Skocz do zawartości

wyszukiwarka forumowa

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 If

• jawny żelkożerca

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 3801 postów
  • Rok:absolwent

Napisano 24 wrzesień 2008 - 21:30

mam takie pytanie: otóż czy jest możliwe żeby wyszukać jakąś frazę? mam na myśli np. "ćwiczenia z karnego" - próbowałam w ", ale nie działa - wyświetlają się zarówno posty z "ćwiczenia", jak i z "karne", a "z" w ogóle nie może być wg wyszukiwarki (muszą być co najmniej 3 znaki...)... jak to zrobić, żeby szukało frazy złożonej z wyrazów w takiej a nie innej kolejności?

poza tym chciałam wyszukać swoje posty i niestety nie da się, bo nazwa użytkownika musi mieć co najmniej 3 znaki... jak wpisuję mój nick, to nic nie wyskakuje :(
nie da się tego jakoś zmienić? są przecież użytkownicy, którzy mają krótsze nicki... no, przynajmniej jeden :P
'it's like ten thousand spoons when all you need is a knife'

#2 Amadeus

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 424 postów
  • Rok:IV
Napisano 25 wrzesień 2008 - 20:02

jeśli zależy Ci na szukaniu frazy, wyrazy możesz łączyć za pomocą myślników ("ćwiczenia-z-karnego") koniecznie w cudzysłowie. minus jest taki, że fraza nie jest pogrubiona w wynikach, ale zawsze jest to jakaś pomoc...
a co do wyszukiwania z filtrem użytkownika nie ma z tym problemów, Twoje posty zawierające "ćwiczenia z karnego" znalazła szukajka bez problemów (http://forum.lex.edu.pl/index.php?act=Sear...zenia-z-karnego)
a jeśli chodzi Ci o wyszukiwanie wszystkich postów danego użytkownika, a nie jakiegoś słowa+filtr, to wystarczy klinkąć nad avatar w nick i dalej znajdź posty użytkownika, ale o tym zapewne wiesz ;-)

Użytkownik Amadeus edytował ten post 25 wrzesień 2008 - 20:03

#3 If

• jawny żelkożerca

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 3801 postów
  • Rok:absolwent

Napisano 25 wrzesień 2008 - 21:02

dzięki wielkie :)
a mnie nie chciało moich postów wyszukać po wpisaniu "if" do nazwy użytkownika, który był autorem :( ale teraz faktycznie działa, może coś wtedy skaszaniłam? np nie nacisnęłam "szukaj"? :whistling:
'it's like ten thousand spoons when all you need is a knife'

#4 Amadeus

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 424 postów
  • Rok:IV
Napisano 25 wrzesień 2008 - 22:09

to chyba jednak wina systemu :ph34r: zrobiłem kilka prób i 2 razy na 10 wyświetlił się komunikat o błędzie: "Nazwa użytkownika jaką wpisałeś do filtrowania wyników wyszukania nie została odnaleziona, wróć i spróbuj ponownie." tak już pewnie być musi...

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych