Skocz do zawartości

Nowy serwer

18 odpowiedzi w tym temacie

#1 mp

• Admin

• 1671 postów
  • Rok:apl. radcowska
  • Zajęcie:prawo cywilne, prawo internetu :) webdesigning, photoshop

Napisano 14 luty 2009 - 17:26

Miło nam poinformować wszystkich użytkowników, iż od kilku dni Portal Studentów Prawa korzysta z nowego serwera. Nasz serwer znajduje się na terenie Krakowa i podłączony jest do łącz największych usługodawców. W chwili obecnej dysponujemy zasobami które pozwolą na kontynuowanie rozwoju Portalu i wprowadzanie nowych funkcji.

Już niedługo rozpoczniemy testowanie beta wersji nowego Portalu oraz Forum.

Specjalne podziękowania dla gagamela oraz bsoda za godziny pracy które poświęcili nad uruchamianiem nowego serwera!

Jeszcze jedna informacja:

Niestety docierają do nas sygnały, iż dla niektórych osób strony Portalu nadal są nieaktualne. Problem dotyczy głównie osób korzystających z usług TP S.A. Powodem jest zmiana konfiguracji domeny, która obecnie korzysta z naszych własnych serwerów DNS. Mamy nadzieję, iż TPSA wkrótce odświeży poprawnie swoje serwery :)

Redakcja lex.edu.pl
mp@lex.edu.pl

Naczelny Cenzor Forum
Dołączona grafika

#2 Matheus

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8976 postów
  • Rok:apl. adwokacka
  • Zajęcie:ambitne, niezależne kino erotyczne

Napisano 14 luty 2009 - 17:49

Korzystam z tpsy i działa/nie działa w zależności od przydzielenia IP
także gdyby pojawił się wam znany już komunikat "forum chwilowo wyłączone" to zresetujcie ruter

#3 exlusive

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1640 postów
  • Rok:doktorant
Napisano 14 luty 2009 - 20:58

rzadko narzekam, ale w tym wypadku powiem krótko, wyłączenie forum na okres sesji to był poroniony pomysł!!!!!
powiedzmy, że baardzo delikatnie to ująłęm.
serio w okresie sesji wymieniamy się pytaniami, notatkami, uwagami - dlatego gratuluje pomysłu na odcięcie wielu studentów od tej formy komunikowania się z innymi!!!!!!

Użytkownik exlusive edytował ten post 14 luty 2009 - 21:00

#4 grizz

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 964 postów
  • Rok:absolwent
Napisano 14 luty 2009 - 21:24

Wyświetl postUżytkownik exlusive dnia 14 Feb 2009, 20:58 napisał

rzadko narzekam, ale w tym wypadku powiem krótko, wyłączenie forum na okres sesji to był poroniony pomysł!!!!!
serio w okresie sesji wymieniamy się pytaniami, notatkami, uwagami - dlatego gratuluje pomysłu na odcięcie wielu studentów od tej formy komunikowania się z innymi!!!!!!

Przecież nikt nie wyłączał... samo się "wyłączyło"
==>http://grizz.pl/
Voiceless it cries,Wingless flutters,Toothless bites,Mouthless mutters
==>http://galeria.firlej.org

#5 folle

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1673 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:V
Napisano 14 luty 2009 - 21:27

Wiesz co Ci powiem: nie narzekaj, tylko ciesz sie ze możesz BEZPLATNIE korzystać z takiego cuda jak to forum. To, ze sie serwer popsuł akurat w trakcie sesji i musieli wymienić na nowy no juz nie Ich wina wiec nie do Nich pretensje!

#6 Ryba

• Lady Macbeth

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6304 postów
  • Rok:kandydat
Napisano 14 luty 2009 - 21:49

Jak to nie ich wina? Siedzieliśmy sobie na piwie i stwierdziliśmy, że to byłby taki zajebisty pomysł wyłączyć to forum w sesji jak sami mamy egzaminy.

Hihi.
So life's a bitch. What do you want to do, cry about it?

#7 exlusive

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1640 postów
  • Rok:doktorant
Napisano 14 luty 2009 - 21:53

sorry, moja wiedza z informatyki ogranicza się na 2 przyciskach spacja, enter.
nie jestem jednak sobie w stanie wyobrazić tego, że nagle serwer gaśnie i później x dni nie działa.
sorry, ale często korzystam z tego forum i pozbawienie mnie tej możliwości w okresie sesji było irytujące.

#8 grizz

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 964 postów
  • Rok:absolwent
Napisano 14 luty 2009 - 21:53

Wyświetl postUżytkownik Ryba dnia 14 Feb 2009, 21:49 napisał

Jak to nie ich wina? Siedzieliśmy sobie na piwie i stwierdziliśmy, że to byłby taki zajebisty pomysł wyłączyć to forum w sesji jak sami mamy egzaminy.

Hihi.

Szatany!

;)
==>http://grizz.pl/
Voiceless it cries,Wingless flutters,Toothless bites,Mouthless mutters
==>http://galeria.firlej.org

#9 Czaruś

• Wyga

• PipPipPipPip
  • 180 postów
  • Rok:IV
Napisano 14 luty 2009 - 22:52

a ja mam pytanie do adminów.

Rozumiem, padł serwer, zdarza się. Ale jak mozliwe jest, że w czasie kiedy padł serwer spam z lexa przypływał w najlepsze? Spam wysyłacie z konta załozonego na innym serwerze?
nic tak mnie nie wkurzyło w ostatnim czasie jak reklama z portalu otrzymana w czasie sesyjnej awarii forum..

Użytkownik Czaruś edytował ten post 14 luty 2009 - 22:53

turn on, tune in, drop out

#10 mp

• Admin

• 1671 postów

Napisano 15 luty 2009 - 02:18

Forum nie zostało wyłączone specjalnie aby utrudnić życie użytkownikom oraz nam. Zmusiła nas do tego sytuacja.

Wyświetl postUżytkownik exlusive dnia 14 Feb 2009, 21:53 napisał

sorry, moja wiedza z informatyki ogranicza się na 2 przyciskach spacja, enter.
nie jestem jednak sobie w stanie wyobrazić tego, że nagle serwer gaśnie i później x dni nie działa.
sorry, ale często korzystam z tego forum i pozbawienie mnie tej możliwości w okresie sesji było irytujące.

Dzień przed awarią Forum generowało tak potężny ruch, że administrator starego serwera co chwilę wyłączał go a po naszej interwencji włączał. Po kilku takich akcjach stwierdził, że ich serwery są dla nas za słabe i jedyne co udało się wynegocjować to pozostawienie wyłączonego Forum tak aby była informacja dla użytkowników oraz był dostęp do materiałów.

Wyświetl postUżytkownik Czaruś dnia 14 Feb 2009, 22:52 napisał

a ja mam pytanie do adminów.

Rozumiem, padł serwer, zdarza się. Ale jak mozliwe jest, że w czasie kiedy padł serwer spam z lexa przypływał w najlepsze? Spam wysyłacie z konta załozonego na innym serwerze?
nic tak mnie nie wkurzyło w ostatnim czasie jak reklama z portalu otrzymana w czasie sesyjnej awarii forum..

Forum zostało wyłączone - to co nazywasz spamem, a nie jest to spam gdyż spamem jest korespondencja którą otrzymujesz wbrew Twojej woli, a akceptując regulamin zgodziłeś się otrzymywać informacje na adres podany podczas rejestracji, wysyłany jest z oddzielnego programu.

Raz jeszcze przepraszamy za utrudnienia ale staraliśmy się uruchomić Portal tak szybko jak było to możliwe - czyli po zakupieniu fizycznego serwera i jego kolokacji w data center
mp@lex.edu.pl

Naczelny Cenzor Forum
Dołączona grafika

#11 cinekprzecinek

• Salonowiec

• 880 postów
  • Rok:dziekanka

Napisano 15 luty 2009 - 03:42

do nauki tumany, a nie płaczecie nad rozlanym mlekiem.
nic mnie tak nie irytuje jak posty pisane przez idiotów.
Filozofia 5, Polityka Kryminalna 5, Kryminalistyka 4,5- KIERWA:<<< :(

#12 robson

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 328 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet im. Adama Mickiewicza
  • Rok:IV
Napisano 15 luty 2009 - 20:18

jakby nie patrzeć, nie oceniać - dobrze, że forum już działa. a co do spekulacji dlaczego nie działało dopisuję swoją: specjalny oddział w postaci tajnego agenta zwanego dalej USOS09 na zlecenie grupy profesorów WPiA dokonał sabotażu, angażując do tego celu przede wszystkim swój urok osobisty oraz płeć (piękną). W przebraniu sprzątaczki USOS09 zauroczył właściciela serwera kolorowymi workami do segregacji odpadów, a gdy on segregował postanowił odciąć studentów działających w "układzie" (lex.edu.pl) podczas sesji. Dobre imię WPiA zostało odzyskane natomiast historia dzięki, której się to udało stanie się niebawem scenariuszem nowej megaprodukcji p.t. "USOS09 - początek". Pierwsze słowa wypowiedziane w filmie: Dzień dobry Serwer, dostałem na Ciebie zlecenie - dobranoc".

Ja osobiście postanowiłem wydać komiks oraz zestaw figurek do pomalowania z bohaterami przygód agent USOS09. Chętnych do wzięcia udziału w projekcie zapraszam na PM.

Skończyłem sesje, tak poza tym.

Pozdrawiam serdecznie administratorów, a niewiernym mówię: bez forum też można żyć.

#13 xelloss23

• Wyga

• PipPipPipPip
  • 202 postów
  • Rok:V
Napisano 17 luty 2009 - 16:05

innowacje YEEES, w czasie sesji NOOOOOOŁ !! :P naprawdę, jak padło to forum nasze kochane ratujące życie, to aż się chwilami zastanawiałem co to było kiedyś jak go nie było..??!! :D:D:D
nie ma co, takie czasy że jak by nie gugle to by człowiek nie wiedział jaka pogoda za oknem..
chcesz koszulkę jakiej nie ma NIKT..?

WWW.MEMOK.PL
owijamy świat w bawełnę

#14 klaudi

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 590 postów
  • Rok:II
Napisano 18 luty 2009 - 13:15

:( ja tu dotarłam przez vhide.info i to jest straszne....

Jedyna nadzieje na powrót do dawnej formy to oczekiwanie na ruch TP... ???

buuu
Sax, Love, Cinema...

#15 mp

• Admin

• 1671 postów

Napisano 18 luty 2009 - 13:50

niestety tak
mp@lex.edu.pl

Naczelny Cenzor Forum
Dołączona grafika

#16 lori

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1314 postów
Napisano 11 marzec 2009 - 10:44

Niby nowy serwer, a forum jak padało, tak pada...
Jeśli zawodnicy chcą mi utrudnić sędziowanie, z przyjemnością utrudnię im grę dwa razy bardziej.
-- Wendy Toms

#17 mp

• Admin

• 1671 postów

Napisano 11 marzec 2009 - 10:46

Kiedy padło?
mp@lex.edu.pl

Naczelny Cenzor Forum
Dołączona grafika

#18 lori

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1314 postów
Napisano 11 marzec 2009 - 10:53

Padło wczoraj wieczorem.
Po czym odżyło przed 1, ale nie dało się posta napisać (wyskakiwała "kontrola antyfloodowa"), a wszystkie ostatnie były niby napisane "minutę temu".
Historia postów wskazuje, że na dobre odżyło dziś koło 9 rano.

Użytkownik lori edytował ten post 11 marzec 2009 - 10:53

Jeśli zawodnicy chcą mi utrudnić sędziowanie, z przyjemnością utrudnię im grę dwa razy bardziej.
-- Wendy Toms

#19 Zbychu

• jajco?wirek

• 7248 postów

Napisano 11 marzec 2009 - 12:24

no, nawet spamowaliśmy o tym w redakcyjnym.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych