Skocz do zawartości

Obnizenie poziomu ostrzezen

25 odpowiedzi w tym temacie

#1 _użytkownik usunięty_

Napisano 07 październik 2008 - 13:24

Cos takiego mam w ostrzezeniach:

"Odjęto z poziomu ostrzeżenia Obniżenie poziomu ostrzeżenia ze względu na czynny żal."

O co chodzi? :huh:

#2 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Rok:apl. radcowska
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 07 październik 2008 - 13:58

Dostałeś warna za spam i obniżenie za czynny żal, bo sam usunąłeś treść posta. Jeżeli chodzi o poziom ostrzeżeń, to pozostał on w rezultacie bez zmian.
Dołączona grafika
Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje

#3 _użytkownik usunięty_

Napisano 07 październik 2008 - 13:59

Ale ja nic nie usuwalem. :o

#4 czesław

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10628 postów
  • Rok:V
Napisano 07 październik 2008 - 13:59

to dopiero zal.ru ;p
Szczyt hipokryzji

Cytat

Mamy najbardziej moralną armię na świecie - Edhud Barack

#5 _użytkownik usunięty_

Napisano 07 październik 2008 - 14:00

Dobra, whatever.

#6 _użytkownik usunięty_

Napisano 27 październik 2008 - 12:29

A propos. Zniknelo mi jedno ujemne ostrzezenie za prace spoleczna przy redagowaniu odp. do testow z karnego. Prosilbym, zeby je przywrocic. :*

#7 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 27 październik 2008 - 12:37

Kiedy je dostałeś?
Dołączona grafika

#8 _użytkownik usunięty_

Napisano 27 październik 2008 - 12:38

Czwartek, 24 maja 2007 roku.

#9 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów

Napisano 27 październik 2008 - 12:42

Wszystkie ostrzeżenia z tamtego okresu (przed jakimś tam dniem, nie pamięta) zostały usunięte.
Dołączona grafika

#10 _użytkownik usunięty_

Napisano 27 październik 2008 - 12:44

Naruszajac w ten sposob zasade ochrony praw nabytych i regulamin forum. Prosze o przywrocenie moich praw. :<

Użytkownik Szczypion edytował ten post 27 październik 2008 - 12:47

#11 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów

Napisano 27 październik 2008 - 12:48

Z kontekstu wynika, że pierwsze zdanie Twojego posta miałoby być kontynuacją mojej wypowiedzi. Tworzą one jednak razem zdanie niepoprawne gramatycznie, więc prośba zostaje odrzucona ze wzgledów formalnych.
Dołączona grafika

#12 _użytkownik usunięty_

Napisano 28 październik 2008 - 00:16

Jak mniemam cos takiego jak rownowaznik zdania nie wystepuje w regulaminie, wiec owszem - mozna go uznac za nieistniejacy i... nieistotny.

#13 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów

Napisano 28 październik 2008 - 01:28

Twoje zdanie miało być dopowiedzeniem do mojego, kończyć je, by ukazać konsekwencję opisanego w nim działania.
Całe zdanie brzmiało by więc:
"Wszystkie ostrzeżenia z tamtego okresu (przed jakimś tam dniem, nie pamięta) zostały usunięte, naruszajac w ten sposob zasade ochrony praw nabytych i regulamin forum."
Ostrzeżenia nie mogły naruszać zasady ochrony praw nabytych, mogły być jedynie obiektem czynności sprawczej, która skutkowałaby naruszeniem.
To zdanie może wydawać się skonstruowane poprawie tylko komuś, kto za długo chodził do pewnego doktora od prawa rzymskiego, specjalisty od zdań "mając 9 lat umarł mu ojciec". Aha, także niedoukom i posłom Samoobrony oraz fanom Familiady (chociaż te grupy się pokrywają).
A, regulaminu w żaden sposób to nie naruszało, bo, co oczywiste, dokonał tego któryś admin, a admini regulaminowi nie podlegają.
Zresztą, doszło do zmiany regulaminu, a poprzednim ujemne ostrzeżenia nie były w żaden sposób ujęte, więc nie posiadały podstawy prawnej i przez to zarówno ich przyznawanie jak i odejmowanie podlegało swobodzie decyzyjnej redakcji.
Dołączona grafika

#14 Sharx

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 1881 postów
  • Rok:absolwent
Napisano 28 październik 2008 - 08:07

Szczypion, po prostu nie pasujesz do tego towarzystwa - twój wielki koniec na tym forum zbliża się równie wielkimi krokami :]
Dołączona grafika

#15 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów

Napisano 28 październik 2008 - 09:18

Nie napiszesz, że tępienie Szczypiona to przejaw kolesiostwa? Naprawdę?
Dołączona grafika

#16 Nicola

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2976 postów
  • Rok:absolwent
Napisano 28 październik 2008 - 09:29

Wyświetl postUżytkownik Jean dnia 28 Oct 2008, 01:28 napisał

Twoje zdanie miało być dopowiedzeniem do mojego, kończyć je, by ukazać konsekwencję opisanego w nim działania.
Całe zdanie brzmiało by więc:
"Wszystkie ostrzeżenia z tamtego okresu (przed jakimś tam dniem, nie pamięta) zostały usunięte, naruszajac w ten sposob zasade ochrony praw nabytych i regulamin forum."

