Użytkownik exlusive dnia 14 Feb 2009, 20:58 napisał
rzadko narzekam, ale w tym wypadku powiem krótko, wyłączenie forum na okres sesji to był poroniony pomysł!!!!!
powiedzmy, że baardzo delikatnie to ująłęm.
serio w okresie sesji wymieniamy się pytaniami, notatkami, uwagami - dlatego gratuluje pomysłu na odcięcie wielu studentów od tej formy komunikowania się z innymi!!!!!!
Forum nie zostało wyłączone specjalnie aby utrudnić życie użytkownikom oraz nam. Zmusiła nas do tego sytuacja.
Użytkownik exlusive dnia 14 Feb 2009, 21:53 napisał
sorry, moja wiedza z informatyki ogranicza się na 2 przyciskach spacja, enter.
nie jestem jednak sobie w stanie wyobrazić tego, że nagle serwer gaśnie i później x dni nie działa.
sorry, ale często korzystam z tego forum i pozbawienie mnie tej możliwości w okresie sesji było irytujące.
Dzień przed awarią Forum generowało tak potężny ruch, że administrator starego serwera co chwilę wyłączał go a po naszej interwencji włączał. Po kilku takich akcjach stwierdził, że ich serwery są dla nas za słabe i jedyne co udało się wynegocjować to pozostawienie wyłączonego Forum tak aby była informacja dla użytkowników oraz był dostęp do materiałów.
Użytkownik Czaruś dnia 14 Feb 2009, 22:52 napisał
a ja mam pytanie do adminów.
Rozumiem, padł serwer, zdarza się. Ale jak mozliwe jest, że w czasie kiedy padł serwer spam z lexa przypływał w najlepsze? Spam wysyłacie z konta załozonego na innym serwerze?
nic tak mnie nie wkurzyło w ostatnim czasie jak reklama z portalu otrzymana w czasie sesyjnej awarii forum..
Forum zostało wyłączone - to co nazywasz spamem, a nie jest to spam gdyż spamem jest korespondencja którą otrzymujesz wbrew Twojej woli, a akceptując regulamin zgodziłeś się otrzymywać informacje na adres podany podczas rejestracji, wysyłany jest z oddzielnego programu.
Raz jeszcze przepraszamy za utrudnienia ale staraliśmy się uruchomić Portal tak szybko jak było to możliwe - czyli po zakupieniu fizycznego serwera i jego kolokacji w data center