Skocz do zawartości

o banowaniu użytkowników

32 odpowiedzi w tym temacie

#21 Agaciura

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5857 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet im. Adama Mickiewicza
  • Rok:V
Napisano 20 grudzień 2009 - 22:48

Cytat

zaczynam podejrzewać, że wszyscy konserwatywni katolicy na forum to jedna osoba

ja i mathieu też? :unsure:

#22 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Rok:apl. radcowska
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 20 grudzień 2009 - 22:55

Chciałbym zwrócić uwagę, że chociaż bubub jak najbardziej zasłużenie bana dostał i zakładanie kolejnych kont było i będzie tępione bez litości, to nie doszedł do forumowej wersji śmierci cywilnej i nie jest mile widziane ujawnianie jego danych osobowych, zdjęć oraz pisanie o ewentualnym spuszczeniu mu łomotu.
Tym bardziej, ze skoro został relegowany z forum, to nie może odpowiedzieć ani udzielić zgody na umieszczanie jego danych.
Na wyłączenie spod wszelkiej ochrony forumowej trzeba sobie porządnie zasłużyć.
Dołączona grafika
Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje

#23 (Labeo)

• Salonowiec

• 1555 postów
  • Rok:II
  • Zajęcie:historia powszechna 1918-1939, prawo konstytucyjne, prawo górnicze

Napisano 20 grudzień 2009 - 23:02

No to sprawa Bububa zamknięta. Prawnicy II RP - wyszli z trumien.

Użytkownik (Labeo) edytował ten post 20 grudzień 2009 - 23:10

"Zapalonej młodzieży sztyletami władam, Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam;" Julek S.

#24 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów
  • Zajęcie:terroryzm międzynarodowy, broń palna, materiały wybuchowe, techniki walki miejskiej, sztuki walki

Napisano 20 grudzień 2009 - 23:14

Labeo: Forum nie podlega jedynie prawu publicznemu, ale także dobrym zwyczajom internetowym. Powinieneś to wiedzieć. A że jednym z ważnych cech środowiska internetowego jest anonimowość, to naruszenie tej anonimowości bez powodu jest niemile widziane, gdy dana osoba się na to nie zgadza. Mogrim/Macperson/Bubub się na to nie zgadza, więc o ile nie zacznie wykazywać złej woli w znacznym stopniu poprzez zakładanie kolejnych kont, trolling i ogólne robienie wiochy w stylu kilku naszych zabanowanych dobrych znajomych, to będziemy się starać nie dopuszczać, by jego dane były umieszczane.

Twój edit był, bo co? Jednak nie podlega? Cóż, kłócić się nie będę, bo ustawę dawno czytałem, ale generalnie to jednam mam takie dziwne wrażenie, że podmiot jak najbardziej niepaństwowy może jak najbardziej być administratorem danych osobowych. Oczywiście ktoś, kto wrzuca na forum czyjeś nazwisko nie jest jest administratorem d.o., ale naprawdę Konstytucja nie jest jedynym źródłem prawa, choć być może jest jedynym, które dane Ci było do tej pory poznać.
Dołączona grafika

#25 (Labeo)

• Salonowiec

• 1555 postów
  • Rok:II
  • Zajęcie:historia powszechna 1918-1939, prawo konstytucyjne, prawo górnicze

Napisano 20 grudzień 2009 - 23:19

Wyświetl postUżytkownik Jean dnia 20 grudzień 2009 - 23:14 napisał

Labeo: Forum nie podlega jedynie prawu publicznemu, ale także dobrym zwyczajom internetowym. Powinieneś to wiedzieć. A że jednym z ważnych cech środowiska internetowego jest anonimowość, to naruszenie tej anonimowości bez powodu jest niemile widziane, gdy dana osoba się na to nie zgadza. Mogrim/Macperson/Bubub się na to nie zgadza, więc o ile nie zacznie wykazywać złej woli w znacznym stopniu poprzez zakładanie kolejnych kont, trolling i ogólne robienie wiochy w stylu kilku naszych zabanowanych dobrych znajomych, to będziemy się starać nie dopuszczać, by jego dane były umieszczane.

Ale ja nie chce ujawniać jego danych, których i tak nie znam :P ;) I też uważam, że nikt nie ma prawa publicznie pisać, że chce mu spuścić łomot. Może on nie miał przyjaciół, może cierpiał na schizofrenię (patrz 3 konta, a wg mnie 4), no ale to już jest zagadka, chciałem do tego dojść ale mi nie pozwoliliście.Tak więc trzeba mu wybaczyć i dać sobie z nim święty spokój.
Mój edit był nie po, to, żeby się poprawić. Nie chcę tworzyć napinki z SUPERMODERATOREM, bo jeszcze podzielę los BUBUBA.
Pozdrawiam Uprzejmie

Użytkownik (Labeo) edytował ten post 20 grudzień 2009 - 23:21

"Zapalonej młodzieży sztyletami władam, Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam;" Julek S.