Brzmiałoby.
jestem wredna i dobrze mi z tym =] czlonkini Rady Nadzorczej UZ

#17 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów

Napisano 28 październik 2008 - 09:51

Rzeczywiście. Naprawa uchybienia, polegającego na drobnego błędu literowego, przez ponowienie pisma pozbawionego błędu:
Całe zdanie brzmiałoby więc:
Ostrzeżenia nie mogły naruszać zasady ochrony praw nabytych, mogły być jedynie obiektem czynności sprawczej, która skutkowałaby naruszeniem.
To zdanie może wydawać się skonstruowane poprawie tylko komuś, kto za długo chodził do pewnego doktora od prawa rzymskiego, specjalisty od zdań "mając 9 lat umarł mu ojciec". Aha, także niedoukom i posłom Samoobrony oraz fanom Familiady (chociaż te grupy się pokrywają).
A, regulaminu w żaden sposób to nie naruszało, bo, co oczywiste, dokonał tego któryś admin, a admini regulaminowi nie podlegają.
Zresztą, doszło do zmiany regulaminu, a poprzednim ujemne ostrzeżenia nie były w żaden sposób ujęte, więc nie posiadały podstawy prawnej i przez to zarówno ich przyznawanie jak i odejmowanie podlegało swobodzie decyzyjnej redakcji.
Dołączona grafika

#18 _użytkownik usunięty_

Napisano 28 październik 2008 - 10:36

Jean, nie podales zadnej zasady jezyka polskiego, ktora ta wypowiedz rzekomo zlamala, poza wlasnym "widzimisie". Zasady jezyka polskiego sa jedynymi poza chrzescijanskimi, do ktorych mam szacunek, wiec pozwole sobie tylko powiedziec:
Pjerdzielisz od rzeczy jak polamany, przestan. Lubie Cie, ale jezyk polski lubie jeszcze bardziej, przykro mi. :* Polecam Ci lekture na temat takiego czegos, co nazywa sie imieslowem. Zacznij do wiadomosci gadu mojej siostry, laureatki Olimpiady z Języka Polskiego (<lans>):
malami 8:57:01
to jest imieslow - nieodmienna i nieosobowa forma czasownika, ktora nie robi za czasownik. a jak wiesz, bez czasownika nie ma zdania. czyli to bedzie poprawne gramatycznie, ale nie bedzie zdaniem, tylko rownowaznikiem zdania.
W odroznieniu od pieniaczy na tym forum ja zawsze sprawdzam, czy mam racje. :*

Cytat

Uzytkownicy lex.edu.pl nie zgadzali sie na zadna zmiane regulaminu. Ale to oczywiscie pieprzenie strony slabszej, ktora co prawda ma za soba zasady prawa, ale nie ma no... zadnych praw jako takich. :-)

Sharx napisał:

Szczypion, po prostu nie pasujesz do tego towarzystwa - twój wielki koniec na tym forum zbliża się równie wielkimi krokami icon_splash_new.gif

Skoro tak twierdzisz, Sharx.

Użytkownik Szczypion edytował ten post 28 październik 2008 - 10:38

#19 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów

Napisano 28 październik 2008 - 10:49

Cytat

Uzytkownicy lex.edu.pl nie zgadzali sie na zadna zmiane regulaminu. Ale to oczywiscie pieprzenie strony slabszej, ktora co prawda ma za soba zasady prawa, ale nie ma no... zadnych praw jako takich.

Hmm... a nie było jakiegoś maila/pw/ogloszenia, że masz przeczytać regulamin, a w nim paragrafu, że jak Ci nie pasi nowy regulamin, to możesz się w ciągu 14 dni wypisać z forum?

Cytat

Jean, nie podales zadnej zasady jezyka polskiego, ktora ta wypowiedz rzekomo zlamala, poza wlasnym "widzimisie". Zasady jezyka polskiego sa jedynymi poza chrzescijanskimi, do ktorych mam szacunek, wiec pozwole sobie tylko powiedziec:
Pjerdzielisz od rzeczy jak polamany, przestan. Lubie Cie, ale jezyk polski lubie jeszcze bardziej, przykro mi

Przykro mi, niestety Ty pierdzielisz jak połamanany.
Przykład: Zdanie "Mając 9 lat, umarł mu ojciec", jeżeli poddać je analizie tylko gramatycznej, należy rozumieć tak, że wynika z niego, iż jego ojciec (podmiot zdania) umarł mając lat 9.
Tak więc zdanie: "Wszystkie ostrzeżenia z tamtego okresu (przed jakimś tam dniem, nie pamięta) zostały usunięte, naruszajac w ten sposob zasade ochrony praw nabytych i regulamin forum" oznacza, że "ostrzeżenia" (podmiot zdania) naruszyły naruszyły zasadę ochrony praw nabytych. Zasadę tę mogło naruszyć, chociaż nie naruszyło, usunięcie tych ostrzeżeń lub mogła naruszyć, chociaż tego nie zrobiła, administracja portalu, usuwając je.
Ostrzezenie może naruszać oczywiście regulamin, a przynajmniej można użyć takiego skrótu myslowego, bo regulaminowi podlegają użytkownicy forum (w tym moderatorzy, ale nie administratorzy), a nie wytwory ich forumowej (forowej) działalności (chociaż szczerze mówiąc nie jestem tego pewien). Nie można jednak powiedzieć że ostrzeżenie będąc usuwanym narusza regulamin. To ewentualnie akt jego usunięcia go narusza.

Co do samej reguły języka polskiego, to chętnie Ci ją znajdę, ale nie wiem czy nosi ona jakąś specyficzną nazwę.
Dołączona grafika

#20 _użytkownik usunięty_

Napisano 28 październik 2008 - 10:54

Tak. Nosi. Nazywa sie to:
Imieslow

I mylisz nieprecyzyjne wyrazanie mysli z "gramatycznoscia". Problem z tymi rzeczami jest taki, ze no... to nie to samo. :-)

Ale widze, ze nie chcesz skonczyc, tak wiec ja to zakoncze i nie odezwe sie na kolejny post.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych