Skocz do zawartości

Esej

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 _Kasik_

Napisano 20 czerwiec 2011 - 22:18

Witam. Studiuję administrację, więc mało znam się na prawie..z przedmiotu podstawy legislacji muszę napisać esej pt " Jak nie należy pisać prawa"..Temat dla mnie dość trudny, czy moglibyście podpowiedzieć mi o czym mam w ogóle pisać??

#2 hero1119

• Wyga

• PipPipPipPip
  • 263 postów
  • Rok:III
Napisano 20 czerwiec 2011 - 23:29

Wyświetl postUżytkownik Kasik dnia 20 czerwiec 2011 - 22:18 napisał

Witam. Studiuję administrację, więc mało znam się na prawie..z przedmiotu podstawy legislacji muszę napisać esej pt " Jak nie należy pisać prawa"..Temat dla mnie dość trudny, czy moglibyście podpowiedzieć mi o czym mam w ogóle pisać??

Ja pisałem esej na ten przedmiot "Zagadnienia językowe w tworzeniu poprawnego legislacyjne tekstu prawnego"

Też nie miałem żadnej wiedzy poszedłem do czytelni i przepisałem odpowiednio kilka fragmentów z książek. Wszystko miało ład i skład , ważne było ,żeby mieć odpowiednią ilość 7 str. i dostałem prawie max punktów.
To prawda, że nowoczesny chrześcijanin jest łagodniejszy, ale to nie dzięki chrześcijaństwu; to dzięki generacjom wolnomyślicieli, którzy od renesansu do obecnego dnia sprawiali, że chrześcijanie wstydzili się wielu swoich tradycyjnych przekonań.
Bertrand Russell

#3 Sci-fier

• Wyga

• PipPipPipPip
  • 204 postów
  • Rok:II
Napisano 20 czerwiec 2011 - 23:34

Być może przyda Ci się Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów w sprawie "Zasad techniki prawodawczej". Link: http://lex.pl/serwis/du/2002/0908.htm

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych