- Strona główna
- Blogi
- Forum
- Materiały
- Galerie
- Kariera
- Stancja
- Kontakt
Bardzo proszę o odpowiedź
Rozpoczęty przez gaish, 28 paź 2008 23:03
12 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 październik 2008 - 23:03
Piszę tutaj bo może to cokolwiek pomoże - czekam już drugi dzień na odpowiedź redakcji w sprawie usuniętego tematu o reklamowanej przeze mnie imprezie w Społem. Temat usunięty został jako reklama imprezy komercyjnej, podczas gdy już na pierwszy rzut oka widoczna była informacja o darmowym wstępie na rzeczoną zabawę.
Dlaczego temat skasowano z lekkością puszczenia bąka, podczas gdy cieszył się dużym zainteresowaniem? Czy w sytuacji wzmożonego zainteresowania nie powinno się dołożyć chociażby minimum staranności przy jego weryfikacji?
Dlaczego czekam na odpowiedź redakcji już drugą dobę, podczas gdy grzecznie i pokornie poprosiłem tylko o podanie punktu regulaminu, który złamałem?
Dlaczego kolejny przejaw inicjatywy prostudenckiej w charakterze non-profit jest tępiony bez chociażby próby kontaktu z autorem? Naprawdę wszystko da się wyjaśnić przy odrobinie dobrej woli, po co od razu takie radykalne działania zawyrokowane w 'trybie zaocznym'? ;]
Nie zawracałbym sobie i Wam głowy głupią imprezą, gdyby nie fakt, że temat ten był przedmiotem zainteresowania i obserwacji szefa klubu Społem, który bardzo ceni sobie klientele z naszego wydziału i otwarty jest na daleko idącą z nami współpracę, która może się okazać przydatna nawet dla samego portalu i jego Redakcji. Warunki współpracy zależą jednak od tego w jakim stopniu przekonamy go do siebie swoją inicjatywą i zapałem, których to przymiotów miernikiem miał być m.in. ten właśnie temat.
Nie oczekuje przeprosin ani usunięcia ostrzeżenia, proszę tylko o przywrócenie tematu, winnych pomyłki szukać nie potrzebuję.
Pzdr
Dlaczego temat skasowano z lekkością puszczenia bąka, podczas gdy cieszył się dużym zainteresowaniem? Czy w sytuacji wzmożonego zainteresowania nie powinno się dołożyć chociażby minimum staranności przy jego weryfikacji?
Dlaczego czekam na odpowiedź redakcji już drugą dobę, podczas gdy grzecznie i pokornie poprosiłem tylko o podanie punktu regulaminu, który złamałem?
Dlaczego kolejny przejaw inicjatywy prostudenckiej w charakterze non-profit jest tępiony bez chociażby próby kontaktu z autorem? Naprawdę wszystko da się wyjaśnić przy odrobinie dobrej woli, po co od razu takie radykalne działania zawyrokowane w 'trybie zaocznym'? ;]
Nie zawracałbym sobie i Wam głowy głupią imprezą, gdyby nie fakt, że temat ten był przedmiotem zainteresowania i obserwacji szefa klubu Społem, który bardzo ceni sobie klientele z naszego wydziału i otwarty jest na daleko idącą z nami współpracę, która może się okazać przydatna nawet dla samego portalu i jego Redakcji. Warunki współpracy zależą jednak od tego w jakim stopniu przekonamy go do siebie swoją inicjatywą i zapałem, których to przymiotów miernikiem miał być m.in. ten właśnie temat.
Nie oczekuje przeprosin ani usunięcia ostrzeżenia, proszę tylko o przywrócenie tematu, winnych pomyłki szukać nie potrzebuję.
Pzdr
Napisano 29 październik 2008 - 00:51
Cytat
Regulamin działu mówi o imprezie komercyjnej, która jest płatna lub organizowana w klubie
Brak spójnika "lub" po punkcie "a" oznacza że chodzi o koniunkcję. Tak też regulamin ten jest stosowany, bo nie powiesz mi chyba, że np. te imprezy:
http://forum.lex.edu.pl/impreza-z-Wilqiem--t33286.html
http://forum.lex.edu.pl/Dzisiaj-Karaoke-w-...000-t19401.html
http://forum.lex.edu.pl/Czeslaw-Spiewa-w-A...mii-t33077.html
nie były organizowane w klubie, co..? ;]
Cytat
Wystarczyło zwrócić się do nas
Gołębiem poleconym? Napisałem wiadomość na konto "redakcja", zawiadomiłem jednego admina i trzech modów, wreszcie założyłem temat. Bardziej zwracać sie nie umiem.
Odrobinę więcej konsekwencji i dobrej woli.
Aha, no i "wystarczyło zwrócić się do mnie", na pewno bym poprawił jeśli naprawdę coś było nie tak (dalej nie wiem co).
pozdrawiam
ps. Nawiasem mówiąc, oto przykład jak niewinna propozycja wspólnego wypadu na śmieszną imprezę przebierankę może poprzez zbytni formalizm stać się przyczyną głupawej przepychanki. Narzekamy na władzę a sami nie umiemy zachowywać się jak normalni, życzliwi sobie ludzie.
Użytkownik gaish edytował ten post 29 październik 2008 - 00:56
#4 _użytkownik usunięty_
Napisano 29 październik 2008 - 09:02
Coz, mp, musisz przyznac, ze osobne kryterium "organizowania w klubie" jest odrobine niedociagniete. Jesli ja np. organizuje browara w Carpe dla forumowiczych (rezerwuje stolik i takie tam), to juz musze prosic Adminow o zgode na danie wiadomosci na forum? Wolne zarty, nie robmy sobie zbednych problemow.
Użytkownik Szczypion edytował ten post 29 październik 2008 - 09:03
Napisano 29 październik 2008 - 09:16
Potrafimy rozróżnić spotkanie przy piwie od zorganizowanej imprezy. Jeśli organizatorzy chcą wykorzystywać Forum to umieszczania ogłoszeń to najczęściej jedyne czego chcemy to nasze logo na plakatach o ile takie są i tyle. Którego admina zawiadomiłeś?
mp@lex.edu.pl
Naczelny Cenzor Forum
Naczelny Cenzor Forum
Napisano 31 październik 2008 - 09:58
To co, przywrócimy ten temat i przestaniemy się na siebie gniewać czy dalej w to brniemy?
Nie ma plakatów a wyjście JEST wyjściem na piwo, na zorganizowaną imprezę.. ;]
Jak się pojawi jakieś oficjalne info to logo lexedupeel będzie na nim błyszczało od razu, zapewniam.
/
No bez kitu, sprawa dla Palikota ;p
Nie ma plakatów a wyjście JEST wyjściem na piwo, na zorganizowaną imprezę.. ;]
Jak się pojawi jakieś oficjalne info to logo lexedupeel będzie na nim błyszczało od razu, zapewniam.
/
No bez kitu, sprawa dla Palikota ;p
Napisano 31 październik 2008 - 15:35
Pomyłka, nie admina tylko modów, nieważne, nie chodzi o tytuły, poza tym nie było to zawiadomienie typu ante factum 'uwaga będzie taki temat', tylko pytanie o przyczynę jego usunięcia ;]
Naprawdę mam już dość przepychanek, nie mam siły ani potrzeby o to walczyć bo aż tak mi nie zależy, wydaje mi się jednak że całkiem znacznie i to coraz bardziej zależy na imprezie coraz większej liczbie osób od nas z wydziału (i nie tylko) i to im robisz na złość wprowadzając tę głupią dezinformację, nie mnie.
Nie chcę uprawiać demagogii ale naprawdę wygląda to tak: chcieliśmy wyjść na piwo i trochę się powygłupiać ale komuś się to po prostu nie wiedzieć czemu nie spodobało. Pójdziemy tak czy owak a na tej głupiej akcji ucierpią po prostu ci, którzy pójść mieliby ochotę ale nie znają nas na tyle żeby dowiedzieć się o szczegółach osobiście, poza forum.
To tyle z mojej strony, ja już w tej sprawie nie kiwne nawet małym palcem w bucie. Z adminów tego forum tylko Ty Marcinie i Michał nie jesteście moimi znajomymi więc naprawdę mógłbym prosić resztę o interwencję ale nie widzę takiej potrzeby, dla zasady nie chce tego rozgrywać ani troszkę po znajomości. Nawet paradoksalnie chyba w pewnym sensie wolę, żeby nic z tego tym razem nie wyszło - tylko po to żeby mieć na przyszłość precedens pt. "absurdy formalizmu czyli służbiści na posterunku" ;]
pozdrawiam
Naprawdę mam już dość przepychanek, nie mam siły ani potrzeby o to walczyć bo aż tak mi nie zależy, wydaje mi się jednak że całkiem znacznie i to coraz bardziej zależy na imprezie coraz większej liczbie osób od nas z wydziału (i nie tylko) i to im robisz na złość wprowadzając tę głupią dezinformację, nie mnie.
Nie chcę uprawiać demagogii ale naprawdę wygląda to tak: chcieliśmy wyjść na piwo i trochę się powygłupiać ale komuś się to po prostu nie wiedzieć czemu nie spodobało. Pójdziemy tak czy owak a na tej głupiej akcji ucierpią po prostu ci, którzy pójść mieliby ochotę ale nie znają nas na tyle żeby dowiedzieć się o szczegółach osobiście, poza forum.
To tyle z mojej strony, ja już w tej sprawie nie kiwne nawet małym palcem w bucie. Z adminów tego forum tylko Ty Marcinie i Michał nie jesteście moimi znajomymi więc naprawdę mógłbym prosić resztę o interwencję ale nie widzę takiej potrzeby, dla zasady nie chce tego rozgrywać ani troszkę po znajomości. Nawet paradoksalnie chyba w pewnym sensie wolę, żeby nic z tego tym razem nie wyszło - tylko po to żeby mieć na przyszłość precedens pt. "absurdy formalizmu czyli służbiści na posterunku" ;]
pozdrawiam
Użytkownik gaish edytował ten post 31 październik 2008 - 15:50
Napisano 05 listopad 2008 - 18:09
Również dostałem ostrzeżenie za nie przestrzeganie tego dziurawego regulaminu 
Z tym że jako
Następnym razem będę pisał nie "impreza w klubie X o godz. X w dniu..." a "spotkanie przed klubem X o godz. X w dniu..."
Będzie git czy znowu zarobię ostrzeżenie?
Z tym że jako
Cytat
Regulamin działu mówi o imprezie komercyjnej, która jest płatna lub organizowana w klubie.
Następnym razem będę pisał nie "impreza w klubie X o godz. X w dniu..." a "spotkanie przed klubem X o godz. X w dniu..."
Będzie git czy znowu zarobię ostrzeżenie?
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Dodaj odpowiedź