stało, wnioskuję więc, że nie było to konieczne.
W drugim uznałeś, ze zostałeś obrażony. Być może był to przytyk, na pewno niemiły, ale nie taki, który trzeba by usunąć, a na pewno nie karać banem.
W trzecim zgłosiłeś post jako spamerski. Owszem, 4/5 tego posta były pierniczeniem od rzeczy, ale w ostatnim zdaniu autor odpowiedział na zadane pytanie.
Tyle.
Cytat
Poza tym byłoby to śmieszne skarżyć się jak w przedszkolu - aa bo ktostam cos na mnie napisał
Nikt nie broni wysyłać raportów jak ktoś obraża innych. W tematach offtopicowych osobiście zakładam, ze dopóki nie leci mięso albo jakieś poważne oskarżenia, to interwencję trzeba zacząc jak ktoś zgłosi raport. Inaczej to sam parę razy mógłbym oberwać, bo ludziom pisałem, że są lewackimi ścierwami lub czerwonymi świniami. Tylko jak to się robi wobec kogoś, kogo znasz i ta osoba wie co masz na myśli, to nie jest to problem. Nie będę wnikał w relacje interpersonalne userów i zastanawiał się, czy jak malolat nazwie kretynem Latina, to jest OK, a jak nazwie nim Maata, to już nie.
A jak nie będziesz raportował, to nie miej pretensji, że nie działamy - bądź konsekwentny. Czytać wszystkie tematy, to mogłem dwa i pół roku temu, jak czasem przez 4 dni nie było nowego posta na forum.
Cytat
A znajomymi staram się otaczać takimi, których nie muszę raportować,
To co napisałem o nieraportowaniu znajomych odnosiło się do Twojej dawnej wypowiedzi o tym, ze nie będziesz znajomych raportował.

Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Dodaj odpowiedź