#26 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów

Napisano 20 grudzień 2009 - 23:21

Cytat

Ale ja nie chce ujawniać jego danych, których i tak nie znam :P ;) I też uważam, że nikt nie ma prawa publicznie pisać, że chce mu spuścić łomot. Może on nie miał przyjaciół, może cierpiał na schizofrenię (patrz 3 konta, a wg mnie 4), no ale to już jest zagadka, chciałem do tego dojść ale mi nie pozwoliliście.Tak więc trzeba mu wybaczyć i dać sobie z nim święty spokój.
Pozdrawiam Uprzejmie

Odpowiedź była na usunięte przez Ciebie zdanie.
Dołączona grafika

#27 mkamil

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 1981 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
Napisano 20 grudzień 2009 - 23:26

Jeszcze jedno pytanie techniczne. Jak sprawdzacie nr IP, czy to nr IP, z którego założyło się konto, czy takie z którego się często korzysta? Ja np na I roku korzystałem z tego samego komputera co inny użytkownik forum, jak to sprawdzacie? ( o ile to nie tajemnica :) )

#28 Alastor

• Prezio

• 10113 postów
Napisano 20 grudzień 2009 - 23:50

Jednak pierwszy trop był dobry \o/

Miło nam będzie Cię poznać Bububie :D
Wyniki szukania:

Brak wyników dla: "wyrak".

#29 VisMinor

• Wyga

• PipPipPipPip
  • 279 postów
  • Rok:IV
  • Zajęcie:Literatura, sztuki piękne:) i siłą rzeczy szeroko pojęte prawo:P

Napisano 21 grudzień 2009 - 08:35

No nareszcie sprawiedliwości stało się zadość:P Adresie IP świeć nad duszą tego człowieka z roztrojeniem jaźni:D
"Keep your friends close, but your enemies closer" (Ojciec Chrzestny II)

#30 Mathieu

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8747 postów
Napisano 21 grudzień 2009 - 12:34

Wyświetl postUżytkownik Agaciura dnia 20 grudzień 2009 - 22:48 napisał

Cytat

zaczynam podejrzewać, że wszyscy konserwatywni katolicy na forum to jedna osoba
ja i mathieu też? :unsure:

Hehe...i jeszcze Szczypion, tak? I inni...co za konspiracja. W tym mamy (mam) kogoś wśród Moderatorów!

Wyświetl postUżytkownik mkamil dnia 20 grudzień 2009 - 23:26 napisał

Jeszcze jedno pytanie techniczne. Jak sprawdzacie nr IP, czy to nr IP, z którego założyło się konto, czy takie z którego się często korzysta? Ja np na I roku korzystałem z tego samego komputera co inny użytkownik forum, jak to sprawdzacie? ( o ile to nie tajemnica :) )

No właśnie! Przecież jak mam jeden komputer stacjonarny dzielony z Bratem to co? Jak to sprawdzacie?!
Pozdrowienia
Dołączona grafika

#31 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów
  • Rok:kandydat
  • Zajęcie:haft krzyżykowy, gobeliny, kinga., moda, fitness, kiedyś wizaż

Napisano 21 grudzień 2009 - 16:18

niestety, ale szczegoly kontroli operacyjnej uzytkownikow objete sa klauzula tajne/poufne. moge powiedziec tylko tyle, ze nigdy nikogo nie wyrzucilismy tylko na podstawie tego samego adresu IP.

#32 Jean

• LAPD officer

• 13961 postów

Napisano 21 grudzień 2009 - 16:46

Jedyne, co możemy ujawnić to to, że mamy sporo OZI na wydziale, więc wszystkich p.t. zakładających kolejne konta prosimy o chwalenie się tym znajomym. Naprawdę ułatwia nam to pracę.

Dziękujemy
Dołączona grafika

#33 VisMinor

• Wyga

• PipPipPipPip
  • 279 postów
  • Zajęcie:Literatura, sztuki piękne:) i siłą rzeczy szeroko pojęte prawo:P

Napisano 25 grudzień 2009 - 10:35

Wyświetl postUżytkownik Jean dnia 21 grudzień 2009 - 16:46 napisał

Jedyne, co możemy ujawnić to to, że mamy sporo OZI na wydziale, więc wszystkich p.t. zakładających kolejne konta prosimy o chwalenie się tym znajomym. Naprawdę ułatwia nam to pracę.

Dziękujemy

Niedawno niektórzy zaciekle upierali się przy błędnej tezie, że ja jestem Deevsem:P a dzisiaj już ich z nami nie ma....cóż za ból:D
"Keep your friends close, but your enemies closer" (Ojciec Chrzestny II)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych