Skocz do zawartości

Ściana płaczu 2

257 odpowiedzi w tym temacie

#81 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów
  • Rok:kandydat
  • Zajęcie:haft krzyżykowy, gobeliny, kinga., moda, fitness, kiedyś wizaż

Napisano 14 grudzień 2009 - 20:06

Cytat

Dziękuję za wyjaśnienia Szymonie :) chodzi o to, że klikam w ten pomarańczowy i zamiast ostatniego posta, którego nie czytałem, mam początek tematu. A na pewno czytałem go wcześniej...
Pozdrawiam uprzejmie!

u mnie dziala to poprawnie. podejrzewam ze problem moze byc w tym, ze nie zakonczyles sesji forum, tzn. Twoje dane nt. czytanych postow sa zapisywane dopiero kiedy zamkniesz wszystkie okna forum. w praktyce wyglada to tak, ze jesli przeczytasz temat A, pojdziesz do tematu B, a w tym czasie w temacie A ktos napisze pare postow, i ty chwile pozniej wrocisz do tematu A klikajac w link 'pokaz nieprzeczytane posty' to opcja ta przeniesie cie do pierwszego posta ktorego nie przeczytales w momencie wejscia na forum a nie pierwszego napisanego od czasu kiedy wyszedles z tematu A. kolejna kwestia jest tu fakt, ze jeszcze przed 5 minutami dane nt. czytanych przez ciebie tematow byly przechowywane na Twoim komputerze w ramach plikow cookies, czyli jesli wchodziles na swoje konto z innego komputera to opcja ta nie dzialala poprawnie. obecnie zmienilem miejsce zapisu informacji o nieczytanych postach na nasza baze danych dzieki czemu rzeczona opcja bedzie dzialala niezaleznie od uzywanego komputera, ale wiaze sie to ze zwiekszeniem obciazenia serwera i nie gwarantuje, ze ta opcja zostanie.

#82 Mathieu

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8747 postów
  • Rok:IV
Napisano 14 grudzień 2009 - 20:16

Ok. Jak problem będzie się utrzymywał, to dam znać :) pamiętam jednak, że ktoś wcześniej (na pierwszej stronie) też to zgłaszał...
Btw, nie cytuje się posta bezpośrednio nad Twoim ;P
Serdeczności!
Dołączona grafika

#83 maat

• USOSmaster

• 7217 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:apl. adwokacka

Napisano 14 grudzień 2009 - 20:21

Wyświetl postUżytkownik Mathieu dnia 14 grudzień 2009 - 20:16 napisał

Btw, nie cytuje się posta bezpośrednio nad Twoim ;P

jeżeli brać po uwagę konta, na któryś jest ustawione wyświetlanie większej ilości postów na stronę, to post Szymona jest pierwszym na nowej stronie.

a. na uczelni mi dziś pokazali, ze nie wyświetlają się wszystkie wyszukiwane posty. np. pokaż wszystkie ostatnie posty użytkownika XY.

#84 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 20:35

Cytat

jeżeli brać po uwagę konta, na któryś jest ustawione wyświetlanie większej ilości postów na stronę, to post Szymona jest pierwszym na nowej stronie.

no.

Cytat

a. na uczelni mi dziś pokazali, ze nie wyświetlają się wszystkie wyszukiwane posty. np. pokaż wszystkie ostatnie posty użytkownika XY.

jest systemowy limit wynikow wyszukiwania majacy na celu zmniejszenie zuzycia pamieci. sprobuje go wylaczyc i zobaczyc jak to sie odbije na forum.

#85 Mathieu

• Prezio

• 8747 postów
Napisano 14 grudzień 2009 - 20:38

Ja też mam więcej niż standardową liczbę postów na stronie. To nie zwalnia z obowiązku przestrzegania reguł, które są tak akcentowane na Forum :) oczywiście nie mam pretensji - jak dla mnie, to możecie cytować wszystko :)
Pozdrowienia
Dołączona grafika

#86 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 20:56

czepiasz sie bez sensu mateuszu. zasada jest wzieta z nietykiety dla grup dyskusyjnych i tam moze miec bezwzgledne zastosowanie bo nie ma stronicowania.

#87 Mathieu

• Prezio

• 8747 postów
Napisano 14 grudzień 2009 - 21:01

Gdzie się czepiam? Ja? Według mnie, pisz sobie jak chcesz - byle w miarę zrozumiale i kulturalnie. Ale mnie kiedyś upomniano za to, i stąd jestem wyczulony :) i to na tym Forum.
Pozdrawiam Szymonie! Dzięki za pomoc :)
Dołączona grafika

#88 in_dependent

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1731 postów
  • Rok:V
Napisano 14 grudzień 2009 - 21:38

Ja mam taką jedną uwagę: nie działają mi w ogóle prywatne wiadomości, wyskakuje mi info "[#10226] Nie posiadasz uprawnień do korzystania z prywatnego komunikatora."

Co mam z tym fantem zrobić?
"Strawberries cherries and an angel's kiss in spring
My summer wine is really made from all these things..
"

#89 radzio

• Wyga

• PipPipPip
  • 148 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
  • Rok:absolwent
Napisano 14 grudzień 2009 - 21:44

zajrzyj na stronę wcześniej. czekamy, miały być trzy godziny:P

#90 Tomrac

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 4323 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 21:45

Poczytać stronę wcześniej ?

Cytat

opcja jest tymczasowo wylaczona poniewaz musimy naprawic krzaczki w starych wiadomosciach. zajmie to 2-3 godziny.

#91 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 21:51

no juz powinny dzialac. niestety wiadomosci z ostatnich dwoch dni przepadly. tzn jesli ich ktos potrzebuje bardzo bardzo to moge wyslac tresc, ale do komunikatora juz ich nie da sie zaaplikowac.

#92 mrozek

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1671 postów
Napisano 14 grudzień 2009 - 22:16

Czy da się zrobić tak aby w "najnowsze posty" na stronie głównej był przycisk "idź do pierwszego nieprzeczytanego posta"?
"...argumentacja obrony oparła się na tym, że oplucie kolegi można traktować jako dopuszczalną w środowisku robotniczym krytykę, mieszczącą się w normach zachowania w tej grupie społecznej.".
M. Rzemek, Związkowiec nie może pluć na przeciwnika strajku, "Rzeczpospolita", C6, (I PK 221/10)

#93 MisQ

• Wyga

• PipPipPipPip
  • 270 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet im. Adama Mickiewicza
  • Rok:absolwent
Napisano 14 grudzień 2009 - 23:17

Jest cos takiego jak bylo poprzednio "ostatnie posty" ? nie widze tego?:>

o sorencja - jest jest - widze ;)

pzdr.!

Użytkownik MisQ edytował ten post 14 grudzień 2009 - 23:20

I'm not the man you think I'm
I'm not the man you think I'm

#94 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 23:41

Cytat

Czy da się zrobić tak aby w "najnowsze posty" na stronie głównej był przycisk "idź do pierwszego nieprzeczytanego posta"?

juz, opcja jest pod pomaranczowa karteczka, natomiast pod data jest ostatni post w ogole.

#95 Malaya

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1607 postów
Napisano 15 grudzień 2009 - 17:39

Wyświetl postUżytkownik Jean dnia 12 grudzień 2009 - 16:01 napisał

Przy każdej zmianie wygladu forum ktoś pisał, że poprzednie forum było dużo lepsze i miało swój klimat, a nowe jest do dupy.

I miał rację ;]

Człowiek jest tyle wart, ile potrafi przemilczeć - kiedy nie jest o nic pytany.

#96 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Rok:apl. radcowska
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 15 grudzień 2009 - 17:51

Bsod, Ty to umiesz. Wygrzeb gdzies, jak wyglądało forum w 2005.
To to dopiero miało klimat. Było nas tam 10 osób do kupy spamerów i bylo w pytę. A potem się zmieniła grafika i nalazło tałatajstwa.
Dołączona grafika
Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje

#97 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów

Napisano 15 grudzień 2009 - 19:02

http://web.archive.org/web/20050517013219/http://www.prawo.livenet.pl/module.php?op=forum

jeszcze jeden smut i wrocimy do tej formy. albo zainstalujemy sledzika. na srodku forum.

Cytat

Wyświetl postUżytkownik Jean dnia 12 grudzień 2009 - 16:01 napisał

Przy każdej zmianie wygladu forum ktoś pisał, że poprzednie forum było dużo lepsze i miało swój klimat, a nowe jest do dupy.

I miał rację ;]

jak internet dlugi i szeroki norma jest, ze chocby stare forum bylo do gory nogami a na srodku mialo wielkie gowno, i tak bedzie lepsze niz nowe.

#98 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Rok:apl. radcowska
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 15 grudzień 2009 - 19:14

Cytat

O kurna, ale klimat!
Dołączona grafika
Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje

#99 mrozek

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1671 postów
Napisano 15 grudzień 2009 - 21:20

Wyświetl postUżytkownik Jean dnia 15 grudzień 2009 - 19:14 napisał

ewolucja zawsze boli ale porównanie z poprzednią epoką robi wrażenie:)
Dziękujmy Szanownym Administratorom, że zmieniają dla nas Forum bo gdyby nie te zmiany to za parę lat nowe roczniki psioczyłyby na archaizm forum tak jak my niedawno na stronę wydziału.
"...argumentacja obrony oparła się na tym, że oplucie kolegi można traktować jako dopuszczalną w środowisku robotniczym krytykę, mieszczącą się w normach zachowania w tej grupie społecznej.".
M. Rzemek, Związkowiec nie może pluć na przeciwnika strajku, "Rzeczpospolita", C6, (I PK 221/10)

#100 SZY

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 331 postów
  • Zajęcie:taniec z ogniem, szczudlarstwo, powerizery

Napisano 16 grudzień 2009 - 10:14

Przydało by się zrobić w dziale prawa międzynarodowego odnośniki do prawa prywatnego międzynarodowego?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych