Skocz do zawartości

Reklamy

27 odpowiedzi w tym temacie

#1 _użytkownik usunięty_

Napisano 16 grudzień 2008 - 18:12

Czy uzytkownicy forum sa skazani na mega-irytujace reklamy a'la wp.pl?

Czy administratorzy, jesli juz musza trzepac na nas kase, to czy przynajmniej moga nam pozwolic na to, by sie nie pieprzyc z mikro guzikiem "X", ktory zjezdza na dol, gdy sie probuje w niego kliknac?

W sumie to nie spodziewalem sie, ze do tego dojdzie... :| Wielki smuteczek dla adminow.

#2 supernova

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2471 postów
  • Rok:IV
  • Zajęcie:Krzyż Południa, cuda Wschodu, Śniegi Północy, prerie Dzikiego Zachodu(...) Błyszczące plamki pierwszych kropli deszczu. Słońce. Chleb i wino. Podskakiwanie na jednej nodze. Wielkanoc. Żyłki na liściach. Falująca trawka. Barwy kamieni. Kamienie na dnie strumienia. Biały obrus schnący na wietrze. Niedzielny spokój. Horyzont. Światło pokoju w ogrodzie. Nocny lot. Jazda na rowerze bez trzymania. Ojciec, matka. Piękny nieznajomy. Mąż, dziecko...

Napisano 16 grudzień 2008 - 18:18

Można sobie zawsze zablokować wyskakujące okienka :P

C'est la vie!

#3 _użytkownik usunięty_

Napisano 16 grudzień 2008 - 18:20

Nie mozna zablokowac sobie oskryptowanego zjezdzajacego w dol elementu grafiki.

A przynajmniej ja tego nie umiem. Poza tym nie uwazam, zeby byla to recepta na fakt, ze sie nas komercjalizuje. Gdy akceptowalem regulamin forum nie bylo w nim nic o zadnej fundacji, ale to juz pomine. :|

#4 supernova

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 2471 postów
  • Rok:IV
  • Zajęcie:Krzyż Południa, cuda Wschodu, Śniegi Północy, prerie Dzikiego Zachodu(...) Błyszczące plamki pierwszych kropli deszczu. Słońce. Chleb i wino. Podskakiwanie na jednej nodze. Wielkanoc. Żyłki na liściach. Falująca trawka. Barwy kamieni. Kamienie na dnie strumienia. Biały obrus schnący na wietrze. Niedzielny spokój. Horyzont. Światło pokoju w ogrodzie. Nocny lot. Jazda na rowerze bez trzymania. Ojciec, matka. Piękny nieznajomy. Mąż, dziecko...

Napisano 16 grudzień 2008 - 18:22

Hmmm...a u mnie nie ma takich reklam, może czas, żebyś wykupił wersję bezreklamowa na forum? Pomyśl nad tym. :P

C'est la vie!

#5 mp

• Admin

• 1671 postów
  • Rok:apl. radcowska
  • Zajęcie:prawo cywilne, prawo internetu :) webdesigning, photoshop

Napisano 16 grudzień 2008 - 20:14

Drogi Szczypionie - zaakceptowałeś nowy regulamin. O jego zmianie zostałeś poinformowany mailowo. A jeśli chodzi o trzepania kasy - to mamy inne źródła dochodów. Z reklam czy też działalności gospodarczej nie trafia do nas ani złotówka - wszystko wydajemy na cele statutowe z czego jesteśmy skrupulatnie rozliczani przez urząd skarbowy
mp@lex.edu.pl

Naczelny Cenzor Forum
Dołączona grafika

#6 _użytkownik usunięty_

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:06

Alez najdrozszy mp, na co te pieniazki ida zupelnie mnie nie interesuje.

Interesuje mnie to, ze za kazdym razem spedzam 5 sekund mojego zycia probujac wcisnac guzik, ktory ewidentnie nie chce zostac wcisniety.

Cegielka do cegielki i pewnie przez te reklamy nie bede mogl powiedziec "Zegnaj" rodzinie na lozu smierci. :(

A tak na serio - moj stary mejl juz nie istnieje od okolo roku. Co teraz? Ciekawa cywilistyczna rozkmina, nie uwazasz?

#7 Zbychu

• jajco?wirek

• 7248 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:10

o, a mnie nic takiego się nie pojawia.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#8 _użytkownik usunięty_

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:13

To pozazdroscic.

Dołączona grafika

#9 Zbychu

• jajco?wirek

• 7248 postów

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:17

uuuuu.
nie zazdroszczę.
jestem jednak zwolennikiem cichej obecności reklam, takiej która nie narzuca się użytkownikom, nie zmusza ich do czegokolwiek (klikania w celu zamknięcia) i pozwala im lubo je ignorować.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#10 _użytkownik usunięty_

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:18

Podejrzewam, ze ma na to wplyw fakt, ze nie dziala mi opcja automatycznego logowania (reinstal Firefoxa nie pomogl nawet, to samo pod IE). Niemniej obawiam sie tendencji - predzej czy pozniej reklamy sie pojawia w kazdym aspekcie forumowej dzialalnosci.

#11 Michal_L

• Prezio

• 9487 postów
  • Rok:V

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:19

Szczerze powiem, że jak do innych reklam nie mam zastrzeżeń, to ta! jest okropnie denerwująca.
Naprawdę :/
Cena pokoju w Bydgoskiej 1180 z?, w Krakowie - 600. A Rektor pisze listy.

#12 Zbychu

• jajco?wirek

• 7248 postów

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:20

może kwestia przeglądarki? używam opery.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#13 _użytkownik usunięty_

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:21

Fakt istnienia reklam jest niezalezny od przegladarki.

#14 Zbychu

• jajco?wirek

• 7248 postów

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:22

ale ich blokowanie - nie :P
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#15 Michal_L

• Prezio

• 9487 postów
  • Rok:V

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:22

Hmmm
Chyba nie ma to znaczenia. Ale też prawda taka, że ta reklama to mi wyskoczyła jak do tej pory może 3 razy.
Cena pokoju w Bydgoskiej 1180 z?, w Krakowie - 600. A Rektor pisze listy.

#16 _użytkownik usunięty_

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:24

Zbychu: gdybym sie postaral znalazlbym sobie jakas uniwersalna blokowarke. Problem polega na tym, ze pewnie wtedy admini znajda sobie skrypt, ktorego ta blokowarka nie obsluguje. I tak w kolko.

Jesli mamy cos przerwac, to przerwac to tu i teraz - wg czystych i transparentnych zasad.

Irytuje mnie mysl, ze moje silowanie sie z guziczkiem przysparza tam komus grosika. Jestem sklonny dac fundacji 5 zl, byleby sie ode mnie odczepila.

#17 Matheus

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8976 postów
  • Rok:apl. adwokacka
  • Zajęcie:ambitne, niezależne kino erotyczne

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:25

też mi to wykoczyło parę razy ale myślałem że to z powodu takiego że sobi iplę zainstalowałem..

#18 _użytkownik usunięty_

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:26

Co to jest ipla?

#19 Zbychu

• jajco?wirek

• 7248 postów

Napisano 17 grudzień 2008 - 09:36

http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#20 mp

• Admin

• 1671 postów
  • Zajęcie:prawo cywilne, prawo internetu :) webdesigning, photoshop

Napisano 17 grudzień 2008 - 15:00

ależ to Twój interes aby nas powiadomić o jego zmianie - zauważ proszę, iż brak aktualizacji adresu email spowoduje, że nie będzie możliwy reset hasła. Poza tym, było gdzieś orzeczenie SN o skutkach niepoinformowania drugiej strony umowy o zmianie adresu do doręczeń oświadczeń woli. zapis dot. dostarczenia regulaminu na adres poczty elektronicznej podany podczas rejestracji znajdował się w poprzednio obowiązującym regulaminie. nie możesz zasłaniać się brakiem wiedzy o tamtym zapisie.

a wracając do reklam - nie widze natłoku na forum. mogło ich być więcej a celowo ograniczyliśmy ich liczbę do minimum, tak samo jak liczbe maillingow
mp@lex.edu.pl

Naczelny Cenzor Forum
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych