Cytat
Ale co do tematu mam jedną sugestię/pytanie - dlaczego tematy, ktore sa tworzone zle/w niewlasciwym miejscu/byla juz na nie odpowiedz, i które są zamykane, nie są od razu wywalane do kosza? Myślę, że zwiększyłoby to transparentność forum
Heh, to dobre pytanie. Nasza szczytna idea była taka, że nalezy pracować u podstaw i nauczać krnąbrnych userów przez blokowanie tematów, najlepiej z pouczającą uwagą co do tego co zrobili źle, co unaoczni im zło ścieżki, na którą weszli i pozwoli im stanąć w szeregu z używającymi opcji szukaj i piszącymi w istniejących tematach, by mogli razem z nimi budować nowe lepsze forum. Ma to być przeciwieństwo brutalnego punitywizmu w postaci bezlitosnego kasowania tematów, o których mówisz i przywalania banów w przypadku, gdy ktoś założy taki temat kolejny raz, nieświadom, że został on usunięty, a myśląc jedynie, że coś sie popsuło i temat nie zaistniał w świecie wewnętrznym.
Oczywiście cała ta teoria jest o kant pupuni rozbić, bo nie działa, ale jakoś się przyzwyczailiśmy.
Co jakiś czas ktoś przesiewa działy wywalając zablokowane tematy, ale tu, przyznaję, jest problem.
Cytat
Rzeczywiście plotka to była podstawa wszelkiej wiedzy:) Ale prędzej czy później człowiek szedł do dziekanatu czy na tablicę pod dziekanat, albo do sekretariatu i się wszystkiego dowiedział. A dziś o byle pierdół jest zadawane pytanie na forum i robi się syf.
Wiesz, ja się w tamtym roku dopiero dowiedziałem, że nie trzeba mieć 2 podstawowych obowiązkowo rocznie, tylko wystarczą dwa średnio. Zylas z poprzedniego samorzadu mówił, że tak było zawsze. Tylko ciekawe tylko, kto o tym wiedział, skoro pewnie nawet starosta mówił coś przeciwnego.